2011. július 19., kedd

Boltmustra: Ásványvilág Drágakőüzlet Sugár Áruház Budapest XIV. Örs vezér tere

A legendás Sugár az utóbbi évtizedben jelentősen átalakult, gyakorlatilag egy tipikus külvárosi pláza lett belőle, ahol nem túl nagy a forgalom. Mindez nem is csoda, hiszen a szemközti Árkád eléggé elszipkázza innét az emberek nagy részét. Az áruházba belépve a bejárattól nem messze található az Ásványvilág, amely egy tipikus plázaüzlet nagy, feltűnő cégérrel, illetve csalogató kirakattal, amelyen keresztül gyakorlatilag fel lehet mérni az egész üzletet. A kirakatban ásványokból készült láncok, illetve különböző ajándéktárgyak láthatók, pl. kristálygolyók, kristálykoponyák, krokodil, elefánt, kutya, stb.
Amikor belépek az üzletbe, a két eladónő közül éppen egyik sem ér rá: az egyik éppen vevővel foglalkozik, és ez így is marad sokáig. Ahogy megfigyeltem, ő még ért is a kövekhez, tudja mire valók, segítőkésznek is tűnt, vele nem is volt akkora gond. A másik eladónő viszont azért nem ért rá, mert éppen étkezett, ami mondjuk szintén zavaró, de az még inkább, hogy közben megpróbált levegőnek nézni, pedig látta, hogy belépek az üzletbe. Értem én, hogy sok az a 12 óra munka, de az udvariasság, a köszönés az minden esetben kötelező. Persze az ilyen plázákban a vevők "ridegtartása" általános jelenség, sajnos.Az Ásványvilágnak két darab üzlete van jelenleg, a másik a Dunaplázában található, ott is voltam már, illetve megyek is még. Na, de térjünk vissza ide, a Sugárba.
A boltban kaphatóak marokkövek, ásványékszerek, ásványokból készült ajándéktárgyak, illetve sólámpák. A bejárat közelében helyezték el a marokköveket egy több polcból álló oszlopra. Legfelülre, szemmagasságba kerültek a legnagyobb és legdrágább marokkövek, amelyek nagyjából 1000 forintba kerülnek. Lefelé haladva mind a méret, mind az ár csökken. Sokféle kő kapható, a legnépszerűbb kövek (rózsakvarc, hegyikristály, jáspisfélék, turmalinok, ónix, türkiz, stb.) itt mind megtalálhatók.
Közvetlenül a marokkövek oszlopa mellett egy ugyanilyen képződményen találhatók az ásványékszerek, amelyek főként láncok és karkötők. Ezekből is nagyon sokféle van, sőt igazából ezek az ásványékszerek teszik ki az üzlet profiljának a nagy részét. A láncok egy részét zárt vitrinben tartják, mert olyan értékesek. Lényegében ugyanazok a fajták találhatók meg ezekből is, mint a marokkövekből, csak az ékszerek jóval többe kerülnek, kb. 3-4000 forintba a kő értékétől függően.
A marokkövek, ásványékszerek, medálok fajtáiról az üzlet honlapján bővebb információt kapsz, csak kattints a kinagyítható képekre.
A medálok a bejárattól balra található szekrényekben kaptak helyet a sólámpák társaságában. Meglehetősen sokféle medál van, amelyek legnagyobb része "hagyományos", de vannak kereszt alakúak is.  A sólámpák mindegyik elektromos, és Lengyelországból, illetve Pakisztánból származnak. Éjjel remek hangulatvilágítást biztosítanak, ugyanakkor gyógyító hatással vannak a szervezetre is: elsősorban a légúti betegségek kezelhetők vele hatásosan, de reuma ellen is kiváló, méregteleníti a szervezetet, illetve nyugtatja az idegeket. Többféle méretben kaphatóak, áruk a mérettől függ, de úgy nagyjából 3000 forinttól kaphatóak.
A medálokat tartalmazó szekrénysor mellett zárt vitrinek láthatók, amelyekben kristálygömbök, kristálykoponyák, kristálypiramisok, illetve kristálycsúcsok kaptak helyet. Ezekből többféle is kapható, leginkább hegyikristályból, ametisztből, rózsakvarcból készülnek, mert ezek a kövek alkalmasak a leginkább a spirituális munkára. Ezek a termékek a legdrágábbak, persze az ár mérettől függően változik. Miközben nézelődöm, több érdeklődő is érkezik az üzletbe, többségében hölgyek, akik főleg az ékszerek iránt érdeklődnek. Az üzlet a többi bolthoz hasonlóan este 8-ig tart nyitva hétköznap, szóval munka után is be lehet még esni ide.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése