2013. január 12., szombat

Boltmustra: Herba-Téka gyógynövény Sopron Várkerület 52.

A hely Sopron legforgalmasabb részén a Várkerületen található, ennélfogva itt az üzletben is elég nagy a forgalom, úgyhogy a pult mögött álló középkorú hölgy nem mindig tud rögtön a vevőre figyelni, de azért úgy vettem észre, hogy barátságos és segítőkész.
A hely amúgy meglehetősen kicsi, és nincs is túl széles termékválaszték, mégis ez a város talán legrégebbi ilyen jellegű boltja.
A termékek jelentős része nem önkiszolgáló, hanem kérned kell az eladótól. Talán az egyetlen kivételek a bejárattól balra található gyógypapucsok, amelyeket szabadon megpróbálhatsz. Ezek a papucsok 5 ponton masszírozzák a talpat, tehát valamennyire méregtelenítő hatásúak is.
Ezenkívül a pult mögött vannak még élelmiszerek, italok, továbbá táplálékkiegészítők is.
Élelmiszerek közül kiemelném a Piszkei Öko termékeket, amelyeket nem ott helyben sütnek, hanem meg kell rendelned őket az eladónőtől. Rendelhetsz kenyeret is és péksütiket is, amelyiket szeretnéd.
A péksütiket többnyire fruktózzal édesítik, és többnyire tönkölyből, rozsból, vagy zabból készítik, amelyek mindegyike teljes kiőrlésű gabona. Ez azért jó, mert hamar eltelíti a gyomrot, és utána nagyon sokáig nem leszel éhes, mi különösen fogyókúrázóknak óriási előny. A termékválasztékról a weboldalukon tudsz tájékozódni. Élelmiszerek közül én még fűszereket és xilitet is láttam.
Italok közül Dr. Steinberger ivólevek, aloé vera ital, ezüstkolloid, Dr. Szalay, Ferenc József és Parádi vizek kaphatók.
Táplálékkiegészítők közül elég sokféle Dr. Herz vitamintablettát, illetve Bálint-cseppeket láttam még. Utóbbiak hidegen sajtolt olajok, amelyek szinte mindenféle panaszra jók. Mindez attól függ, hogy milyen gyógynövényből készültek.
A hely hétköznaponként délután ötig, szombaton pedig délig tart nyitva.Sajnos, önálló weboldaluk nincsen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése