2013. október 26., szombat

Boltmustra: Zöld Liget biobolt Nyíregyháza Dózsa Gy. u. 5.

Nos, a nyíregyházi Dózsa György utca igazi meglepetés volt számomra, ugyanis az alatt az egy év alatt, amíg nem jártam a városban, szépen átalakították sétálóutcává, és egész pofás lett. Itt található ez a biobolt is, de nem utcaszinten, hanem a Krúdy udvarban, ami azt jelenti, hogy be kell fordulnod a kapualjban és ott található ez az üzlet. A kapualj előtt tábla jelzi a helyet, hogy ne tévedj el, de nekem így is majdnem sikerült.
A bolt nem túl nagy, és sajnos tök üres is, csak a barna hajú eladónő barátnői tartózkodnak a helyen, és jókat csevegnek. Emiatt aztán nincs köszönés, csak később kap észbe a hölgy és ajánlja fel a segítségét, miután nem válok egyszerűen köddé.
A bejárati ajtón felirat jelzi, hogy a boltban Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember gyógyteái kaphatók. Ez valóban így is van, a bejáratól jobbra egy külön állványon tényleg ott látható az összes teája, úgyhogy ha érdekel, akkor itt meg tudod venni.
Aztán ezenkívül még élelmiszerek és kozmetikumok is kaphatók, de olyan rettentően széles választékra azért ne számíts, mert például gyógyteából a Gyuri bácsién kívül nem sok van: csak egyszerű, márkajelzés nélküli fehér zacskós szálas, illetve sárga zacskós szálas Mama Gyógynövényei gyógyteák vannak, abból is csak gyenge a választék. Ezeket a bolt másik oldalán, a bejáratól balra találhatod meg egy asztalon.
Innivalók közül vannak még vizek is szintén a bejárattól jobbra, de már hátrébb, pl. Parádi, Ferenc József és Mira gyógyvizek .
A bejárattal szemben hátul találhatók az olajok (mák, lenmag, kendermag, olíva, kókusz), illetve a fűszerek (Bio Berta üveges, de tasakosak is vannak) közepes választékban. Ugyanitt van még zakuszka, medvehagyma, illetve pár fajta biobor, meg gyömbérsör is.
Ugyanitt hátul vannak a kozmetikumok is, például Kék Lukács termékek (szappanok, gyógykenőcsök, ránctalanító krémek), Naturland és bojtorján samponok, illetve elég sokféle illóolaj is.
A bejárattól balra vannak a magvak, amikből elég sokféle van, míg középen egy asztalon müzliszeletek, illetve Piszkei Öko péksütik.
A hely csak hétköznap tart nyitva, délután öt óráig. Önálló weboldalukat nem találtam a neten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése