2011. július 30., szombat

Boltmustra: Ásvány Sziget Vértes Center Tatabánya Győri út 7-9.

Jó hír, hogy már a Komárom-Esztergom megyei iparvárosban is lehet ásványokat kapni, igaz, hogy csak ékszerek formájában, de már ez is haladás. Az üzlet a Vértes Centerben található, amely tulajdonképpen egy pláza a város központjában vasútállomás mellett. Még csak pár éve épült a hely, de komoly változást hozott a megjelenése: az eddig Újváros másik végén működő távolsági buszpályaudvar átkerült az épület aljába, a föld alá, így könnyebben megközelíthető lett. A Vértes Center a várost átszelő Budapestről Győrbe tartó útvonalon fekszik, de alig pár lépésre innen ágazik el a Székesfehérvárra vezető főút is, egyszóval elég komoly a forgalom erre. Reggel fél tízkor, amikor megérkezem a Vértes Centerbe, valahogy még sincs mozgás, csak alig páran lézengenek odabenn.
Az Ásvány Sziget a földszinten található, és mind az utcafront, mind pedig a buszpálya felől könnyedén megközelíthető. Üzlethelyiség az nincs, mert ez egy stand a folyosón, tehát könnyedén bele lehet botlani.
A boltot egy vállalkozó hölgy működteti, aki érkezésemkor éppen egy ismerősével beszélget, de arra azért van energiája, hogy rám köszönjön, és felajánlja a segítségét. Köszönettel elhárítom, mondom, hogy csak nézelődni szeretnék.
A boltban kizárólag ásványékszereket kapni, tehát marokkövek nincsenek, csak láncok és karkötők. Miután egy pici üzletről van szó, ezért túl széles kínálatot ne várj, viszont a legnépszerűbb ásványokat (hematit, türkiz, ametiszt, jáspis, hegyikristály, citrin, rózsakvarc, stb.) megtalálhatod itt. A láncok egy része ezüstből készült arra fűzték fel a köveket, a többi láncot zsinegre fűzték fel, utóbbi fajta olcsóbb.
Az áru egy egy részét az üzlet két oldalán található vitrinekbe zárták, ha ezek közül akarsz vásárolni, akkor kérd az eladó segítségét. Az áru többi része szabadon hozzáférhető.
Bónuszként a tulajnéni Hem füstölőket is árul a bolt egyik felében, méghozzá elég sokfélét. Ezekkel a fajta füstölőkkel amúgy sokfelé találkozhatsz, mert népszerűek, de itt Tatabányán kevés helyen árusítják ezeket.
Az Ásvány Sziget egyaránt árul egykomponensű és keverék füstölőket, egy csomagban 20 darab van egységesen, és viszonylag olcsók is.
Az üzlet hétköznapokon este 8-ig tart nyitva a Vértes Center többi üzletéhez hasonlóan. A boltnak önálló honlapja nincs, viszont a Vértes Centernek akad , ott további információkat találsz  magáról a plázáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése