2013. január 12., szombat

Boltmustra: Naturmedicina gyógynövény-drogéria Sopron Várkerület 63.

Ismét egy várkerületi gyógynövény szaküzletbe látogattam el, de ez a hely a többi bolttól eltérően meglehetősen üres volt szombat délelőtt, pedig forgalmas helyen van ez is.
A bolt egy öreg házban található, létét pedig felirat jelzi az ajtón. A hely közepes méretű, és elsősorban táplálékkiegészítőket, gyógytermékeket és teákat árul élelmiszerekből már jóval gyengébb a választék.
A kiszolgálás nem túl barátságos, mert a fiatal, szőke eladólány nagyban belemerült egy ismerősével a beszélgetésbe, úgyhogy rám se bagózik. Pedig sajnos nagyon sok termék csak eladói kiszolgálással érhető el, kivéve mondjuk a bejárattól jobbra található élelmiszereket, mint például kókusz-és lenmagolajok, magvak, vagy éppen a lisztek.
A sokféle tea, a táplálékkiegészítők, a sokféle Naturland gyógykenőcs, az ezüstkolloid, és a D'Oliva krémek a bejárattól balra találhatók.
Teák közül alapvetően kétféle kapható: gyümölcs-és gyógyteák, bár a filteres Naturland gyümölcsteákból nincsen olyan sok. A Naturlandtól még elég sokféle gyógytea is elérhető itt a boltban.
Ezen kívül még Herbária Patikája, Naturstar, Pannonhalmi, Malmos Varázs és kínai teák vannak filteres változatban. Mindegyikből elég korrekt választék áll rendelkezésre. Szálas teák közül a Mama Gyógynövényei sárga zacskós teái kaphatók  széles változatban.
Táplálékkiegészítőkből is elég széles a választék, úgy láttam, de azt már nem figyeltem meg, hogy milyen márkák is kaphatók egészen pontosan. Csak annyit láttam, hogy különböző gyógynövények kivonatait árulják elsősorban, amelyek elég sok mindenre jók.
A hely hétköznaponként délután ötig, szombatonként pedig délig tart nyitva. Önálló honlapjuk tudtommal nincsen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése