2012. április 29., vasárnap

Boltmustra: Sas Patika és Reformház Biobolt Debrecen Hatvan u. 64.

Ez egy különleges üzlet, amely gyógyszertár és biobolt egyben, szóval amolyan 2 in 1 helyről van szó. Mindez azt jelenti, hogy a kétféle üzlet külön helyiségekben kapott helyet, de egymásból átjárható, vagyis ha kiváltottad a receptet a patikában, akkor átsétálhatsz a bioboltba a táplálékkiegészítőkért, teákért, diétás-és reformélelmiszerekért, és baba-mama termékekért, de mindez fordítva is igaz. Természetesen mindkét üzletnek van utcai bejárata is...
A hely Debrecen belvárosában található egy sátortetős házban, közel a Nyugati utcához és a Segner térhez, ahol ugye a helyi buszok és a troli végállomása található, tehát gyakorlatilag a város mindegyik részéből el lehet könnyedén ide jutni.
Miután a Hatvan utcában akadt dolgom, ezért felkerestem a boltot, de a gyógyszertárat kihagyom, mert a cél a bio-gyógynövény-és ezoterikus boltok felmérése.
A biobolt amúgy közepes méretű, a falakat hófehérre meszelték, a polcok is fehérek, sőt a személyzet is fehér köpenyt visel, végül is egy gyógyszertárról van szó.
Engem egy fiatal, szemüveges lány fogad az üzletben, aki udvariasan köszönt és a segítségét is felajánlja, de én csak nézelődöm. A bolt amúgy tök üres, de amúgy sem a város központi helyén vagyunk, szóval kevesen találnak el ide, hiszen szinte mindenki a forgalmas csomópontokon vásárol.

Maga a termékválaszték nem egy ájulat, szóval nincsenek túlzsúfolva a polcok, de ami van az tisztességes. Vevőktől elzárt terület nincs, a táplálékkiegészítők is szabadon hozzáférhetők. Mondjuk olyan nagyon sok nincsen belőlük, inkább közepes a választék, de ezeket a termékeket a gyógyszertári részben is megtalálhatod.
A táplálékkiegészítők (azaz a vitamin-és ásványi anyag tabletták) a kasszához közel kaptak helyet az üzlet mindkét oldalán. A polcokon jól olvasható felirat jelzi, hogy egészen pontosan milyen típusúak kaphatók, pl. fejfájásra, szív-és keringési rendszerre, emésztési problémákra, immunerősítésre, nemi szervekre, fogyókúra elősegítésére, stb.
A termékek nagyobb része a bolt bejáratától balra helyezkedik el, és jórészt élelmiszerekből, vizekből, teákból és a már említett táplálékkiegészítőkből áll.
Vizek közül csak Füredi, Salvus és Mira kapható, teákból viszont elég széles a választék: szálas és filteres teák egyaránt vannak.
Filteresek közül a Herbária Patikája, a Pannonhalmi, a Naturland és a Naturstar márkákat érdemes megemlíteni.
A Herbária Patikája szálas változatban is kapható elég korrekt választékban. A szálas teák közül még a Mecsek teáit érdemes megemlíteni. Ezenkívül olyan teakülönlegességek kaphatók még, mint például a rooibos és a lapacho, amelyek szálas változatban kaphatók. Pár fajta darabos gyümölcsteát is láttam, amelyeket hideg vízben kell áztatni, ahhoz, hogy vitamintartalmukat ne veszítsék el. A lúgosítás híveinek az üzlet a Joshi Bharat lúgosító teakeverékét ajánlja.

Élelmiszerek közül én magvakat láttam közepes, továbbá diétás alapanyagokat cukorbetegek és lisztérzékenyek részére széles választékban.
A cukorbetegek részére xilit, liszt, tea (Diabess Györgytea), tészták, míg a lisztérzékenyek részére gluténmentes kenyérpor, tészták, lisztek, Fe-Mini termékek, Barbara sütik, levespor és perec.
A diétás élelmiszereket fehér alapon piros felirat jelzi, hogy kik használhatják, úgyhogy nem tévedhetsz el. Persze a kedves személyzet is szívesen segít. (Ha nem találsz valamit, akkor ajánlom figyelmedbe a Kossuth u. 49. szám alatt található szaküzletet diétázóknak).
A bejárattól jobbra helyezték el a babaápolási termékeket, amelyek közül pelenka, cumik, Gabi sampon és fürdető, továbbá baba-és gyerekteák kaphatók. Ha pici babád van, akkor tehát érdemes ide benézned, főleg ha itt laksz a környéken.
Az üzlet minden hétköznap délután hatig, szombatonként pedig délután egyig tart nyitva. Önálló honlapjuk nincsen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése