2012. április 22., vasárnap

Boltmustra: Egészség Biobolt Nyíregyháza Kossuth tér 8-10.

A bolt gyakorlatilag a város központjában található a sétálóutca és Bethlen Gábor utca sarkával szemben, a Metropol Üzletház mellett. Egy közepes méretű boltról van szó, amelyet már messziről felismerhetsz az ajtón látható etno jellegű mintázatról. Cégér és kirakat nincs, viszont a felirat jól látható az ajtón.
Közvetlenül a bejárat mellett balra látható az eladói pult a kasszával, mögötte pedig egy magas, fiatal, rövid hajú hölggyel, aki barátságosan üdvözöl, és a segítségét is felajánlja, de én csak nézelődöm.
Az üzlet egyébként a sétálóutca forgalma ellenére tök üres, pedig ez talán a legkorrektebb ilyen jellegű bolt a városban.
A bejárat melletti pulton Prema, Goloka és Hem füstölők láthatók, de egyikből sincs valami széles választék.
A pult mögött sokféle hennatartalmú hajfesték mindenféle színárnyalatban, több forgalmazótól is, amelyeket az eladótól kell kérned.
A pénztár mellett egy állványon kizárólag Dr. Organic termékek kaptak helyet, amelyekről annyit kell tudni, hogy természetes alapanyagokból készültek, nem tartalmaznak semmiféle adalékanyagot, és állatokon sem tesztelték őket.
Többféle nyersanyagból készültek ezek a termékek, mint például aloé vera, levendula, méz, rózsa, gránátalma, amelyeket a termékeken eltérő színekkel jelöltek meg. Mindegyik nyersanyagból készítettek bőrápoló krémeket, samponokat, kondícionálókat, tusfürdőket egyaránt.
Itt a boltban sajnos nem találod meg a teljes választékot tőlük, de ami kapható, az nagyon korrekt, szinte az összes nyersanyagból kapható valamilyen termék.
A jelentősebb kozmetikai márkák közül jelen van még a Logona hajkondícionálókkal és hennás hajfestékekkel, továbbá a Faith In Nature sokféle samponnal, szintén a bejárat mellett balra.

Kicsit hátrébb, de még ugyanitt kaptak helyet az élelmiszerek, mint például az olajok (napraforgó, olíva, lenmag, búzacsíra, kendermag, dió, sárgabarackmag, szőlőmag) és a lisztek (fehér, tönköly, rozs, zabpehely, sárgaborsó, gesztenye, mandula). 
A bejárattal szemben leghátul kaptak helyet az italok, amelyek közül gyógyvizeket (Kaqun, Mira, Tündérvíz), biokávékat, gyógynövényes borokat és a Zsindelyes Pálinkafőzde pálinkáit lehet itt kapni. Mondjuk a legutóbbiból nincsen olyan sok fajta itt a boltban. A Zsindelyesről tudni kell azt, hogy szintén Szabolcs megyében találhatóak meg, Érpatakon.
Egy szigetszerű polcon kaptak helyet a reformnassok és a xilit édesítőszer. Előbbiből meglehetősen sokféle van, többnyire aszalt gyümölcsök képében.
Egy másik szigetszerű polcon egyszerű, márkajelzés nélküli, fehér zacskós szálas gyógyteák vannak közepes választékban.
A bejárattól jobbra egy hosszúkás pulton többféle üveges teakeverék látható, amelyeket kimérve vásárolhatsz meg. Egy részük gyümölcstea, a többi gyógyteakeverék.

Az üveges teák mögött is polcokat láthatsz, amelyeken szintén teák vannak, méghozzá jórészt az osztrák Sonnentor cég filteres és szálas bioteái. A filteres teák jórészt keverékek, egy részüket direkt kisbabáknak és gyerekeknek állították össze.
A szálas teák között is vannak keverékek, de egykomponensűek is kaphatók. A Sonnentor teái mellett még filteres Herbária Patikája, Pannonhalmi és Mecsek teák is kaphatók, de ezek már csak gyenge választékban állnak rendelkezésre. Ugyanitt szintén láthatsz az egyszerű, márkajelzés nélküli, fehér zacskós teákból.
A teásüvegek mögötti polcról szintén csak eladói segítséggel tudod megvenni a teákat. A teáspolc alatti mélyedésben sómécsesek kaptak helyet, amelyekbe külön meg kell venni a beleilleszthető teamécsest, amelyet meg kell gyújtani. Sajnos gyertyák nem kaphatók itt a boltban, úgyhogy máshová kell menned értük. A Sonnentor teák mellett még rengeteg tasakos fűszer is kapható a polcokon, amelyeket szintén eladói segítséggel vásárolhatsz meg.
A bejárattól jobbra levő sarokban szemben a teáspolccal találhatók meg a gluténmentes termékek, amelyek már szabadon elérhetők. Túlzottan széles választék nincs, de néhány fajta Barbara lisztkeverék, Cornito tészta, folyékony kukorica-, hajdina-, quinoa-és rizsitalok, na meg gluténmentes zsemlemorzsa azért kapható.
A bolt hétköznaponként este hatig, szombatonként délután egyig várja a vevőket. Önálló honlapjuk nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése