2013. február 16., szombat

Boltmustra: Biobolt-Gyógynövény Budapest XI. Etele út 32/c a Tétényi út sarkán

Mostani versenyzőnk a Kelenföld városközpont nevű helynél  található, az Etele és a Tétényi út sarkán, egy tízemeletes panel aljában. Meglehetősen nagy a járműforgalom erre, hiszen errefelé járnak a Kelenföldi pályaudvar, illetve Albertfalva felé a buszok (7-esek, illetve a 103-as).
Érdekes, hogy ebbe az üzletbe már nem jut el ez a nagy forgalom, mert tök üres. Pedig amúgy jó hely lenne, mert elég sok minden kapható, például sokféle élelmiszer, kozmetikai termékek, teák, öko tisztítószerek, táplálékkiegészítők, sőt még ételintolerancia-teszt is!
Az eladó egy jóképű fiatalember, aki kifejezetten barátságosan üdvözöl, szóval látszik, hogy örül az új betérőnek.

A bolt berendezése kifejezetten jól néz ki, legalábbis a termékek nagyon szép barna fapolcokon találhatóak. 
A bejárattól balra az ablaknál helyezték el a kozmetikai termékeket (baba-mamatermékek a Logonától, illetve Dr. Organic kozmetikumok, Lacalut fogkrém, Dr. Kelen sósborszesz gélek), illetve a teákat. Utóbbiak közül filteres és szálas egyaránt kapható, bár én úgy láttam, mintha a szálas teákból szélesebb kínálat lenne....
A filteres teák közül leginkább kínaiakat lehet kapni, a Herbária Patikája, illetve a Pavel Vana teakeverékek már csak gyenge választékban vannak jelen.
A szálas teák közül leginkább Mama Gyógynövényei és Adamo-Fitt kapható, de Herbária Patikája is van.
A gyógyteák elnevezéseit sárga színű cetliken tüntették fel fekete betűkkel, jól láthatóan.

A helyiség közepén van egy szigetszerű polc, amelynek az egyik oldalán öko tisztítószerek (folyékony mosószer, ablaktisztító, öblítő, szódabikarbóna), a másik oldalán pedig különböző egészséges nassolnivalók (pl. aszalt gyümölcsök sokféle), illetve gluténmentes lisztek (köles, hajdina, csicseriborsó, törökmogyoró, gesztenye, mandula) találhatók.
A hagyományos liszteket (Graham, Kilófaló, rozs) a gluténmentesekkel szemben levő polcon helyezték el, az eladói pulttól nem messze. Ugyanitt vannak a magvak is elég komoly választékban.
A bejárattól jobbra helyezték el a vizeket (Preventa csökkentett deutériumtartalmú, Mira, Hunyadi, Tündérvíz, Oximix), a sokféle Dr. Steinberger ivólevet és a szörpöket. Ugyanitt vannak az olajok (napraforgó, kendermag, lenmag, mák, dió).
Lenn a padlón van egy kis hűtő is, amihez le kell hajolni. Ebben szójadesszertek, növényi alapú felvágottak, joghurt és kombucha találhatók. A hűtő környékén még Hem füstölők is vannak nem túl széles választékban.

A kassza mellett a pulton Aromax illóolajok találhatók elég széles választékban, míg a kassza mögött táplálékkiegészítők várják a vevőket. Ezekből is elég sokféle van, de csak az eladó segítségével vásárolhatók meg.
Én Dr. Chen, Vitaking, Pharma Nord és Swanson termékeket láttam, amelyek jó része különböző gyógynövények kivonatait tartalmazza, de vitamin-és ásványi anyag tabletták is vannak bőségesen.
A rákbetegséget gyógyító CoD tea is kapható kapszula változatban.
Érdekesség, hogy ebben a boltban elérhető az ún. Food Detective ételintolerancia-teszt, amellyel otthon ki tudod deríteni, hogy milyen ételre vagy allergiás. Mindezt azért fontos tudni, mert az esetleges emésztési panaszaidat ez is okozhatja. A vizsgálat gyermekeknél is elvégezhető, ami azért fontos, hogy ha esetleg glutén-, vagy laktózintoleranciája van, akkor azt minél hamarabb meg lehessen állapítani.
Ha esetleg valamilyen panaszod van, akkor a teszteredménnyel keresd fel a háziorvosodat, és ő majd elmondja a többit.
A bolt hétköznaponként délután 5-ig, szombatonként pedig délig tart nyitva. Ha ez az időpont nem felel meg, akkor van webáruházuk is, onnét tudsz vásárolni. Az üzletnek van önálló honlapja is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése