2013. június 29., szombat

Boltmustra: Füves Patika biobolt Budapest III. Szentendrei út Auchan

A Kaszásdűlő és a Római lakótelep közötti szakaszon található Auchan áruház üzletsorán található ez a közepes méretű üzlet. A Rómaira illetve Békásmegyerre közlekedő buszok megállója nincs messze, ha HÉV-vel jössz, akkor pedig Kaszásdűlőnél kell leszállni.
A hely egy tipikus plázaüzlet, szóval se kirakat, se bejárati ajtó nincs, és a fiatal eladónő is elég rideg, pedig akkora forgalom nincs, ami ezt indokolná. Mindössze egy idős nő van a boltban, ő viszont eléggé leköti az eladónő figyelmét.
A boltban részben reformélelmiszerek, részben kozmetikai termékek, részben pedig táplálékkiegészítők kaphatók nagyjából egyforma arányban.
A reformélelmiszereket a bejárattól jobbra helyezték el, és meglehetősen széles belőlük a választék, úgyhogy nem fogsz csalódni valószínűleg.
Vannak lisztek (tönköly, rozs, Kilófaló, zabpehely, köles, hajdina, kukorica, rizs, mandula, gesztenye, tökmag, szőlőmag, lenmag, makadámdió), olajok (kendermag, lenmag, tökmag, dió, mák, argán ), magvak (sokféle), pástétomok (elég sokféle), növényi alapanyagból készült krémek (pár fajta).
Diétázók sem fognak csalódni, akár lisztérzékenyekről, akár cukorbetegekről van szó, mert elég korrekt választék van ezekből az élelmiszerekből is. Mondjuk diétásbolt-szintű választékot azért ne várjatok, de azért az alapélelmiszerek megvannak itt is.
A cukorbetegek például bátran használhatják a boltban kapható Kilófaló lisztet, de van speciális diabetikus liszt is, illetve van többféle cukormentes lekvár és csoki is.
A lisztérzékenyek részére jóval szélesebb a választék, mondjuk nekik jóval szigorúbb is a diétájuk.
A lisztek és olajok közül nem tudom pontosan, melyiket használhatjátok, de ami biztosan gluténmentes, azok a különböző rágcsálnivalók, a tészták, a Mester Család pudingporok, és ételízesítők, illetve a Fe-Mini termékek (tészta, dara, kenyérpor).
A kozmetikai termékek hátrébb találhatók. Én samponokat (Dr. Chen, Dr. Immun, Varga, Naturland, Logona, Tulasi, D'Oliva, Dr. Organic), arckrémeket, kéz-és lábkrémeket láttam főleg a D'Olivától.
A bejárattól balra helyezték el a teákat, amelyekből kifejezetten sok van, hiszen majdnem a pultig ér a teasor.
Elsősorban filteres teákra emlékszem, szálas teák közül én csak a rooibost láttam. Amiből nagyon sokféle van, az a filteres Yogi teakeverékek. Erről azt kell tudni, hogy fűszeres ízű egzotikus teák főként Ázsiából. Amiből még sokféle van az a Herbária Patikája, a Mecsek, a Pannonhalmi,  a London Fruit&Herb gyümölcsteái, illetve a Clipper zöld és fehér teái.
A bolt közepén van egy szigetszerű polc, amelyen én sokféle Dr.Steinberger ivólevet, illetve mandulás és szójás italokat láttam.
Hátul a pult mögött kaptak helyet a táplálékkiegészítők, amelyekből elég sokféle van. Én vitaminokat, fogyasztó-és lúgosítószereket láttam, de jobban már nem tudtam megnézni őket sajnos.
A nyitvatartás igazodik a többi üzlethez, vagyis hétfőtől szombatig este nyolcig, vasárnap pedig este hétig tart nyitva. Önálló honlapjuk nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése