2013. február 22., péntek

Boltmustra: Biocsemege biobolt Budapest VIII. József krt. 25.

A Biocsemege erősen hasonlít egy hagyományos élelmiszerboltra, hiszen itt is vannak élelmiszerek (sőt zöldség és gyümölcs is!), kozmetikai termékek és tisztítószerek, a különbség mindössze annyi, hogy ebben a boltban minden bio, vagyis nem tartalmaznak adalékanyagokat a termékek.
A hely elég régóta megvan kb. 8-10 éve, amennyire én emlékszem. (Egy időben elég gyakran megfordultam itt a körúton). Az elhelyezkedése kifejezetten jó (Blahától nincs nagyon messze), mégis eléggé üres a hely, csak egy kisgyerekes hölgy van odabenn, mint érdeklődő, de ő is inkább csak azért, mert az eladók ismerőse. Apropó eladók: ketten vannak, egy férfi, meg egy nő. Utóbbi kifejezetten barátságosan köszönt és oda is jön hozzám megkérdezni, hogy segíthet-e, pedig közben még éppen akkor szállítják az árut hátulról, és azt is ő felügyeli.
Amúgy meglehetősen nagy területű üzletről van szó, ahol nagyon sokféle élelmiszer, kozmetikum és öko tisztítószer kapható, szóval tudsz választani.

Ha szeretnél télen, a hideg időben is jó minőségű és sokféle zöldséget-gyümölcsöt vásárolni, akkor a Biocsemege a te helyed, mert itt bőségesen van belőlük választék.
A zöldségeket és gyümölcsöket ráadásul rögtön a bejárat mellett helyezték el balra, részben polcokon, részben pedig hűtőben, illetve hűtőpultban árutól függően. Egy részük ráadásul kimérve kapható csak.
Mellettük helyezték el a sokféle tasakos Sonnentor fűszert, a ketchupokat, a zöldségkrémeket, de ugyanitt vannak a biokávék is.
Mellettük egy másik polcon vannak az étolajok, de ezek nem azok a fajták, amelyeket úgy általában a bio-és gyógynövényszaküzletekben láthatsz, mert ezek Gourmet olajok. Mindez azt jelenti, hogy ezek elsősorban csúcsgasztronómiai termékek igényes csomagolásban, de ugyanakkor biotermékek is, hiszen semmilyen adalékanyagot nem tartalmaznak. Az üzletben én barackmag-, mandula-, olíva- és citromolajat láttam tőlük.
Leghátul van egy hűtőpult ahová a tejtermékeket, illetve a vajat rakták, de nem tudtam alaposabban megnézni, mert előtte van egy lejárat a pincébe, és azon keresztül hordták fel a boltba az árut a szállítók. Mindenesetre én úgy láttam messziről, hogy elég széles a kínálat ezekből is.

A zöldséges tárolóval szemben van egy szigetszerű polc, amelynek az egyik oldalán sokféle konzerv (pl. zöldségek, halfilék, olasz mártások), és tészták, míg a másik oldalán öko tisztítószerek (folttisztító, mosószer, öblítő, ablaktisztító, padlótisztító, WC tisztító, mosogatószer, folyékony szappan) vannak. A legtöbb tisztítószert az Ecover forgalmazza, de láttam Sonett, Alma-Win és Klar márkájúakat is, csak utóbbiakból nem sokféle van.
A bejárattól jobbra, a szigetszerű polc mögött, a fal melletti polcokon sokféle bioivólé, illetve szintén sokféle Sonnentor tea várja a vevőket, filteres és szálas változatban egyaránt. Kismamáknak is érdemes ide benézni, mert elég sokféle bébiétel is kapható a teák szomszédságában, sőt a teák közül is van olyan itt a boltban, amelyet direkt babáknak, illetve pici gyerekeknek fejlesztettek ki.
A teák mellett van egy vevők elől lezárt vitrin, amelyben sokféle Dr. Hauschka kozmetikai termék található. Én úgy láttam, hogy leginkább arckrémek és testápolók vannak itt, tehát sminkeket ne itt keress, inkább a kozmetikusodnál.
A bolt hétköznaponként este hétig, szombatonként pedig délután egyig tart nyitva.Ha ez nem felel meg, akkor az üzlet weboldalán van egy webáruház, vásárolj onnét. A kiszállítás elsősorban a főváros területén történik, de ha van igény, akkor hetente egyszer Kecskemétre, Szombathelyre és Szegedre is megoldható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése