2013. február 9., szombat

Boltmustra: Babi Néni Gyógyfüvei Budapest VII. Dob u. 47.

Ez a hangulatos ki üzlet a Klauzál tértől pár lépésnyire található, a Károly és az Erzsébet körutakat összekötő Dob utcán. A környék meglehetősen nyomasztó számomra, a szűk utca, illetve a sok megszűnt üzlet miatt, de érdekes, hogy a Babi Néni egy viszonylag új hely, amely 2010-ben nyitott meg.
A boltban egy hosszú, barna hajú, fiatal nő fogadja a vevőket, bár akkora tömeg nincs, mindössze egy hölgy tartózkodik még rajtam kívül a boltban, aki vásárol is.
Az eladónő kedvesen üdvözöl és a segítségét is felajánlja, ami azért itt Pesten elég ritkaságszámba megy.
A hely is kifejezetten otthonos, barátságos, amit a terrakotta színűre festett falak tovább erősítenek.
A kínálat elég korrekt, többnyire bioélelmiszerek és táplálékkiegészítők kaphatók (kozmetikumok már nem annyira), de vannak még füstölők és illóolajok is!
A bejáratól balra helyezték el a Naturland és Pannonhalmi teákat (mondjuk ezekből csak nagyon kevés van), a fűszereket (ezekből is csak kevés van), a biokávét, az ivóleveket, a sokféle szörpöt, a mézeket és a lekvárokat. Ugyanezen az oldalon van egy kis hűtő is, de én csak Tündérvizet láttam benne több fajta kiszerelésben.
A teaválaszték nem merül ki szerencsére ennyiben, hiszen elég sokféle Herbária Patikája filteres teát kapni, de a szálas teák kedvelői sem csalódhatnak: többféle Mama Gyógynövényei termék közül is választhatnak, de ezenkívül kaphatók még szálas fekete, zöld, fehér, maté és gyümölcsteák is a Shirindától. Mindezeket már a bejárattól jobbra helyezték el.
Élelmiszerek és italok közül ezenkívül még magvak, Piszkei Öko pékáruk (minden kedden hoznak frisset), édesítőszerek, (stevia, fruktóz, nyírfacukor), olajok (lenmag, napraforgó, mandula, kókusz, argán, búzacsíra, dió, tökmag, kendermag), hajdina-, kamut-, quinoa-, rizs-, szója-, tönköly-és zabitalok. Az utóbbiak egy külön állványra helyezték a bejárattól jobbra. A bioélelmiszerek mellett még pár fajta egészséges életmóddal kapcsolatos könyv is helyet kapott egy forgatható állványon szintén a bejárattól jobbra.
A kozmetikumokat az Ahava termékcsalád képviseli, amely Holt-tengeri iszapot tartalmaz. Erről azt kell tudni, hogy többféle ásványi anyagot is tartalmaz, tehát a bőrön keresztül is tudod pótolni velük a napi szükségletet. Mindez azért jó, mert a Holt-tengeri iszap mindenféle bőrproblémára jó hatással van, tehát hidratál, enyhíti a gyulladásokat, sőt még akár a hajhullást is megállíthatja és a pattanásokat is eltüntetheti!
Az Ahava termékcsalád gyakorlatilag az össze bőrápoló kozmetikumot forgalmazza, mint például szappan, kézkrém, lábkrém, testápoló, fürdőkristály, tusfürdő, bőrradír, szemránckrém, arckrém, iszappakolás, mosakodózselé, hidratáló maszk, arcradír, arctej.
Mindezeket a bejárattól jobbra helyezték el, akárcsak a kis, lapos dobozos japán füstölőket, illetve a Medinatural illóolajokat. A választék ezekből is korrekt, bár az illóolajokból nincs olyan sokféle.
Táplálékkiegészítők közül én Bálint-cseppeket, a Zöldvér Program lúgosító termékeit, Dr. Chen kínai étrendkiegészítők közül szinte az összeset, illetve Supherb termékeket láttam, melyek közül a legtöbb gyógynövények kivonatait forgalmazza. Kivéve  a Dr. Chent, akitől elég sokféle vitamin-és ásványianyag-tablettát láttam itt az üzletben. A táplálékkiegészítőket már az eladói pult mögött találhatod meg, tehát nem önkiszolgálóak, hanem kérni kell őket az eladótól.
A bolt csak hétköznaponként tart nyitva este hétig, de ha ez az időpont nem felel meg, mert mondjuk dolgozol, akkor nézd meg az üzlet weboldalát, mert egy egész pofás kis webáruház van rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése