2012. január 8., vasárnap

Boltmustra: Biopatika Hévíz Petőfi S. u. 11-13.

Hévízen az üdülőövezetben található ez a közepes méretű üzlet. Megközelíteni úgy lehet, hogy amikor bejössz a városba, van egy négyes elágazás, amely részben a buszpályaudvar (és a fürdő), részben pedig a Nagyparkoló felé ágazik el. Menj tovább egyenesen a Széchenyi utcán, és a harmadik kereszteződésénél fordulj balra. Ez lesz a Petőfi utca, amelynek a közepén található az üzlet. Ugyanebben az utcában van egy Match Áruház, továbbá az Erste Bank épülete is itt van.
Az üzletnek van külön berendezett kirakata, amelyben vitamin-és táplálékkiegészítőket, gyógyvíz tartalmú krémeket, Forever Aloe Vera gélt és krémet, továbbá Naturland teakeverékeket láthatsz. Az üzlet bejárata előtt tábla hirdeti, hogy az üzletben Varga-féle gyógygombák, horkolás elleni spray, továbbá arc-és testmaszkok is kaphatók.
Az üzlet egyébként tök üres,  - mondjuk ilyenkor télen nem is meglepő - ezért is örül nekem annyira a szőke, rövid hajú eladónő, amikor belépek a boltba.

Közvetlenül a bejárat mellett balra helyezték el a tamponokat, betéteket és a fogkrémeket. Utóbbiakból többféle is van, pl Lacalut, Elmex, Sensodyne.
Úgyszintén a bejárattól balra helyezték el a teákat, amelyekből rengetegféle van szálas és filteres egyaránt. Gyakorlatilag az üzletnek ez a része végig a teáké.
A filteres teák közül a legfontosabb márka a Naturstar, amely főleg egykomponensű teákat forgalmaz, de teakeverékek is megtalálhatók a kínálatban. Szinte az összes fajta megtalálható itt az üzletben.
Ugyancsak az összes fajta megtalálható itt a Pannonhami apátság filteres gyógyteakeverékeiből. Igaz ezekből nincsen túl sokféle választék amúgy, de amit forgalmaznak az jó minőségű.
Kínai teákból szinte az összes kapható filteres formában. Ezek egy része a különböző meridiánokhoz rendelt teakeverék, de kapható fogyókúrás, ginzeng és zöld tea is.
A szálas teák közül ugyancsak a Naturstar a legfőbb forgalmazó, de  rooibos teát is lehet kapni a jellegzetes vörös színű zacskóban. A szálas teák egyébként mind egykomponensűek.

Most pedig be kell számoljak egy olyan termékcsaládról, amiről eddig még nem beszéltem, ezek pedig a Varga-féle gyógygomba-kivonatok lennének. A termékek a feltalálójukról, Varga Gábor kutatóról kapták a nevüket, aki eredetileg a kisfiának a súlyos, genetikai eredetű autizmusán akart segíteni egy őssejttermelést fokozó hatóanyaggal. A kísérlet olyan jól sikerült, hogy a németországi gyermekklinikán, ahol ezt elvégezték, a gyerekek állapotában döntő javulás következett be!
A kiváló eredmény arra ösztönözte a kutatót, hogy a kísérleteket tovább folytassa, tehát megszülettek a gyógygomba kivonatok, amelyek mára már szélesebb körben is elérhetők lettek táplálékkiegészítők formájában.
Gyógyhatásuk lényege, hogy növelik a szervezet védekezőképességét a kórokozókkal szemben, tehát erősítik az immunrendszert. Mindez azt jelenti, hogy a rákellenes terápiában is használhatók a kivonatok, de például  cukorbetegség esetén a gyógygombák használata csökkentette az inzulinszintet, továbbá depressziósok is a kedélyállapotuk javulásáról számoltak be.
A termékek C-vitamint, zöld teát, flavonoidokat is tartalmaznak (na nem egyszerre), és az immunerősítésen kívül hatnak az emésztőrendszerre, a szív-és érrendszerre, a csontrendszerre, továbbá az agysejtekre.
További információért keresd fel a hivatalos honlapot .
Ha már a táplálékkiegészítőket említem, itt az üzletben Varga-féle gyógygombákon kívül még elég sokféle kapható, amelyeket a Vitaminkirály forgalmaz. Kaphatók multivitaminok, szimpla vitaminok és ásványi anyagok, lúgosító termékek, és más egyéb táplálékkiegészítők is. Kérd az ingyenes katalógust az eladónőtől, ha a boltban jársz, vagy pedig kattints a névre, ha szeretnéd a weboldalon megtekinteni a teljes termékválasztékot.
Superwell táplálékkiegészítők is kaphatók több változatban. Ezek a termékek az immunrendszert erősítik, segítik a fogyókúra folyamatát, erősítik a csontokat, a beleket, a kiválasztórendszert és a szemeket.

A kozmetikai-és gyógytermékek közül elsőre egy olyan termékcsaláddal kezdeném a beszámolót, amellyel még nem találkoztam, ezek pedig a botox-termékek. A botoxot manapság már egyre kevesebb embernek kell bemutatni, mert a bulvárhírekben sokszor szerepel, hogy a hírességek botoxoztatják az arcukat, hogy ne legyen ráncos.  Ez valahol jogos is, hiszen ők a testükből élnek, de manapság már a hétköznapi nők  is egyre inkább harcolnak az öregedés ellen, csak ők többnyire nem tudják megfizetni a méregdrága plasztikai sebészeti kezeléseket.
Szerencsére a botox-termékeknek ugyanaz a hatása, mint az injekciónak, csak éppen nincs mellékhatása, nem fájdalmas és árban is viszonylag megfizethető. Itt a Biopatikában többféle változatban is kapható, pl. a dekoltázs környék, az arc, a nyak és a szem ráncainak eltüntetésére, továbbá a szem alatti táskák, a szemkörnyéki ödémák és az arcon található pigment foltok megszüntetésére.
A gyógytermékek közül a Naturland kenőcsök méltók a figyelemre, amelyek elsősorban mozgásszervi panaszokra valók (pl. reuma, sportsérülések, ízületi gyulladások, stb).
Az észak-amerikai eredetű varázsdió kenőcs viszont az aranyér és visszér gyulladásos tüneteit mérsékli, továbbá vérzéscsillapító hatású.
Kapható még Naturland Nagy Svédcsepp, továbbá ezüstkolloid orrspray, száj és toroköblögető is. Utóbbi kisebb é s nagyobb kiszerelésben is kapható.
A bolt amúgy este hatig tart nyitva hétköznaponként, önálló honlapja nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése