2012. január 21., szombat

Boltmustra: Biopatika Nagykanizsa Vásárcsarnok Kalmár u. 6.

A vásárcsarnok épületébe meglehetősen könnyű belebotlani, hiszen a távolság buszpályaudvarral szemben található a Kanizsaplaza szomszédságában. A buszpályaudvar melletti kis utcácskából az Erzsébet tér is gyorsan elérhető, amely a város központjának számít, a Fő utcával együtt. Hétköznap délelőtt érkezem, amikor is a csarnokban elképesztő zsúfoltság fogad, lépni is alig lehet.
A Biopatika zöld feliratát már kintről is meglátom, amikor a plázából jövök át a csarnok felé. Az üzlet a földszinten található, megismerni onnan lehet, hogy rengeteg biopapucs található a bejárati ajtó előtt, amelyeket 8-9000 forintért meg lehet vásárolni.
A bolt eléggé kis területű, de népszerű, mert amikor belépek a boltba, lépni is alig lehet a vásárlóktól. Sajnos a kiszolgálás, és a vevőkkel való kapcsolattartás pocsék, pedig kétfős személyzet van. Az egy dolog, hogy a sok vevő miatt az elején nem vesznek észre, de ezek az emberek hamar elmennek, kiürül a bolt, viszont a két hölgy továbbra is levegőnek néz, se köszönés, se semmi. Bizonyára fárasztó lehet nekik ennyi embert kiszolgálni. :)
A bolt elsősorban bioélelmiszereket- és italokat árul, de kaphatók lúdtalpbetétek, gyógykenőcsök és táplálékkiegészítők, illetve az előbb említett biopapucsok is.
A bolt inkább a bioélelmiszerek frontján erősebb, hiszen kaphatók itt lisztek, olajok, fűszerek, gluténmentes élelmiszerek, alternatív édesítőszerek, gyógyvizek, szörpök és teák.
Lisztek közül búza-, durum-, rozs-, tönköly-, szója és kukoricalisztet lehet itt kapni. Utóbbi kettő gluténmentes, tehát lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Olajok közül lenmag-, kendermag-, szója és kukoricaolaj kapható, utóbbi kettővel a lisztérzékenyek is főzhetnek.
Ha már úgyis őket emlegetem, fontos tudni, hogy gluténmentes termékek is kaphatók itt, pl. kétféle Barbara süti, kenyérpor, sütipor és palacsintapor, de utóbbiakból sincs túl sokféle.
Italok közül Donát, Dr. Szalay, Mira, Hunyadi és Ferenc József vizek, Herbária Patikája, Naturland és Mecsek filteres teák, és néhány fajta gyümölcsszörp kapható.
Teák közül a Herbária Patikája széles választékban képviselteti magát, míg a Naturland és Mecsek teakeverékekből már csak pár fajta kapható.
A tulajdonos a szörpök kiválasztásánál cukorbeteg embertársainkra is gondolt, mert diabetikus változatban is kaphatók.
Ha már a cukorbetegeket említem, az ő részükre, xilit, barnacukor és nádcukor kapható. Ezek a cukorfajták viszonylag egyenletesen tarják az inzulinszintet, tehát bátran használhatók. Természetesen nemcsak cukorbetegek fogyaszthatják ezeket a termékeket, de az ő részükre kifejezetten ajánlott.
A reformélelmiszerek és italok a bejárattól jobbra levő polcokon kaptak helyet.
A bejárattal szemben hátul sokféle Pedibus lúdtalpbetét kapható 500-2000 forint közötti árakon, amelyek emelik a talp lesüllyedt harántboltozatát, amely a panaszokat okozza. A lúdtalpbetét viselése során megszűnnek - vagy legalábbis javulnak - a lábfájás és a gerincproblémák.
A bejárattól balra, az eladói pult mögötti polcokon találhatók a Biomed gyógykenőcsök és a táplálékkiegészítők. A kenőcsök elsősorban mozgásszervi panaszok és gyulladások kezelésre valók, ezekből elég korrekt a választék.
A táplálékkiegészítők választéka is elég korrekt, főleg vitaminok és ásványi anyagok kaphatóak. Az eladói pulton többféle gyógycukorka, biokávé-és karobpor, továbbá Aromax illóolajok találhatók. Ez utóbbiból nincs olyan sok fajta.
A bolt minden hétköznap reggel héttől délután fél kettőig tart  nyitva, szombaton és vasárnap pedig fél egyig várják a vevőket. Mondjuk én azt javaslom, ha nem felel meg ez a nyitvatartási idő, hogy a szemközti Sparba menj át vásárolni, mert ilyen személytelen kiszolgálást ott is kapsz, viszont legalább a pénztárosok udvariasak. Még a DM és  Rossmann drogériák is szóba jöhetnek, merthogy azok is vannak itt Kanizsán, viszont én más bioboltról nem tudok a városban. Igaz nem is voltam annyiszor itt Kanizsán, hogy ezt meg tudjam ítélni, de lehet, hogy még elnézek errefelé.
A boltnak önálló honlapja nincs, viszont a kanizsai vásárcsarnoknak van, ha érdekel, nézd meg itt

1 megjegyzés:

  1. Meglehetősen hihetetlen a fenti kritika. Évek óta ott vásárolunk, visszajárunk, pedig elköltöztünk és nagyon segtőkészek az eladók. A kínálat pedig önmagáért beszél, amint fel is sorolta.

    VálaszTörlés