2012. június 17., vasárnap

Boltmustra: Flóra gyógynövény Esztergom Rákóczi tér a lábasházban

A hely a város központjában található, nagyon közel a piac utcájához és a főutcához, de a távolsági buszpályaudvar és a bazilika sincs messze. Az üzletet nem nehéz megtalálni, mert a lábasház földszintjén van, ami egy árkádos épület, ezért is nevezik lábasháznak. :)
A boltnak van külön kirakata, sőt a bejárat előtt az utcán egy kis fekete táblán krétával feltüntetve mindig szerepelnek az éppen aktuális kedvezmények is.
A hely amúgy nem túl nagy, ráadásul nagyrészt nem önkiszolgáló üzletről van szó, tehát szinte mindent az eladótól kell kérned, aki egy jókedélyű, barátságos, fiatal hölgy. Annak ellenére, hogy a város közepén van, tök üres a bolt, csak az eladónőnek van ott egy ismerőse, akivel jókat fecsegnek, úgyhogy zavartalanul nézelődhetek.
A bolt reformélelmiszereket, gyógytermékeket és táplálékkiegészítőket árul, bár az élelmiszerekből nem annyira széles a választék, mindössze liszteket (fehér, búza, durum, barnarizs), olajokat (lenmag, tökmag), magvakat, mézeket és gluténmentes egész kenyeret kapni elég gyenge választékban. Ezek közül a lisztek és az olajok a bejárattal szemben találhatók a pult mögött, míg a mézeket a bejárattól balra helyezték el egy külön vitrinben. A gluténmentes egész kenyér a bejárattól jobbra a kassza mellett kapott helyet, és eladói segítség nélkül is megvásárolható, akárcsak a magvak.
Italok közül szörpöket, gyógy-és gyümölcsteákat tudsz itt venni, amelyek közül mindegyik széles választékban megtalálható.
A szörpök egy része diabetikus, vagyis a cukorbetegek is nyugodtan ihatják, akárcsak a teákat, amelyek elsősorban filteres változatban kaphatók.
A gyümölcsteákat a Milford és a Naturland forgalmazza, amelyek közül az előbbi meglehetősen drága mulatság, bár a Naturland sem olcsó.
A filteres gyógyteákat a Herbária Patikája és a Naturland gyártja keverék formájában, és elég sok van belőlük. Bónuszként van még filteres zöld tea is szintén a Naturlandtól.
Ha már a Naturland márkát említem, nemcsak gyógyteák kaphatók széles választékban tőlük, hanem gyógykenőcsök, szájvizek, samponok is, miután a hely egy ún. Naturland Egészségcentrum, tehát egy hivatalos referencia üzletről van szó.
Gyógytermékek közül egyébként van még Lacalut fogkrém fogínygyulladásra és érzékeny fogakra, Bánfi hajszesz hajhullás ellen, és csalánsampon zsíros hajra. Ezek a gyógytermékek és a különböző vitamin-és ásványianyag tabletták már a bejárattól jobbra kaptak helyet a pult mögött.
A hely hétköznaponként délután ötig, szombatonként pedig délig van nyitva, önálló honlapjuk nincsen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése