2013. március 9., szombat

Boltmustra: Vitál Centrum biobolt és táplálékallergia szaküzlet Eger Jókai u. 10.

Nos, ha egy igazán jó bioboltot kerestek, illetve diétáznotok kell betegség/táplálékallergia miatt, akkor feltétlenül keressétek fel ezt a helyet, mert ezt talán a város legnagyobb ilyen jellegű boltja, ahol mindent megtaláltok.
Ráadásul meglehetősen közel van a Dobó térhez a Bajcsy-Zsilinszky utcán keresztül. Szombat délelőtt érkezem, nem sokkal zárás előtt, de szerencsére a személyzet nem érezteti velem, hogy zavarok, és mennének már haza.
Apropó személyzet: a pult mögött egy fiatal lányt láttam, de van egy fiatal, jóképű fickó is, aki üdvözölt, amikor beléptem a helyre.
Miután a bolt egy öreg házban található, eléggé nagy a helyiség belmagassága, a polcok pedig sok esetben faltól falig érnek, a polcok tetején levő árukat kérned kell az eladótól. Egyébként az üzlet jelentős része önkiszolgáló.
A bejárattól balra helyezték el a teák egy részét, a magvakat (sokféle van), az olajokat (kendermag, lenmag, mák, dió, búzacsíra), és a táplálékkiegészítőket. Utóbbiak már nem önkiszolgálóak, hanem az eladótól kell kérned őket, miután a pult mögött vannak. Fontos tudni, hogy a hely hivatalos Dr. Lenkei viszonteladó partner, ami azt jelenti, hogy itt a boltban Dr. Lenkei Gábor összes vitaminja megvásárolható. Ezenkívül még Vitaking vitaminok és a Zöldvér Program lúgosító termékei kaphatók, legalábbis én ezekre emlékszem.
A kasszánál a földön sokféle lúgos vizet (Preventa csökkentett deutériumtartalmú, Füredi ionos, Tündérvíz) és öko tisztítószereket (mosódió, mosogatószer, mosószer) láthatsz.
Az egyik teáspolc közvetlenül a bejárat mellett balra található az ablak mellett. Itt vannak a szálas teák, amiből meglehetősen sokféle kapható. Leginkább a sárga zacskós Mama Gyógynövényei márka van jelen a helyen, de azért Adamo-Fitt és Fitodry is van.
A másik teáspolc a bejárattól jobbra található. Itt vannak a filteres teák, de ezekből a választék már jóval kevesebb: mindössze pár fajta Pannonhalmi, Naturland, Mecsek, illetve kínai teakeveréket fedezek fel.
A bejárattal szemben hátul helyezték el a sokféle Dr. Steinberger ivólevet, továbbá a szintén sokféle gyümölcsszörpöt.
A bejárattól jobbra, van egy közepes méretű alkóvhelyiség, ide helyezték el a speciális gluténmentes élelmiszereket és italokat. Ha lisztérzékeny vagy, akkor csakis ide érdemes betérned Egerben, mert máshol a városban ennyire széles választékot nem fogsz találni.
A legtöbb élelmiszer gluténmentes változatban itt megvásárolható, például lisztek (alapliszt, illetve Schar kenyérliszt, de kenyérpor is van), tészták (Cornito, Pasta d'Oro), kekszek (Barbara, Schar), csokik, sós rágcsálnivalók, egész kenyerek és zsömlék, zsemlemorzsa, reggelizőpelyhek, a Mester Család készétel-porai (levesporok, mártásporok, puding-és sütiporok) és sokféle tejpótló ital szójából, mandulából és kókuszból. A választék mindegyik élelmiszerfajtából meglehetősen széles, tehát csalódni nem fogsz, úgy hiszem. Cukorbetegek részére külön kínálatot nem láttam, viszont xilit kapható, amit ők is tudnak használni.
A bolt közepén van egy kis szigetszerű polc, rajta sokféle tasakos fűszerrel.
A hely hétköznaponként délután hatig, szombatonként pedig délután egyig tart nyitva. Ha szeretnél még töbet tudni róluk, illetve megnéznéd a képgalériát, akkor ajánlom figyelmedbe a honlapjukat.

5 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Amikor Egerben járok ide mindig benézek...a bolt nagyon jó + korrekt a személyzet!

    VálaszTörlés
  3. Valóban jó biobolt! Nagy kínálat, udvarias kiszolgálás. Lisztérzékeny vagyok, és a gluténmentes élelmiszereimet a webáruházukból rendelem, de személyesen is jártam náluk Egerben. Jó szívvel ajánlom!

    VálaszTörlés
  4. Tetszett a cikk! Szerintem a legkomolyabb biobolt Eger - és vonzáskörzetében, valamint -talán- Északkelet Magyarországon is.

    VálaszTörlés
  5. Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nagyon jó üzlet Egerben,szeretek vásárolni ebben a bioboltban.

    VálaszTörlés