2013. november 2., szombat

Videó: Bagdi Bella: Elengedés gyakorlat és meditáció

Ezt a bejegyzést éppen Halottak Napján írom, aminek a célja éppen ellentétesnek tűnik az elengedéssel, hiszen az ünnep célja a halottainkra történő emlékezés. Ámde a kettő nem zárja ki egymást, ugyanis az elengedés nem azt jelenti, hogy elfelejted őket, hanem azt, hogy nem kapcsolsz hozzájuk többé érzelmet, vagyis megtanulsz távolságot tartani tőlük. Mindez felháborítónak tűnhet, főleg ha a szüleidről, testvéreidről, barátaidról van szó, de ez a távolságtartás viszont javíthat az érzelmi állapotodon, és a testi panaszokon is sokat enyhíthet, ha vannak ilyenek. Bagdi Bella gyakorlata, illetve zenéje segíthet ennek az állapotnak az elérésében, illetve megtartásában.
ELENGEDÉS GYAKORLAT:
Eszközök hozzá: gyertya, papír, toll, egy fém tálca vagy tányér és egy lejátszó eszköz, amin meg tudod hallgatni a felvételt.
1. Gondoskodj róla, hogy ebben az időben ne zavarjon meg senki.
2. Gyújts meg egy gyertyát, vedd a kezedbe a papírt és a tollat és miközben nézed a gyertya lángját tedd fel magadnak a kérdést: Mi mindent kellene most elengednem az életemből, hogy a Jóság irányába haladhassak tovább?
És írj le mindent, ami csak az eszedbe jut, gondolkodás nélkül.
3. Jelentsd ki hangosan: "Itt és most engedélyt adok magamnak az elengedésre" - és égesd el a papírt egy fém tálca vagy tányér fölött.
4. Indítsd el az itt található elengedés meditációt, majd helyezkedj el kényelmesen, hunyd be a szemed, és engedd magadba a meditációban hallható gyógyító mondatokat.
5. A meditáció végén maradj még pár percig csendben és engedd, hogy legyen, ami lenni akar, jelen....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése