2011. szeptember 25., vasárnap

Boltmustra: Ametiszt ásványbolt Szolnok Ady E. 28. Skála Áruház földszintjén

Szolnokon a város kereskedelmi központjában helyezkedik el ez a kis üzlet, a Skála Áruház földszintjén a távolsági buszpályaudvarral és a Pelikán Bevásárlóközponttal szemben. A bolt nem az utcafronton található, hanem az áruház túlsó oldalán. Az üzlet meglehetősen régóta működik, én magam is többször jártam itt, sőt vásároltam is pár fajta marokkövet innen.
A tulajdonos ásványgyűjtéssel és ékszerkészítéssel foglalkozik, de a boltban nem vele, hanem egy barátságos, segítőkész eladónővel lehet találkozni, aki meg is kérdezi tőlem, hogy miben segíthet. Kedves tőle, hogy felajánlja, de én inkább csak nézelődöm.
A bolt marokköveket, medálokat, ásványékszereket, nyers ásványokat és ásványokból készült ajándéktárgyakat egyaránt kínál.
Az üzlet bal oldalán helyezték el a marokköveket, medálokat, ásványékszereket és nyers ásványokat, amelyet szabadon hozzáférhetők. A marokköveket kis dobozokba tették, amelyeken jól olvashatók a kövek nevei. Áruk a kövek méretétől függ, pl. a nagyobb marokkövek az eladói pulthoz közel 2000 és 9600 forint között mozognak, de ezek eléggé ritka fajta ásványok.
A medálokat szintén dobozokba tették, de itt már nem tüntették fel a neveket, mert ömlesztve vannak a különböző kövek. A hagyományos csepp alakú medálokon kívül kereszt és szív alakúak is kaphatók.
Bal oldalt a legalsó polcon kaptak helyet a nyers ásványok, sivatagi rózsák, ametiszt drúzák és a sómécsesek.
A drágább karkötők és láncok bal oldalon a polcok felett lógnak.
Jobb oldalon találhatóak az ásványokból készült ajándéktárgyak vitrinekbe zárva. Kapható itt hegyikristályból és rózsakvarcból készült Buddha-szobrok, kristálygolyók, illetve kicsi elefántszobrok is többféle drágakőből. Érdekesség a szodalitból készült Földgömb, illetve a nyers achátból készült órák.
Szintén jobb oldalra a bejárat mellé tették az elektromos sólámpákat, illetve itt lógnak ezüstláncon a fülönfüggők is, de az akciós láncok is itt érhetők el 500-800 forint közötti árakon.
A részletesebb kínálatról az üzlet honlapján lehet tájékozódni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése