2013. május 4., szombat

Boltmustra: Fanni Füvészbolt gyógynövény Budapest XVIII. Üllői út 444. Pestlőrincen a Szarvas Csárda térnél

A pestlőrinci Szarvas Csárda tér a kerület egyik legforgalmasabb pontja, mert elég sok helyi járatú busz megáll itt, sőt az 50-es villamos is, amelyik a Kispest Határ úti metróállomásról indul. A környék kertvárosi jellegű, és a belső kerületekhez képest visszafogott, még a hétköznapi csúcsidőben is.
A hely egy sátortetős kis házban található a villamos megállójánál. Külön kirakat nincs, viszont a bolt létét jó nagy tábla jelzi az üzlet fölött.
Az üzlethelyiség nem túl nagy, viszont a hely meglehetősen népszerű, csak úgy jönnek-mennek az emberek, de hát ez nem is csoda, hiszen a kerület legfontosabb részén van, a kicsi Spar-ral majdnem szemben.
Éppen ezért, a hosszú hajú, középkorú eladónő nem is tud figyelmet szentelni nekem, mert éppen vevőket szolgál ki.
A hely elsősorban gyógyteákat, illetve táplálékkiegészítőket árul, élelmiszerek már kevésbé kaphatók, de azért lisztek (fehér, durum, rozs, rizs), olajok (szőlőmag, kendermag, olíva) és magvak elég korrekt választékban megtalálhatók. Ez utóbbiakat kis fachszerű dobozokban tárolják. Az élelmiszereket amúgy a bejárattól balra helyezték el.
A teákat a bolt több pontján is meg lehet találni, mert annyira sok van belőlük. Elsősorban szálas teákat árulnak, filtereseket már kevésbé. A szálas teákat a Natúr Tea forgalmazza, és a boltban fachszerű dobozokban tárolják őket, rajtuk jól látható felirattal, hogy mégis milyen gyógynövényekből készültek.
A szálas teákat a bejárattól jobbra helyezték el, akárcsak a táplálékkiegészítők egy részét, vagyis a Dr. Chen termékeket. Azt tudni kell, hogy ez az üzlet a kínai Dr. Chen Patika egyik referenciaüzlete, ami azt jelenti, hogy itt az összes termékük megtalálható. Ha mégsem, akkor meg lehet rendelni.
ehát vannak itt fogyasztószerek, vitaminkészítmények, illetve különböző teakeverékek is tőlük.
A filteres és gyümölcsteákat a bejárattól balra helyezték el, de ezekből nincsen valami sokféle.
Gyógyteák közül Herbária Patikája és Naturland, míg gyümölcsteák közül a Mecsek darabos teái kaphatók, de ugyanitt szálas teák is vannak szintén a Mecsektől.
Az eladói pult mögött van a többi táplálékkiegészítő, például Vitaing és Interherb termékek, de a többinek a márkáját nem láttam. Mindenesetre elég korrekt választékban kaphatók ezek is. Az eladói pulton sokféle illóolajat láttam.
A bolt hétköznaponként délután hatig, szombatonként pedig egyig tart nyitva. Önálló honlapjuk nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése