2013. február 16., szombat

Boltmustra: Bioegészség biobolt Budapest XI. Bartók Béla út 85. a Tétényi úti elágazásnál

A hely a Bartók Béla út végén található az egyik bérház aljában, a Tétényi úti elágazáshoz közel. Miután Pest egyik főutcájáról van szó, ezért jókora zaj van errefelé, mert hát a 7-es buszjáratok, illetve a 19-es és 49-es villamosok is itt mennek el a ház előtt. Az alapzajt még a Tétényi út felett ívelő vasúti felüljárón áthaladó vonatok is színesítik.
A bolt közepes méretű, két fős női személyzet van, akik rám se bagóznak, mert éppen belemerülnek a munkába. A hely amúgy tök üres, csak egy kicsit később jön be egy idős hölgy, de az eladónők őrá sem figyelnek oda, de a néni nem hagyja magát, és kiköveteli magának a figyelmet. Meg is kapja, de az eladónő nem valami lelkes, látszik, hogy elege van ebből az egészből.
Emiatt nem tudom ajánlani a helyet, a kínálat pedig olyan, mint a többi bioboltban, kivéve talán az amerikai  táplálékkiegészítőket (BioCo, Swanson), amiből elég sokféle van, na meg a Flavin7-et.
Amúgy elsősorban élelmiszereket lehet itt kapni, de vannak öko tisztítószerek, illetve kozmetikai termékek is, a táplálékkiegészítőkről már nem is beszélve.
Mindjárt a bejárattól balra egy külön állványon igen sokféle tejpótló ital látható szója, rizs, tönköly, zab és hajdina ízekben.
Szintén a bejárattól balra a fal menti polcon többféle reform aprósüti is van a Piszkei Öko-tól, mellettük pedig a már említett sokféle amerikai táplálékkiegészítő, egészen az üzlet hátsó részéig.
Leghátul találhatók az öko tisztítószerek (mosópor, folyékony mosószer, mosódió-héj, szódabikarbóna), illetve sokféle hennás hajfesték, továbbá szinte az összes Dr Organic termék, például fogkrémek, samponok, testápolók, dezodorok, szappanok, krémek E-vitaminos, levendulás, olívás, rózsás, aloé verás változatban. Mindegyik gyógynövényből legyártják ezeket a termékeket, amelyeket aztán különböző színű flakonokba, illetve tégelyekbe töltenek bele, így jelezve a különbséget.
A bejárattól jobbra helyezték el a liszteket (kókusz, törökmogyoró, feketeribizli, szőlőmag, napraforgóbél, gesztenye), az olajokat (mák, hal, barackmag, búzacsíra) és a gluténmentes élelmiszereket (Mester Család pudingpor, muffinpor zsemlemorzsa) lisztérzékenyek számára.
Szintén a bejárattól jobbra, az ajtótól nem messze egy lezárt vitrinben sokféle Vitaking tabletta található. Vásárlásuk az eladó segítségével történik. Elég sokféle vitamintablettát láttam közöttük, de vannak különböző gyógynövények kivonatai is.
A hely hétköznaponként fél hétig, szombatonként pedig délután kettőig tart nyitva. Ha ez nem felel meg, akkor az üzlet weboldalán  webáruház is működik, ahonnét a bolt legtöbb terméke megrendelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése