2013. június 7., péntek

Biobolt-Gyógynövény Győr Répce u. 40. Marcalvárosban

A marcalvárosi lakótelep egyik csendes utcájában egy tízemeletes panel aljában található ez a kis üzlet. Megközelíteni a Lajta utcából lehet (ahol a buszok is járnak) a Zöld Elefánt Étteremnél elfordulva.
Az az igazság, hogy ez a hely csak részben árul biotermékeket, részben pedig illatszerboltként működik.
Ez utóbbi termékeknek már nem sok közük van a bio-hoz, mert tele vannak adalékanyagokkal, de gondolom muszáj ezeket is tartani, mert nem megy a bolt.
A hely amúgy tök üres, és az eladónő is eléggé barátságos, szóval a közelben lakóknak érdemes benézni.
A bejárattól balra egy zárt vitrinben eléggé sokféle golyós és pumpás férfidezodor látható, például Old Spice, Nivea, Brut, Fa. A hölgyek sem maradnak ki a sorból, ugyanis a vitrin fölött jó magasan helyezték el a női dezodorokat, illetve a tusfürdőket is. A női deókból valamivel gyengébb a választék, de azért a Nívea, Fa és Dove márkák bőszen képviseltetik magukat. A tusfürdők közül a vezető márka a S'Nonas, de azért Baba tusfürdőt is kapni.
A női deók és tusfürdők mellett sokféle hajfesték is látható, amelyeknek a legnagyobb része Palette (szóval ismét nem bio), de vannak hennás hajfestékek, csak nem olyan sok.
Ugyanezen az oldalon, de már jóval lejjebb sokféle fogkrém (Elmex, Lacalut, Meridol, Kolynos, Colgate), továbbá héjas mósódió és mosószóda, illetve öblítők, de vannak még lábápoló krémek és samponok (Dr. Immun, Dermipsor) is. Ezek a termékek már szabadon elérhetők a vevők által is.
A bejárattal szemben a kassza mögé helyezték el a gyógyteákat, például a filteres Herbária Patikáját közepes választékban, vagy a szálas Mama Gyógynövényeit szintén közepes választékban. Ugyanitt vannak az olajok (lenmag, kendermag), a zab-, a kukorica-és a kókuszitalok, a sokféle hajlakk, továbbá a Mira, Dr. Szalay és Füredi ionos vizek.
A bejárattól jobbra elég sokféle gumióvszer található közvetlenül a bejárat mellett, hiszen a szexuális egészségre is gondolni kell.
Kicsivel arrébb egy zárt vitrinben elég sokféle női bőrápoló krém található, amelyek jórészt hidratáló hatásúak, például Eveline Cosmetics, Garnier, L'Oréal, Nívea. Ezeket az eladótól kell kérni.
Alattuk intim mosakodószerek, például Sába és Lactacyd Femina.
Mellettük helyezték el a reformélelmiszereket, például közepes választékban magvakat, illetve tönkölyös tésztákat. Egy külön állványon reform nassolnivalók is vannak elég széles választékban. A lisztérzékeny vevőknek Cornito és Pasta d'Oro gluténmentes tésztákkal kedveskednek, de számukra csak ennyi a kínálat.
Jobbra hátul helyezték el a táplálékkiegészítőket és a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókat.
A hely hétköznaponként délután ötig, vagy hatig biztosan nyitva tart. Önálló honlapjuk nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése