2013. október 12., szombat

Segítség a fogyáshoz: az anyagcseretípus meghatározása

Az Agykontroll hivatalos oldalának a feliratkozójaként értesültem arról, hogy létezik ez a módszer, és hogy Dr. Domján László is erőteljesen ajánlja, úgyhogy gondoltam érdekes lenne hírül adni másoknak is, hogy tudjanak róla.
Gyanítom, hogy súlyproblémáid lehetnek azért olvasod ezt. Elképzelhető, hogy már többféle diétával próbálkoztál, de vagy nem sikerült leadni a fölösleges kilókat, vagy visszaszedted őket és kezdődik az egész elölről.
Nos, én nem ígérem, hogy egy 100%-osan működő módszert mutatok be, de az alapelv, ami alapján működik, nem szélhámosság.
Fontos tudnod, hogy az elhízás azért alakul ki, mert az anyagcseréd valamilyen okból lelassul, zavart szenved, ezért egy csomó fölösleges salakanyag lerakódik a testedben, ami idővel láthatóvá válik. Ez lehet csak egy bizonyos helyen, de lehet a teljes testen is. Az elhízás pedig lehet zsír, vagy vízalapú, attól függően, hogy melyik anyagcserével van probléma. (Vesebetegeknél pl. az utóbbi okozhat bajokat).
Éppen ezért fontos lenne meghatározni, hogy mi okozza a zavart, mert így hatékonyabban lehet rajtad segíteni.
Ebben segíthet a Metodic program, amely nemcsak segít meghatározni a saját személyes anyagcseretípusodat, hanem táplálkozási tanácsokat is ad.
Mindez azért fontos, mert az elhízás önmagában csak egy tünet, de nem betegség! Ráadásul az elhízott emberek jó része egyéb gyomor-bélrendszeri betegséggel is küzd, esetleg szív-és cukorbeteg is, tehát komplex dologról van szó.
A program ennek megfelelően többféle mérést is végez, pl. sejtek energiaszintjének mérése, szénhidrát tolerancia mérése, hormonális beállítottság mérése, táplálkozási típus meghatározása, illetve az ezeknek megfelelő élelmiszerlista.
Mindez azért fontos, mert nincs egységes módszer, ami minden diétázónak jó. Tehát bizonyos ételek egyesek számára kiváló hatásúak lehetnek, míg mások számára kerülendőek. Nem véletlen, hogy a program része az ételintolerancia mérése is, ugyanis az emberek közül sokaknak valójában ez a problémája, csak nem tudnak róla. Ezek után érdemes lesz ezt is felderíteni, hogy a panaszok megszűnjenek.
A módszerről további részleteket a honlapjukon találsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése