2012. január 1., vasárnap

Boltmustra: Sass Fészek egzotikus ajándéktárgyak üzlete, továbbá ezoterikus-és feng shui tárgyak boltja Zalaegerszeg Kossuth L. u. 4-6. Csipke Üzletház

Mint a címből kiderül, a boltnak kétféle profilja van: részben távol-keleti és amerikai ajándéktárgyakat, részben pedig ezoterikus-és feng shui tárgyakat árul a Csipke Üzletház első emeletén.
A Sass Fészek meglehetősen régen megvan már, én magam is többször jártam itt, sőt vásároltam is különböző drágaköveket innét, mert azokból elég széles itt a választék.
A különös nevű üzlet a nevét, a tulajdonos, Sass Andrea után kapta, aki maga szolgálja ki a boltban a vevőket. Meglehetősen nagy területű üzlet ez, annyira, hogy a bejárati ajtóból nem is látni az eladói pultot, csak ha kicsit beljebb lépünk az üzletbe.
A bejárati ajtó fölött felirat figyelmeztet, hogy a nagyobb táskákat vedd le a hátadról, és inkább kezedben vidd, ha belépsz az üzletbe, mert ha összetörsz valamit, neked kell kifizetni. Magasabb termetű vevők részére pedig egy kis apróság: a plafonról elég sokféle tárgy lóg lefelé(pl. lampionok, szélcsengő), úgyhogy hajtsd le a fejed, hogy elkerüld az ütközést.

Az üzlet falait terrakotta színűre festették, míg a fapolcok sötétbarna színűek, ami remekül felidézi a trópusi fílinget, amire a mostani fényhiányos időnkben kiváltképp szükségünk van.
A bejárat közelében található faltól falig polcokon helyezték el az egzotikus szobrokat, pl macska, elefánt és Buddha szobor többféle méretben a kicsitől az óriásig.
Ugyancsak a bejárat közelében helyezték el a szobai szökőkutakat is, amelyek szintén többféle méretben kaphatók.
A bejárattal szemben hátul egy nagy üvegvitrin áll, amelyben feng shui tárgyak vannak, pl. csikung golyók, rovásírásos fehér gyertyák és kristályból készült lótusszobrok.
A csikung golyók párban kaphatók, és a tenyérben kell őket görgetni, ami masszírozza a meridiánokat, ezáltal oldja a blokkokat és csökkenti a stresszt. Itt az üzletben többféle színben és méretben kaphatók.
A rovásos gyertyák mindegyike fehér színű, rajta különböző jelekkel, amelyek a bőséget, a szerencsét, a sikert és a szerelmet jelképezik.
A lótuszt a  kínaiak a bőség és a teremtés szimbólumának tartják, a formája miatt, ezért igyekeznek tartani ebből a növényből az otthonukban. Miután nálunk nem terem - legfeljebb üvegházban -, ezért szobor, vagy festmény formájában hozhatja el nekünk a bőséget.

A bolt leghátsó részébe tették a drágaköveket, ásványékszereket és a feng shui szobrokat. Az ásványok marokkövek és ékszerek formájában is kaphatók. Előbbieket kis dobozkákban tárolják, áraik 500 és 1800 forint között mozognak, a kő fajtájától és méretétől függően. Elsősorban a népszerűbb kövek (ametiszt, jáspis, türkiz, rózsakvarc, hegyikristály, hematit, heliotrop, szodalit, lápisz lazuli, achátok, borostyánkő, stb) kaphatók, de párban kapható moki követ is láttam már itt. A marokkövek mellett medálok is kaphatók hasonló árakon.
Ásványékszerek közül karkötő és nyaklánc kapható, előbbi 500 forint,  utóbbi 2500 forint. Azért ilyen olcsóak, mert nincs ezüst-vagy aranyfoglalat bennük, csak egyszerű zsinegre fűzték fel őket.
A feng shui szobrok a marokkövek feletti polcon kaptak helyet. Elég sokféle van belőlük, többféle méretben, pl. teknős, elefánt, ló, bagoly, kutya, sárkány, nevető Buddha, stb. Áraik 500-2500 forint között mozognak mérettől függően.

Az eladói pult közelében sokféle színű indiai sál és szárong közül válogathatsz. Utóbbi egy jellegzetes szoknyaszerű indiai viselet, ami a párás, 40 fokos trópusi monszun éghajlaton kellemes, szellős ruházatnak bizonyul. Persze, a magyar télben nem célszerű ilyet hordani. :)
A szárongok mellett kaptak helyet a különböző angyalszobrok, gyertyák, de Doreen Virtue angyalkártyáit is láttam itt, jó drágán.
Hem füstölők is kaphatók az üzlet leghátsó részében, elsősorban 20 darabos kivitelben. Úgy láttam, elég széles a választék belőlük.
Egy forgatható állványon sokféle illóolaj is kapható, 900 forint per darabjáért.
Az üzlet hétköznap délutánonként fél hatig, míg szombaton délig tart nyitva. Magam is szombaton voltam itt.
A boltnak önálló honlapja nincs, de a Facebook-on megtalálhatod őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése