2011. szeptember 4., vasárnap

Boltmustra: Vörös Főnix feng shui és ajándék Pécs Dr. Majorossy I. u. 7.

Pécs jelenleg egyetlen ilyen jellegű szaküzlete 2001. októberében nyílt meg a Dr. Majorossy I. utcában, amelyet a Király utca felől lehet elsősorban megközelíteni, de az alagút felől is meg lehet érkezni ide. Ha a Király utca belvárosi része felől jössz, akkor menj el a sétáló rész végéig, onnét pedig a második útkereszteződésnél fordulj balra, ez lesz a Majorossy utca. A bolt az utca másik végén található egy kis sátortetős házikóban, a König Hotel szomszédságában. Az üzletet már messziről nagy cégér hirdeti, de kirakat különösebben nincs.
A bejárati ajtón olvashatóak az üzletben elérhető szolgáltatások árlistája, ebből idéznék.
Ha feng shui tanácsadást kérsz, az félóránként 750 forint, ha feng shui asztrológia (más néven Kilenc Csillag Ki asztrológia néven is ismerik) tanácsadást kérsz az 11500 forint, ha lakást, üzletet vagy irodát akarsz berendezni a feng shui elvei alapján Pécsen és környékén, az 480 forint per négyzetméteres áron érhető el. Keresd az üzlet tulajdonosát, Kopp Évát az evakopp@freemail.hu e-mailcímen (olyan emailcímet is láttam itt a neten, hogy koppeva@freemail.hu, és nem tudom melyik a jó) egy időpont, illetve a további részletek megbeszéléséhez.
Amikor belépek az ajtón barátságos, megnyugtató környezet fogad, színesre meszelt falakkal, és füstölőillattal.
A bejárattól balra kedves idős hölgy fogad, aki mosolyogva felajánlja a segítségét. Először azt hittem, hogy ő a tulajdonos, és a nyugdíja mellett csinálja az üzletet, hogy legyen egy kis pénze. Nemsokára kiderül, hogy tévedek, mert a hölgy kissé szabadkozik, hogy nem minden tárgy esetében tudja azt, hogy mire lehet használni, miután ő csak a lányát -vagyis az üzlet feng shui tanácsadó tulajdonosát- helyettesíti. Mondtam a néninek, hogy csak körülnézek egyelőre az üzletben. Mindenesetre az idős hölgy nagyon barátságos, és alig várja, hogy segíthessen. Ráadásul rajtam kívül nincs más vevő az üzletben.
A boltot valószínűleg  feng shui alapelvei szerint rendezték be, legalábbis az üzlet elrendezése nagyon ezt a képet mutatja.
Ebből adódóan a bejárati ajtónál helyezkedik el a karrier területe, ami az üzletben a bejárati ajtótól jobbra kapott helyet. Itt az egész polcon a karriert elősegítő szobrok találhatók, illetve pár fajta illóolajos üvegcse is ide került. Utóbbi tényre már az idős hölgy hívja fel a figyelmem, én magamtól nem is vettem volna ezeket észre, mert nem szúrnak szemet.
Mellette jobbra a segítőkész emberek és utazás területén elsősorban gyönyörű, kerámiából készült angyalszobrok állnak a polcokon, mint a segítőkészség jelképei. A füstölők is ide kerültek, de nincs túl sok fajta belőlük. Részben Hem, részben Goloka típusú füstölők kaphatóak itt, árképzésük a többi ezoterikus üzletéhez hasonló.
Mellette található az alkotókészség és gyerek területe, ahol gyönyörű festmények találhatók a földön, mint az alkotókészség szimbólumai. Némelyik festmény angyalokat ábrázol, ami valószínűleg a gyerekeket jelképezi. Meg is kérdezem az eladónőt, hogy mennyibe kerülnek ezek a festmények, mire azt a választ kapom, hogy 12000 forint a nagyobb festmények ára. A kisebb méretűek kevesebb pénzbe kerülnek.
Leghátul találhatóak szerelem, a hírnév és a gazdagság területei. A szerelmi sarokban páros tárgyak, illetve párokat ábrázoló festmények találhatók, amelyek bevonzzák a szerelmet, illetve esetleg a házasságot is.
Az üzlet bal hátsó sarkába került a gazdagság területe, ahol különböző méretű teknős és Buddha szobrok jelképezik a gazdagságot, de az itt elhelyezett többféle méretű váza is a pénzt képviseli.
Az egészség és család területén úgy állították fel a szobrokat, hogy azok egy családot képezzenek, vagyis egy nagyobb szobor mellett több kisebb figurát helyeztek el. Ezek a figuracsoportok képviselik tehát a családot.
Ezen a területen található még egy lótuszt ábrázoló festmény, és egy lótuszt ábrázoló istennőszobor, amely az egészség és a teremtés jelképe.
Az egyes feng shui életterületeken nemcsak szobrokat helyeztek el, hanem különböző ajándéktárgyakat is, pl. gyertyákat, állatfigurákat, gyertyatartókat is. Szélcsengők is kaphatók többféle méretben, elsősorban a gazdagság területe fölé aggatva.
Az eladói pulton elhelyeztek néhány fajta ásványt, marokköveket is ásványékszereket egyaránt. Gyakorlott szemem egyből felismeri a szodalitot, tejkvarcot, tigrisszemet és rózsakvarcot. Ásványékszerek közül karkötőket és nyakláncokat lehet itt venni, de csak kevés fajta kapható, szóval ha ásványt akarsz vásárolni, akkor nem ez a te helyed, tudok jobb üzletet itt Pécsen.
Közben kérdezgetem az idős hölgyet az üzlet szolgáltatásairól, árairól, de az az igazság, hogy nem is nagyon kell kérdezgetnem, beszél ő magától is, mert amolyan bőbeszédű típus. Valószínűleg sokat lehet egyedül, és örül, hogy végre hallgatóságot talál. Nagyjából vagy fél órát beszélgetünk - illetve jobban mondva ő beszél-, ez alatt az idő alatt gyakorlatilag az egész életét elmeséli. Kiderül, hogy egy kis faluból költöztek be a nagyvárosba, és az üzletet a saját lakásukból alakították ki. Azt is elmondja a hölgy, hogy korábban volt két ilyen típusú üzlet is a városban, de mind a kettő bezárt, tehát ők monopolhelyzetben vannak.
Gondolkodtam erősen, hogy hogyan tudnám okosan befejezni a beszélgetést így fél óra után, de szerencsére ekkor vevők érkeztek egy fiatal pár személyében, úgyhogy elköszönök. A néni búcsúzóul még azt mondja, hogy jöjjek el máskor is.
Az üzlet minden hétköznap délután öt óráig tart nyitva, saját honlapjuk sajnos nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése