2013. október 12., szombat

Boltmustra: Hegyikristály ásványbolt Miskolc Széchenyi u. 78. a Metropol Üzletházban

Nos, hát Miskolcon már ilyen is van, úgyhogy ha gyógyító hatású ásványokat, illetve ajándéktárgyakat akartok vásárolni, akkor nézzetek be a Metropolba. Megtalálni nem nehéz a helyet, mert az üzletház a Centrum Áruházzal szemben található a villamosmegállónál, úgyhogy nem téveszthetitek el.  
A hely fenn van az első emeleten pont a lépcsővel szemben. Külön kirakat nincs, csak cégtábla az ajtó fölött, cserébe viszont az ablakon keresztül beláthatod az egész üzletet, amely eléggé dekoratív berendezésű.
Sajnos a hely tök üres, csak egy középkorú eladónő tartja a frontot, aki visszafogottan köszön.
A boltról azt kell még tudni, hogy összesen három városban várja a látogatókat a miskolcival együtt, ugyanis Debrecenben és Békéscsabán is van még üzletük. A Hegyikristály legelső üzletét még Debrecenben nyitotta meg Kató K. Attila ékszerkészítő és ásványgyűjtő. Arról a helyről már írtam itt a blogon, és nagyon profinak találtam az üzletet, ahol egyszerűen mindenféle ásvány kapható, még a ritkaságok is.
Miskolcon is ugyanígy van ez, tehát mindenféle ásvány kapható marokkő és ásványékszer formájában.
Miután a tulaj bácsi ékszerkészítő, ezért az ásványékszerek túlsúlyban vannak és az üzlethelyiség minden pontján fellelhetők.
A különbség talán annyi, hogy a bejárattól balra, illetve a vitrinekbe bezárt ékszerek ezüstfoglalattal készültek, ezért jóval drágábbak. A bolt közepén található vitrinbe zárva viszont ródiumfoglalatú ékszerek vannak, amelyet felirat jelez.
A bejárattól jobbra találhatók az olcsó láncok, karkötők és fülbevalók. A láncok úgy láttam, nagyjából 1200 forint körüli árban vannak. Rajtuk kis cetlin apróbetűs, nehezen olvasható felirat, hogy milyen ásványból készültek, úgyhogy a gyengén látók egy kicsit hátrányban lesznek emiatt.
A marokköveket és a nyers ásványokat a bejárattól balra helyezték el pici dobozokban. rajtuk jól látható felirattal. Ha ritkaságokat keresel, akkor itt jó helyen jársz, mert vannak azok is, de persze népszerű ásványok is akadnak dögivel. Az árak itt is változóak: leghátra tették az olcsóbb, de pici marokköveket (naná, hisz nem hülyék), előre meg a drágábbakat és nagyobbakat. Bővebb információt a hely honlapján találsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése