2011. november 13., vasárnap

Boltmustra: Gyöngyhalász bizsuk és ásványékszerek Esztergom Rákóczi tér 6/a

Ez a nagyon kis üzlet a város főterén található a Match áruházzal szemben, a lépcső mellett, amely a könyvesbolthoz és az önkiszolgáló étteremhez visz fel. Az üzletet különösebben komoly cégér nem jelzi, és kirakat sincs, viszont a bolt előtt kitettek különböző indiai kendőket egy paravánra, amelyek 1800 forintért elvihetők. Ezek a kendők hajszálvékony selyemből készültek, szóval az időjárás viszontagságai ellen különösebben nem védenek, de legalább a megjelenést feldobják.
Közben még odakint, megjelenik mellettem egy alacsony, rövid hajú, szemüveges, középkorú hölgy - mint kiderül ő az eladó -, aki éppen falatozik, de barátságosan odaszól, hogy menjek be és nézzek körül nyugodtan. Ez amúgy is szándékomban állt, de a kedves invitálás végképp meggyőz arról, hogy érdemes körülnéznem odabent.
Az üzletnek alapvetően kétféle profilja van: részben ásványékszereket, részben bizsu-ékszereket árusít.
Elsőre picit nehéz felismerni az ásványékszereket, mert az üzletben elég sokféle ékszer kapható, de a kedves hölgy a bejárattól jobbra található oldalra mutat, ahol gyakorlatilag csak ezek a fajta ékszerek találhatók. Meglehetősen sokféle ásványból találhatsz itt ékszereket, és nemcsak egyféle ásványból: vannak többféle ásványból összeállított ezüstfoglalatban is láncok. Ezek az ezüstfoglalatos láncok meglehetősen drágák kb. 4-5000 forinttól kezdődnek az áraik, attól függetlenül, hogy hányféle kő található bennük.
Vannak olcsóbb láncok is, amelyeket zsinegre fűztek fel, ezek kb. 1200-2000 forintos árakon kaphatók.
A láncokon kívül még karkötőket, illetve köves gyűrűket is vásárolhatsz itt, amelyek szintén elég drágák.
A köves gyűrűk alapanyaga az ezüst, ebbe vannak beleépítve a kövek. Ezekből nincsen annyira sokféle mint a láncokból.
Rákérdezek az eladónál, hogy marokköveket árul-e, mire a padlón egy dobozra mutat, amelyben marokkövek vannak. Én nagyjából 10-20-féle marokkövet számoltam meg, amelyeket zacskóba csomagolva árulnak. Én obszidiánt, rózsakvarcot, ametisztet, jáspist, tigrisszemet és hegyikristályt ismerek fel közülük. Mindegyik marokkő elég nagy méretű.
Ugyanezek az ásványok lánc és karkötő formájában is elérhetők, de az ékszerek esetében jóval szélesebb a választék. Én például még borostyánt, korallt, citrint, türkizt, hematitot és tenyésztett gyöngyöt is felfedezek az ékszerek között.
A bejárattól balra helyezték el a bizsukat, ahol szintén nyakláncokat és karkötőket találhatsz, amelyek egy része fából, más része üvegből, vagy Swarovsky kristályokból készült. Ezek az ékszerek is nagyjából 4500 forinttól mennek felfelé.
Mindegyik ékszerek feltüntették cédulán az árát, továbbá a tervezőjük nevét, aki tervezést és ékszerjavítást is vállal.
Ha szeretnél fotókat látni a bolt ékszereiről, akkor nézd meg az üzlet Facebook rajongói oldalát , mert egyelőre saját honlapjuk nincs. A fotók, illetve információk megtekintéséhez nem kell lájkolnod az oldalt, elég ha csak megnyitod a böngésződben.
Az üzlet amúgy minden hétköznap délután ötig tart nyitva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése