2011. július 19., kedd

Boltmustra: Szerencsekő ásványbolt Mammut I. Budapest II. Széna tér

A Szerencsekőnek két darab üzlete van: az egyik a pesti Mammutban, a másik pedig Balatonfüreden található a Zákonyi sétányon. Jómagam mind a két üzletben jártam már, de most a pesti üzletről mondanám el a tapasztalataimat.
A Mammutban annak idején elég sokat megfordultam, amikor átutazóban jártam a fővárosban, mert könnyű ide kijutni a kettes metró segítségével. Az üzlet a korábban megépült részben található, a 2. szinten, ami tulajdonképpen nem is üzlet, hanem egy szigetszerű stand, középen az eladóval. Úgy alakították ki az üzletet, hogy a mozgólépcsőn utazók könnyedén észrevehessék, és véletlenül belebotolhassanak, miközben teljesen másért jöttek ide a Mammutba. :) Azt nyilván mondanom sem kell, hogy a bevásárlóközpont Buda egyik kereskedelmi központjában épült, ahová  rengetegen érkeznek dolgozni, tanulni, vásárolni nap, mint nap, a turistákról már nem is beszélve, tehát mindig nagy a forgalom.
Nekem konkrétan egy gondom van az üzlettel, hogy az itt dolgozó eladónők szokása levegőnek nézni az embert, hátha ettől majd eltűnnek. Nos, engem nem olyan könnyű elrettenteni, de az áru jelentős részét vitrinekbe zárták, és a vásárláshoz az eladó segítségét kell kérni. Valószínűleg nem akar annyit ugrálni a hölgy, ezért is ez a magatartás, ami a plázákban eléggé általános, nem csoda, ha sok üzlet kong az ürességtől.
A boltban elsősorban ásványékszereket (láncok, karkötők) és ásványokból készült ajándéktárgyakat lehet kapni, de persze marokkövek is elérhetők szép számban. Az üzlet meglehetősen drága, a marokkövek is úgy nagyjából 1000 forintba kerülnek, legalábbis a nagyobb darabok, a láncok úgy kb. 4-5000 forintos áron kaphatók. Az üzletben a rubin, a zafír, a topáz és a borostyán kiemelt szerepet kapott, mert ezeket a köveket, illetve a belőlük készült ékszereket külön polcokra helyezték és külön névtáblával látták el őket. A legtöbb ékszernél, illetve marokkőnél azonban hiányzik a felirat, de az eladó segít a kiszolgálásban. Miközben nézelődöm, középkorú házaspár érkezik, méghozzá határozott vásárlási szándékkal: csak annyit látok, hogy valamilyen láncot kérnek az eladótól, majd gyorsan elmennek.
A drágakövek kínálata meglehetősen széles: szinte az összes népszerűnek mondott kő kapható itt marokkő, illetve lánc formájában (pl. smaragd, türkiz, ónix, jáspis, rózsakvarc, ametiszt, hegyikristály, stb.) Az üzlet hátulsó részében helyezték el az ajándéktárgyakat, amelyek ásványokból készült különböző állatfigurákat takarnak, mint. pl. elefánt, kutya, stb. Ezek is eléggé drágák, sajnos.
Az üzlet nyitvatartása igazodik a Mammut többi üzletének a nyitvatartásához, azaz hétfőtől-szombatig este kilencig, vasárnap pedig este nyolcig várja a látogatókat.

Kapcsolódó anyagok:

Boltmustra: Ametiszt ásványbolt Szolnok Ady E. u. 28.
Boltmustra: Hegyikristály ásvány-ékszer és ajándék Debrecen Piac u. 43. az udvarban
Boltmustra: Szite Kristály és Ásványszalon Pécs Ferencesek utcája 5.
Boltmustra: Ásványbolt Győr Árpád út a Hotel Rába épületében
Boltmustra: Ásványsziget Vértes CenterTatabánya Győri út 7-9.
Boltmustra: Ásványvilág Drágakőüzlet Budapest Sugár Áruház XIV. Örs vezér tere
Boltmustra: Ajándéksziget ezoterikus ás feng shui kellékek boltja Szeged Retek u. 12/b
Boltmustra: Sass Fészek ezoterikus ajándékbolt Zalaegerszeg Kossuth L. u. 4-6. Csipke Üzletház
Boltmustra: Ametiszt ásványbolt Keszthely Kossuth u. 8.
Boltmustra: Feng Shui Ajándék Nagykanizsa Sugár u. 2.
Boltmustra: Angyalos Bolt ezoterikus és ásványbolt Székesfehérvár Fő u. 3.
Boltmustra: Kőbirodalom ásványbolt Budapest VII. Wesselényi u. 76.
Boltmustra: Tigrisszem ajándék-feng shui-és ásványbolt Eger Bajcsy -Zsilinszky u. 17.
Boltmustra: Akvamarin ásványbolt Szeged Nagyáruház üzletsoron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése