2013. május 19., vasárnap

Boltmustra: Jókai Biocentrum biobolt, gyógyszertár és természetgyógyászati rendelő Budapest IV. Árpád út 77.

Ha szeretnétek egy igazi korrekt bioboltot találni, amelyben széles áruválaszték kapható, barátságos kiszolgálással, akkor látogassatok el ide. Ja, hogy kint van a belvárosból? Az nem baj, mert a 3-as metró egészen Újpest központjáig hoz, onnét pedig igazán nincs messze ez a hely, hiszen csak pár lépés a Burger King felé fordulva.
Egy több részből álló üzletkomplexumról van szó, amely gyógyszertárból, természetgyógyászati rendelőből és bioboltból áll.
A gyógyszertárat a bejárattól jobbra található folyosón érheted el. Amúgy teljesen olyan, mint a többi hagyományos patika, tehát vényköteles és vény nélküli gyógyszerek egyaránt kaphatók.
A rendelők bejárata a bioboltot és a patikát összekötő folyosón nyílik, és itt látható, hogy milyen típusú kezeléseket vehetsz igénybe, az árakat, illetve a telefonszámot, amin keresztül előzetesen be tudsz jelentkezni a kezelésekre. A rendelőt nem teszteltem, tehát nem tudom megmondani, hogy mennyire hatékonyak a kezelések.

A biobolt három nagy részből áll: előtér, középső tér, és hátsó tér. Az előtérben tábla figyelmeztet, hogy az élelmiszerek a hátsó térben találhatók, illetve a bevásárló kosár használata kötelező. Nosza, én magam is kosarat ragadok, még ha nem is tervezek vásárolni semmit, és felfedező útra indulok az üzletben.
Az előtérben is van egy pénztár, amely mögött többféle Aromax illóolaj, lúgosító termékek, és a táplálékkiegészítők egy része található.
Ezzel szemben az üzlet másik oldalán van külön-külön vitrinekben Eucerin, D'Oliva és Nivea krémek , továbbá egy francia kozmetikumcsalád termékei és Helix Armónia csigacsoda termékek vannak.
Ez utóbbi egy kollagéntartalmú tengeri csiganyálka, amely ránctalanító hatású. Itt a boltban ha jól emlékszem, akkor szemránc-és kézkrémet láttam tőlük. A D'Olivától csak bőrápoló krémek, míg a Níveától napvédő termékek kaphatók a vitrinek mögött. Miután be vannak zárva, ezért a személyzet segítségét kell kérned a vásárláshoz.
Az Eucerin is bőrápoló krémeket forgalmaz, de napvédő termékek is vannak a kínálatában. Bővebb információért kattints feljebb a névre. Gyakorlatilag a teljes kínálatuk megtalálható a vitrin mögött.
Vannak még Dr Batz gyógypapucsok is itt, de ezekből nem túl széles a kínálat. Igazi különlegesség a jadeköves masszázspapucs, amelybe eredeti drágaköveket építettek be, amik masszírozzák a talpat, ezért a gyógyító-méregtelenítő folyamatok beindulnak a testben.
Apropó, személyzet: több főből áll, elsősorban hölgyekből, akik nagyon rendesek, barátságosak, szóval nyugodtan fordulhatsz hozzájuk. Mind a három részben van pénztár, tehát legalább háromfős a személyzet.
A
 középső térben helyezték el a kozmetikai termékeket és a táplálékkiegészítőket.
A helyiség berendezése nagyon hasonló a hagyományos gyógyszertárakhoz: itt is szekrényekben helyezték el az árut. inden szekrényben három darab polc van, és a mindegyik szekrényben másfajta termékcsalád kapott helyet, amit a szekrények tetején sötétzöld alapon fekete felirat jelez.
Amik vannak: baba-mama termékek, hajápolás (sokféle hennás hajfesték/színező, Dr. Chen, Naturland, bojtorján, csalán és Vatika ayurvédikus samponok), fogápolás (Lacalut, Meridol, Parodontax gyógyfogkrémek), testápolók, gyógykenőcsök (sokféle Biomed), kézápolás, lábápolás.
Hölgyek részére kapható még többféle anionos egészségügyi betét, továbbá Ellen probiotikus tampon, amely a hüvelyi fertőzések megelőzésére is kiválóan használható.
A táplálékkiegészítők közül sokféle Dr. Chen kínai terméket, sokféle vitamintablettát, továbbá a Superwell vitaminkeverék-család tagjait fedezem fel. Szerencsére mindegyikből széles a választék.

A leghátsó részben helyezték el az élelmiszereket és az italokat, amelyek mindegyikéből bőséges választék áll rendelkezésre. Rengeteg gyógytea van például, szálas és filteres változatban egyaránt.
A szálas teákat középen, egy szigetszerű polcon helyezték el, fonott kosarakban.  A szálas teák közül leginkább Juva Pharma kapható, Fitrodry-ból, meg Mama Gyógynövényeiből már jóval szűkösebb a választék.
A filteres teákat a szálasokkal szemben helyezték el, és leginkább Herbária Patikája, Naturland és Mecsek teakeverékek vannak jelen közülük, de elég sokféle kínai tea is van. Az Apotheke és a Pavel Vana filteres teakeverékeiből viszont csak szűkös választék található az üzletben.
Ha nem akarsz teát inni, akkor választhatsz a Füredi ionos és a Kaqun vizek közül is. 

Az élelmiszerek némileg hátrébb vannak, mint a teák, de nem sokkal. A legtöbb hagyományos élelmiszer bio és-vagy vegán változata megtalálható itt, de a diétázók sem fognak csalódni, ugyanis sokféle speciális élelmiszer kapható a részükre, akár cukorbeteg, akár gluténmentes diétát kell tartani.
Ráadásul a diétás élelmiszereket elkülönítették a többitől, hogy könnyebben meg lehessen őket találni.
A lisztérzékenyek számára  gluténmentes egész kenyér, süti egész és por, kenyérpor, fűszerek, galuskapor, levesbetétpor, keksztekercs-por, kenyérmorzsa, muffinpor, palacsintapor, pizzapor, pudingpor, mártásporok , a cukorbetegeknek diabetikus egész kenyér, lekvárok, mézpótló, nápolyik és kekszek kaphatók. 
Bőséges választékot találsz lisztekből (amaránt, barna rizs, búza, Graham, rozs, tönköly, rizs, durum, gluténmentes, kukorica, árpa, burgonya, csicseriborsó, hajdina, köles, lenmag, szója, zabpehely), olajokból (búzacsíra, olíva, repce, tökmag, kendermag, kukoricacsíra, len, napraforgó, szezám, szőlőmag) és fűszerekből is.
A leghátsó részben is van pénztár, úgyhogy ott is tudsz fizetni, nem kell kifáradnod előre.
A hely hétköznaponként este hétig, szombatonként délután kettőig tart nyitva.Ha esetleg ez az időpont nem felel meg, akkor az üzlet honlapján keresztül tudsz online is vásárolni, ami a vidéken élőknek komoly segítséget jelenthet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése