2012. április 22., vasárnap

Boltmustra: Herbária Nyíregyháza Zrínyi u. 8-10.

A magyar Herbária üzletlánc nyíregyházi üzlete nem a Zrínyi utca sétáló részén található, hanem a Skála Áruházzal szemben, ott ahol az autók és buszok is járnak. Ez a hely gyakorlatilag a város központja, de az üzlet gyakorlatilag tök üres, csak egy hölgy beszélget a középkorú eladónővel, úgyhogy eleinte az érkezésem nem is tűnik fel. 
Nos, miután az üzlet meglehetősen nagy területű, ezért egy meglehetősen idegesítő gépi harangjáték jelzi a vevők érkezését, tehát ha szól a kütyü, akkor a kiszolgáló személyzet is elő kell, hogy bukkanjon a raktárból.
A boltnak van cégére és kirakata is a jellegzetes logóval, úgyhogy nem tévesztheted el a helyet. A kirakatból kiderül, hogy a bolt a Dr. Lenkei vitaminoknak is a referenciaüzlete, ami azt jelenti, hogy itt hozzájuthatsz az összes általuk forgalmazott vitaminkészítményhez.
Dr. Lenkei Gábort manapság már senkinek sem kell bemutatni, mert ő volt az az orvos, aki nyíltan fellépett a gyógyszermaffia ellen, és a saját termékeit dobta piacra. Azt, hogy ezeken a termékeken tényleg az embereken akar-e segíteni, vagy csak jól meg akarja szedni magát, nem tudhatom, de nem is akarom megítélni.
Ha érdekel, akkor nézd meg a központi weboldalukat és tájékozódj, hogy kell-e ez neked vagy sem.
A Dr. Lenkei termékeken kívül még gyógyteák és Naturland gyógykenőcsök láthatók a kirakatban, de ez csak egy szerény választék a benti kínálathoz képest.
A hely egyébként a szokásos Herbária kínálatot hozza, miután egy franchise üzletláncról van szó, tehát gyógypapucsok, Dr. Steinberger ivólevek, Herbária Patikája és Pannonhalmi gyógyteák, D'Oliva termékek, Biomed és Naturland gyógykenőcsök biztosan kaphatók, mert ezeket minden üzletükben forgalmazzák.
Rögtön a bejárat mellett balra egy sarokban sokféle gyümölcsszörp és Dr. Steinberger ivólé,  lisztek (kukorica, rozs, árpa, zabpehely, tönköly, Dr. Graham), olajok (máriatövis, kendermag, lenmag, búzacsíra), cukrok (nádcukor, gyümölcscukor, szőlőcukor) és magvak közepes választékban.

A bejárat mellett jobbra, illetve a lisztes-olajos-magvas-ivóleves polctól az eladói pultig nagyon sokféle gyógypapucs, illetve cipő látható, illetve fel is próbálható és meg is vásárolható mindenféle méretben.
Ha esetleg mégsem találsz megfelelő méretű papucsot/cipőt, akkor szólj az eladónak, mert rengeteg van még a raktárban.
Túlnyomó többségben női papucsok kaphatók a Berkemanntól, a Dr. Batztól és a Scholltól, de a férfiak részére is árulnak gördülőtalpas Stadfor cipőket, de utóbbi márkáról nem tudok sokat. Gondolom lúdtalpra ez is jó hatással van.
Próbálni is tudsz, mert van két kényelmes bőr ülőke a bolt elején, tehát le tudsz ülni a próbához. Olyan sokan meg úgysem tolongnak az üzletben.

A bolt másik részén a cipők mögött jobbra látható polcokon helyezték el a tea-és gyógytermékkínálatot.
Teákból szerencsére rengeteg van, legalábbis a filteresekből, a szálas teák választéka ezzel szemben közepes, ráadásul utóbbiakat a pult mögé helyezték, úgyhogy az eladótól kell kérned.
A legfontosabb teamárka a Herbária Patikája, ami az üzletlánc saját fejlesztésű teája, de gondolom ezzel nem mondok újat. Ebből a teafajtából rengeteg filteres mono-és keverék kapható az üzletben, de a márka szép számban forgalmaz gyümölcsteákat is, amelyek itt szintén megvásárolhatók.
Úgyszintén sokfajta Pannonhalmi teát is lehet itt kapni, bár ez a márka amúgy sem forgalmaz olyan rengeteg fajta teát, de ami van az korrekt.
Még kaphatók ugyanitt Apotheke, Mecsek és Naturland filteres gyógyteakeverékek is közepes választékban, de kínai teák is vannak.
A különlegesebb teák közül fehér és rooibos teákat is láttam szálas változatban, sőt anti candida tea is van kis zacskóban, úgyszintén szálas formában.
Az italoknál maradva: kaphatók még lúgos kémhatású vizek is, mint például Kaqun, Oximix és Dr. Szalay. Ráadásul az első két márka a szervezet oxigéntartalmát is növeli, úgyhogy energiát ad a mindennapi tevékenységekhez is.

A gyógytermékek közül kiemelném a gyógykenőcsöket, amelyeket elsősorban a Biomed és a Naturland forgalmaz, de van lóbalzsam  is mozgásszervi problémákra. A D'Oliva termékek többnyire teljes választékban kaphatók a Herbária üzletekben, de a nyíregyháziban nem, csak néhány fajta testápolót és hidratáló krémeket lehet itt kapni.
Ha már a bőrápolásnál tartunk meg kell említenem még a Dr. Kelen sósborszesz géljeit is visszérre, továbbá a Varga hajcseppeket hajhullás ellen.
Nagyon sokféle Aromax illóolaj is kapható, bár ez már nem tartozik kifejezetten a bőrápolás kategóriájába, de kellőképpen gyógyhatású termékekről van szó.

Mint említettem feljebb, a szálas teákat az eladói pult mögé helyezték el, ezért csak az eladó segítségével vásárolhatod meg őket. Szálas teák közül egyedül a sárga zacskós Mama Gyógynövényeit lehet csak kapni.
Szintén a pult mögött kaptak helyet a Henna Plus hajfestékek, a testgyertyák, és a táplálékkiegészítők is.
A hennás hajfestékekből nincsen olyan sok fajta, de a táplálékkiegészítőkből széles a választék.
A legfontosabb márkák a Superwell, a Béres és a Dr. Lenkei. Ez utóbbiról említettem is fentebb, hogy az összes termékük kapható itt az üzletben. Ha valamelyikük mégis kifogyna, akkor megrendelik.
A Superwell vitaminkeverékei közül szintén kapható az összes, de ezek önálló fantázianéven futnak a központi márkanéven belül, viszont a jellegzetes téglalap alakú csomagolásukról fel lehet őket ismerni.
Béres termékekből is széles a választék, továbbá Bálint-cseppek is kaphatók. Ez utóbbi termékek hidegen sajtolt olajok, amelyek nem főzésre valók, hanem kúraszerűen étkezés előtt kell fogyasztani őket, mint a gyógyszereket. Sokoldalú gyógyhatásuk van, attól függően melyik fajtát használod éppen.
Az üzlet hétköznaponként délután fél hatig, szombatonként fél egyig tart nyitva.  A nyíregyházi üzletnek önálló honlapja nincsen, viszont az üzletlánc központi honlapját meg tudod nézni, ha érdekelnek az akciók és a termékek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése