2012. június 3., vasárnap

Boltmustra: Király Gyógynövénytár Budapest VI. Király u. 24.

Ez az üzlet nemes egyszerűséggel arról az utcáról kapta a nevét, amelyben megtalálható. Ez pedig a Király utca, amely a Deák téri villamosvégállomást köti össze a a Teréz és Erzsébet körutakkal, na meg Lövölde térrel, nem mellesleg pedig elválasztja egymástól a hatodik, meg a hetedik kerületet. A hely amúgy a hatodik kerületi részen áll, a Deák tértől nem messze.
Nem túl nagy üzletről van szó, amit elég nehéz észrevenni, annak ellenére, hogy van cégtábla. Igaz, hogy kirakat viszont nincs.
Elég egyszerű helyről van szó,  jórészt átlagos, szinte minden hasonló üzletben megtalálható választékkal, ugyanakkor van néhány olyan különlegesség, amit más helyen még nem láttam. Ha érdekel olvass tovább!
Miután zárás előtt egy félórával érkezem, egy eléggé enervált, barna hajú eladónő fogad, aki azért igyekszik udvariasnak és segítőkésznek mutatkozni. Ez mindenképpen értékelendő, főleg itt Pesten. :)

A hely, mint a nevéből kitűnik elsősorban gyógytermékeket árul - tehát teákat, kenőcsöket, táplálékkiegészítőket, kozmetikai termékeket -, élelmiszereket már kevésbé.  Ugyancsak figyelemre méltó az üzlet gyógypapucsválasztéka a Berkemanntól. Ezek a papucsok kiválóak a lúdtalpra is, de ha csak fáj, vagy elfáradt a lábad, akkor is nagyszerűek. Azt még hadd tegyem hozzá, hogy ezek mind nők részére készültek és a bejárattól jobbra találhatók. Természetesen fel lehet őket próbálni, és ha nem jó a méret, akkor szólj az eladónak, aki majd hoz a raktárból megfelelőt.

Gyógytermékek közül sokféle Naturstar és Naturland, illetve pár fajta Biomed gyógykenőcs, Dabur ayurvédikus fogkrémek, Henna Plus hennatartalmú hajfestékek közepes választékban, többféle masszázs-és szaunaolaj,  Dr. Organic rózsás és teafás testápoló és tusfürdő, D'Oliva krémek és tusfürdő, továbbá Schüssler-sókat tartalmazó  krémzselék és testápolók kaphatók.
A Dr. Organic, a D'Oliva és a Schüssler-sókat tartalmazó krémzselék a bejárat mellett balra találhatók meg egy zárt üvegvitrinben, tehát a vásárlásukhoz az eladó segítségét kell kérned. Mindez nem is csoda, hiszen meglehetősen drága termékekről van szó.
A Dr. Organic termékekről már egy-két korábbi bejegyzésemben már megemlékeztem. Ők elég sokféle terméket gyártanak, de itt a Királyban csak ilyen szűkös a termékválaszték. Ha bővebb információ érdekel, akkor nézd meg a weboldalukat.

A Scüssler-sókat tartalmazó krémzselékkel eddig még egyetlen bioboltban sem találkoztam, szóval ezért már megérte eljönni ide az üzletbe. :)
A lényeg az, hogy ezek a termékek Schüssler-sókat tartalmaznak, amelyek homeopátiás készítmények.
A Schüssleritas termékek elsősorban a különböző környezeti hatásoknak kitett bőr ápolószerei, amelyek különböző ásványi anyagokat tartalmaznak. Ezekre a szervezetünknek nap, mint nap szüksége van, de nem mindig tudja a különböző étkezésekből fedezni, éppen ezért a bőrön keresztül is érdemes bejuttatni a szervezetünkbe. Mindez akkor is fontos, ha egészséges a bőröd és fiatal vagy, de ha öregszel és bőrproblémáid vannak, akkor meg pláne.
A Schüssleritas termékek mindezt képesek kezelni, attól függően, hogy miféle problémád van a bőröddel: pattanások, striák, narancsbőr, májfolt, visszér, táskás szemek, bőrduzzanat, öregségi foltok, tág pórusok, értágulat, vitiligo, hegek, bőrkeményedések, zsíros és száraz bőr. Nos, ezeket a problémákat mind kezelni lehet ezekkel a termékekkel. Ha bővebb információ kellene, akkor nézd meg a weboldalukat.

Az üzletben elég sokféle tea is kapható a gyümölcsteáktól kezdve a gyógyteákig, amelyeket kiválóan csoportosítottak: míg a Naturland gyümölcs-, továbbá a Clipper fekete-és zöldteái a bejárattól balra, addig a Dr Chen  filteres kínai és a Naturland  filteres gyógyteakeverékei a bejárattól jobbra kaptak helyet. Mecsek filteres és szálas gyógyteakeverékek is kaphatók nem túl széles választékban, továbbá vásárolhatsz még itt lúgosító teakeveréket és Diabess Györgyteát is.
Italok közül még Füredi ionos vizet, Pi-vizet, Tündérvizet, továbbá rizs-,zab és szójaitalokat tudsz itt venni, bár ezeket az eladótól kell kérned, mert a pult mögött vannak, kivéve a Pi-vizet, mert az szabadon elérhető.

A reform élelmiszereket úgyszintén a pult mögé helyezték, de csak lisztek (tönköly, rozs) és olajok (kapor, lazac, lenmag) kaphatók.  Na, jó, a pulton még elég sokféle reformnass és étcsoki színesiti a képet, de csak ennyifajta élelmiszer kapható összesen.
 A táplálékkiegészítőket az eladói pult mögötti polcokra tették, tehát csak a személyzet segítségével tudod őket megvenni. A választék nem olyan széles, de azért elég korrekt, például Interherb gyógynövénykivonatok, Garuda ayurvédikus termékek, Dr Chen, Vitamin Station termékek, Neera szirup, Zöldvér Program termékei és Bálint-cseppek azért kaphatók, ami azért nem semmi.
A hely hétköznaponként este hétig tart nyitva, de szombatonként zárva van, viszont az üzlet honlapjáról  online tudsz vásárolni, és házhoz szállítják, de az üzletben is átveheted hétköznaponként a rendelésed a nyitvatartás ideje alatt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése