2012. április 15., vasárnap

Boltmustra: Herbatár gyógynövény Miskolc Széchenyi u. 86.

A Herbatárnak több üzlete is van a megyében, de ez talán a legrégebbi és a legnépszerűbb üzletük, ami nem is csoda, hiszen a Miskolc sétálóutcáján található, a Centrum Áruházzal szemben, a város egyik legforgalmasabb helyén. A villamos is itt áll meg nem messze, de a buszmegálló is közel van ide.
A bolt népszerűségét még a Szinvapart Bevásárlóközpont sem tudta megszüntetni, szóval elég sokan betérnek ide. A kiszolgálásra sem lehet panasz, mert nekem a többfős személyzetből többen is felajánlották a segítségüket.
Maga az üzlet nem túl nagy, inkább egy hosszúkás folyosó, nagy belmagassággal, miután a hely egy öreg bérház földszintjén található.
Két darab kassza üzemel az üzlet mindkét oldalán: az egyik mögött egy D'Oliva termékekkel telerakott polc van, míg a másik mögött táplálékkiegészítőkkel zsúfolt polc található.
A D'Oliva termékcsaládból sajnos csak bőrápoló krémeket lehet kapni, samponokat, tusfürdőket, napvédő szereket már nem.
A táplálékkiegészítők közül az összes Superwell vitaminkeverék, továbbá Béres vitamintabletták kaphatóak.
Kissé hátrébb a bejárattól balra helyezték el a filteres és szálas gyógy-és gyümölcsteákat, amelyekből rengeteg van.
A Herbária Patikája és a Mecsek szálas és filteres teáival egyaránt jelen van az üzletben, sőt a Mecsektől gyümölcsteák is vannak pár fajta.
A Pannonnhalmi és az Apotheke filteres gyógyteakeverékek közül az összes fajta jelen van a Herbatárban.
A szálas gyógyteákat a Fitodry, a Mama Gyógynövényei és az Adamo-Fitt forgalmazza, mindegyik márkából sokféle kapható az üzlet leghátsó traktusában. A szálas gyógyteákat  kis fachokban helyezték el, amelyek alatt jól l átható felirat jelzi a teák nevét.
A bejárattól jobbra hátul vannak a baba-mama termékek, amelyekben külön polcuk van, ahol is speciális kenőcsök, babafürdetők, babasamponok, baba-és gyerekteák kaphatók.
Szintén a bejárattól jobbra helyezték el a kozmetikai termékeket és az élelmiszereket, de egyikből sincsen túl széles választék.
Kozmetikai termékek közül pár fajta Nívea krémet, koenzim Q10 tartalmú arckrémeket, és a fentebb már említett D'Oliva krémeket lehet itt kapni. Mindegyik termék hölgyek részére készült ránctalanító-hidratáló krém.
Élelmiszerek közül liszteket (búza, rozs, zab), tésztákat (többféle tönkölyös) és olajokat (lenmag, kendermag, máriatövis, dió) lehet itt kapni, na meg a lisztérzékenyek részére többféle gluténmentes lisztet és tésztát, de ez sem túl sok.
Mondjuk ez inkább gyógynövényszaküzlet, mint biobolt, úgyhogy reformkajákat inkább a Baross utcai üzletükben keress a MÁV rendelőnél, de erről én beszámoltam már.
A bolt hétköznaponként délután fél hatig, szombatonként délután  fél egyig tart nyitva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése