2011. szeptember 17., szombat

Boltmustra: Ezo-bolt Debrecen Piac u. 41. az udvarban

Ez a bolt Debrecen legrégebbi ilyen jellegű üzlete, amely korábban a Miklós utcában működött, de két éve átköltöztek a város legismertebb utcájába, a Nagyállomás és a Kistemplom közé. A bolt nem az utcafronton található, hanem az udvarban leghátul balra. Több üzlet is van itt, mindegyiküket cégér jelzi az utcafronti bejáraton, tehát az Ezo-Bolt létezését is. Benn az udvarban is kék színű cégér jelzi a boltot, illetve egy tábla hirdeti az üzlet extra szolgáltatásait, amelyek között tarot-tanácsadást, aurafotózást, számmisztika és tarot-tanfolyamokat egyaránt találsz. Érdeklődni bent az üzletben tudsz, további részleteket a honlapon  láthatsz.
A bolt alapvetően ezoterikus könyveket kínál, de lehet kapni, füstölőket, illóolajokat, tarot-kártyákat és ajándéktárgyakat is.

Amikor belépek az ajtó éppen tárva-nyitva, a bejárattól balra levő pult mögött középkorú, szemüveges férfi néz ki a fejéből. Először úgy tűnik, hogy nem vesz észre abszolút, de nagyon meglepődöm, amikor hirtelen "csókolom"-mal köszön. A segítségét már nem ajánlja fel, és egyébként eléggé marconának tűnik, de persze könnyen lehet, hogy tévedek.
A bolt falait kellemes narancssárgára meszelték, a levegőben pedig füstölő illata száll. Ha már a füstölőket emlegetem, az üzletben a bejárattól balra helyezték el a füstölőket, amelyek közül a népszerű Hem, illetve Goloka és Prema márkájú aromaterápiás füstölőpálcikákat lehet kapni. Utóbbi két fajta drágább valamivel, viszont a füstölőválaszték meglehetősen szegényes mindhárom fajtából.
Ugyancsak itt, a bejárattól balra levő polcon helyezték el az illóolajokat, amelyek kétfajta kiszerelésben kaphatók. A nagyobb illóolajos üvegcsék 1100 forintba kerülnek, a választék pedig közepes.

Közvetlenül a bejárat mellé, az eladói pult alá helyezték el a tarot-kártyákat, amelyek közül elsősorban ritkaságokat fedeztem fel, mint pl. Marseilles-i Tarot, Wicca Tarot, Gyógyító Szimbólumok Jóskártya, Gönczi Julianna Jóskártya, Feng Shui Tarot, China Tarot, Adrian Tarot, Casanova Tarot, Belső Gyermek Tarot és Gendron Tarot. Sajnos ezeknek a kártyáknak a nagy része kizárólag angol nyelven érhető el.

A bolt jelentős részét könyvespolcok foglalják el, amelyeken jól látható címkék jelzik, hogy az adott könyvek milyen műfajba tartoznak. A legismertebb ezoterikus szerzők, mint pl. Müller Péter, Szepes Mária, A. J. Christian, Neale Donald Walsch, Popper Péter, Szabó Judit, Wass Albert, Rudolf Steiner, Sai Baba, Richard Bach, a Dalai láma, Osho, Kurt Tepperwein és Balogh Béla külön kategóriát kaptak.
Ezenkívül még angyalok, asztrológia, számmisztika, sav-bázis egyensúly, Agykontroll, regények, szexualitás, nőiség, magyarság, jóga, vallás, buddhizmus, szerelem, család, gyerekek és dimenzióváltás kategóriákban érhetők el könyvek.
Az üzlet a legtöbb ezoterikus kiadó könyveit árusítja, bár a legfrissebb újdonságok nem rögtön jutnak el ide, de ami választék kapható, az teljesen korrekt.
Az üzlet hétköznaponként fél hatig tart nyitva.

1 megjegyzés:

  1. Szia,angyal èrmèt vagy pènzt keresek ti nàlatok lehet kapni. Köszönöm

    VálaszTörlés