2013. május 4., szombat

Boltmustra: Apotéka gyógynövény Budapest XVIII. Királyhágó u. 81. Pestimrén

A hely Pestimrén van, kertvárosi környezetben, az egyik modern lakópark aljában, közel a lőrinci Béke térhez, ami az 50-es villamos végállomása, de az Alacskai út lakótelep még közelebb van. 
A környék meglehetősen csendes, olyan mintha nem is Pesten lennénk, hanem valamelyik vidék kisvárosban. A Királyhágó utca a kerület egyik főutcája, de nem nagyon van jármű, illetve emberforgalom, kivéve a BKV buszokat. Apropó BKV busz: innét kb. 20 perc alatt el lehet jutni a Kőbánya-kispesti végállomásra a gyorsjárattal (de van lassú is), továbbá a pestimrei, illetve a ferihegyi vasútállomások is közvetlenül megközelíthetők.
Az Apotéka meglehetősen nagy hely, amelynek létét tábla jelzi az üzlet fölött. Külön kirakat nincs, viszont az ajtón felirat jelzi, hogy a bolt a népszerű magyar üzletlánchoz a Herbáriához tartozik, ugyanakkor egyben Naturland Egészségcentrum is, ahol a legtöbb Naturland termék kapható, illetve kedvezményesen megvásárolható. Részletekért kattints a névre.
Belépve az ajtón azt látom, hogy ez egy nagyon szép, harmonikusan berendezett üzlet, csak éppen sajnos tök üres. Na, de említettem, hogy nincs valami óriási forgalom errefelé. Egy fiatal, szemüveges eladónő tartja a frontot, aki halk szavúan, visszafogottan üdvözöl, és kérdi, hogy segíthet-e, szóval a kiszolgálás sem rossz.
A bolt elsősorban gyógytermékeket, kozmetikumokat, illetve táplálékkiegészítőket árul, de azért vannak élelmiszerek is, csak a nem olyan sok.
A hely nagy része főként a bejárattól balra terül el, a bejárattól jobbra csak az illóolajok, a test-és fülgyertyák, illetve a sokféle táplálékkiegészítő található. Ez utóbbiak is szabadon elérhetők a vevők által a legtöbb hasonló hellyel ellentétben.
A táplálékkiegészítők közül én a Herbária Patikája, a Naturland, a Dr. Chen, a Supherb és a Vitamin Station márkákat ismerem fel. A legtöbb márkából elég széles a választék, vitamin-és gyógynövénykivonatok egyaránt megtalálhatók a kínálatban.
A bejárattól balra, az ajtó mellett van egy kis kiszögellés, ahová a gyógypapucsokat, illetve egy parfümös polcot helyezték. Ez utóbbin néhány fajta hennás hajfesték is helyet kapott. A gyógypapucsokat a Berkemann forgalmazza, de kaphatók a Stadfor gördülőtalpas gyógycipői is.
Középen van két szigetszerű polc: az egyiken kozmetikai termékek, a másikon pedig élelmiszerek, fogyókúrás táplálékkiegészítők és a szálas teák vannak. A filteres teák pedig a szálasokkal szemben találhatók leghátul a fal mentén.
A kozmetikai termékek közül sokféle masszázsolajat, Herbline ayurvédikus arckrémeket, Dr. Organic samponokat és golyós dezodorokat láttam. A samponok közül az összes fajta megtalálható az üzletben.
Élelmiszerek közül vannak lisztek (búza, durum, Kilófaló), mézek, lekvárok, pástétomok, illetve többféle gluténmentes Pasta d'Oro tészta is.
A fogyókúrás termékeknek igazi kánaánja van errefelé, ugyanis a polc egyik oldalán csak ezek a termékek találhatók meg végig, például Adiponix a Superwelltől, kínai termékek, Csala és Malmos Varázs  gyógytea-keverékek.
Ha már a gyógyteákat említem: itt a boltban elég sokféle kapható belőlük, akár a szálas, akár a filteres változatot nézzük. A szálas teákat bazi nagy kartondobozokban helyezték el összevissza, úgyhogy nehéz eligazodni rajtuk. Főként a Herbária Patikája szállítja őket a boltba.
A filteres teák esetében is leginkább a Herbária Patikája van jelen a boltban, de van pár fajta Mecsek, Pannonhalmi, illetve Pavel Vana teakeverék is.
Adódnak egzotikusabb teafajták is, mint például a zöld tea, vagy a rooibos, amelyeket külön polcon helyeztek el, hogy jobban meg lehessen őket találni. A zöld teák elsősorban darabos változatban kaphatók gyümölcs ízesítéssel, míg a rooibos teák natúr változatban érhetők el szálas formában.
A hely hétköznaponként délután hatig, míg szombatonként délután egyig tart nyitva. Jó hír, hogy a boltban kapható termékeket online is meg tudod rendelni az üzlet honlapjáról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése