2012. június 17., vasárnap

Boltmustra: Révai Drogéria biobolt-gyógynövény Esztergom Kossuth u. 2.

Az első Révai Drogériát közel húsz éve nyitotta meg Révai Gábor tulajdonos Dorogon, ami hamar népszerű lett, éppen ezért  a szomszédos Esztergomban megnyitott a második üzlet a Kossuth utcán, a városközponttól pár lépésre. A helyet a sötétzöld bejárati ajtóról elég hamar fel lehet ismerni, illetve kétféle cégtábla is van: az egyiken maga az üzlet neve szerepel, a másikon pedig a Scitec Nutrition termékeit hirdetik, amelyek lényegében táplálékkiegészítők testépítők számára.
Miután a hely egy öreg bérházban található, ezért nagy a belmagasság, emiatt a magasabban elhelyezett áruk megvásárláshoz eladói segítséget kell kérned. Én egy hidrogénszőke hajú, fiatal eladónővel találkozom itt, aki elég barátságosnak tűnt, szóval ezen a téren nincsen probléma. Sajnos a hely kongott az ürességtől, de hát én délelőtt jártam itt, amikor a legtöbb ember dolgozik, vagy tanul. (Mondjuk a város amúgy sem túl forgalmas).
Az üzletben a bejárattól jobbra helyezték el a reformélelmiszereket, a filteres gyógyteákat és a táplálékkiegészítőket, míg az eladói pult mögé a szálas gyógyteákat és a kozmetikai termékeket rakták. Kivétel ezalól a hajfestékek kínálata, amelyeket a bejárattól balra helyeztek el.
A táplálékkiegészítők egy csoportját a már fentebb említett Scitec Nutrition termékek jelentik, amelyeket többféle kiszerelésben kapni: vannak közepes méretűek is, de a legtöbb ilyen termék bazi nagy kiszerelésben kaphatók, amelyek nagyobbak, mint a fejem. Egy részük jó magasan van, úgyhogy a vásárlásukhoz kérd az eladó segítségét, feltéve ha testépítő vagy.
Egyébként vannak még vitaminok és ásványi anyag tabletták is, de ezekből már nincs olyan széles választék, mint a body-s termékekből.
A reformélelmiszerekből szintén nem túl széles a választék, mert csak tészták, olajok (lenmag, búzacsíra, kukoricacsíra, olíva) és lisztek (tönköly, zabpehely, rozs, köles, rizs) kaphatók.
Tészta kizárólag gluténmentes változatban kapható: egy részük Cornito száraztészta, de rizstészta is van, ami szintén gluténmentes.
A lisztérzékenyek még az olíva-és kukoricacsíra olajokat, továbbá a rizs-és kölesliszteket építhetik be a diétájukba.
A gyógyteák választéka ezzel szemben elég széles, akár a filteres, akár a szálas változatot nézzük.
A filteres gyógyteák elsősorban keverék formájában kaphatók, amelyeket a Herbária Patikája, a Mecsek és a Naturland forgalmaz. Ezenkívül van még filteres fehér, zöld, rooibos és lapacho tea is, továbbá filteres kínai teák, Csala és Malmos Varázs fogyasztóteák és lúgosító teakeverék is.
A szálas teák az eladói pult mögött vannak, és ezekből is elég sok van.
Ha nem akarsz teát inni, akkor választhatsz még az elég sokféle Dr. Steinberger ivólé, a Dr. Szalay, az Oxion, a Mira és a Salvus vizek közül is.
A kozmetikai és szépségápolási termékek, mint említettem a pult mögött vannak, de nem láttam mindegyiket, hogy pontosan milyen fajták, csak annyit tudok, hogy fogkrémek, tusfürdők, samponok, bőrápoló krémek biztosan vannak. Ezek közül nem mindegyik biotermék, hanem lényegében ugyanaz a kínálat, mint az országos drogérialáncolatokban.
Amit viszont biztosan meg tudok állapítani: az az üzlet széles hajfestékkínálata a bejárattól balra, melyek részben hennatartalmúak, részben pedig Kallos termékek, amelyeket főként fodrászok szoktak vásárolni.
A festékeken kívül még ugyanitt hajfixálók is vannak, de ezek már nem biotermékek, hanem olyanok, mint amilyeneket az országos drogérialáncokban is kapni.
A hely hétköznaponként délután ötig, míg szombatonként pedig délig várja a vásárlókat. Önálló honlapjuk nincs, viszont a Facebook profiljukon fel tudod venni őket ismerősnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése