2011. november 6., vasárnap

Boltmustra: Aranycsillag ezoterikus antikvárium Budapest XI. Bartók B. út 21.

Tovább folytatva a sétámat a Bartók Béla úton, igazi kincsre bukkanok: egy ezoterikus antikváriumra a Bertalan Lajos utcai villamosmegállóval szemben. Ezoterikus könyvesboltot többet is ismerek, de ezek mind "normális" könyvesboltok szabott árakkal, és sok-sok újdonsággal. Az Aranycsillag ellenben ugyanolyan, mint a többi "sima" antikvárium, a különbség mindössze annyi, hogy ezotériával, egészséggel és pszichológiával kapcsolatos könyveket kínál, jóval olcsóbban, mint a többi könyvesbolt.
Belépve a boltba megállapítom, hogy a fíling ugyanaz, mint a többi antikváriumban: viszonylag nagy belmagasság (miután a bolt egy régi bérházban található), faltól falig polcok tele könyvvel, viszonylag kis alapterületen.
A könyvek egy része a nagy belmagasság miatt csak eladói segítséggel érhető el, ezért is van a két fős személyzet: míg egyikük a létrát kezeli és a raktárból hozza ki a könyveket, a másikuk pedig a kasszánál ül.
Mikor belépek, az egyik eladónő éppen a létrán egyensúlyoz, és könyveket pakol, a másik hölgy a kasszánál ül, és nem túl lelkesen köszön, amikor belépek. Pedig az az igazság, hogy a kis üzlet nem hemzseg a látogatóktól, és az utca zaja sem hallatszik be ide túlzottan. Valószínűleg csak egy rossz napját foghattam ki.
Na mindegy, egyelőre csak körülnézek, de lehet, hogy később visszatérek ide vásárolni is, mert egész ígéretes könyveket láttam itt.
Egy hagyományos könyvesboltban sokszor témakör szerint csoportosítják a könyveket. Az Aranycsillagban is így van ez, csak itt az ezotérián belül osztották témakörökre a könyveket. Találsz itt asztrológiával, mágiával, ezoterikus szépirodalommal, egészséggel, reformtáplálkozással, természetgyógyászattal és népszerű ezotériával kapcsolatos könyveket.
Utóbbi kategóriába tartoznak a legnépszerűbb ezoterikus szerzők könyvei, mint pl. Müller Péter, A. J. Christian, N. D. Walsch, Joe Vitale, Rhonda Byrne, stb.
Nem csak könyvek kaphatók itt, hanem Agykontroll termékek, Marosfalvi Imre Enrico CD-k, továbbá Kövi Szabolcs összes lemeze. Ez utóbbiakat az eladótól kell kérned, mert a pult mögött találhatóak. A Cd-kre is ugyanaz érvényes, mint a könyvekre: az eredeti árnál jóval olcsóbban kaphatóak.
A könyveknél ne a hátsó borítón feltüntetett szabott árakat nézd, hanem az antikvár árat, amelyet a hátsó belső borítón tüntettek fel cerkával.
Ha a konkrét árak érdekelnek, akkor nézd meg a bolt honlapját , ahonnét meg is rendelheted a könyveket és a lemezeket. Tehát nem kell pestinek lenned ahhoz, hogy tudj innét vásárolni, mert az egész ország területén működik a házhoz szállítás.
Ha vannak jó állapotú, de számodra már fölösleges ezoterikus könyveid, akkor a honlapon feltüntetett e-mail címen tudsz érdeklődni a boltban a könyvek listájának felsorolásával, hogy mennyiért veszik át. A bolt 12-18 óráig tart nyitva, megközelíteni a 18-as, 19-es, 47-es és 49-es villamosokkal tudod, a Bertalan Lajos utcánál kell leszállni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése