2011. szeptember 17., szombat

Boltmustra: Hegyikristály ásvány-ékszer és ajándék Debrecen Piac u. 43. az udvarban

A Hegyikristály ásvány-és ajándékbolt három városban várja az ásványgyűjtőket: Debrecenben, Békéscsabán és Miskolcon. Az utóbbi két helyen még nem voltam, de itt a debreceni üzletben többször is jártam évekkel ezelőtt, sőt vásároltam is itt. Az ásványgyűjteményem ritkaságai mind innét származnak, szóval a ritkaságok miatt mindenképpen érdemes eljönni ide.
A bolt a város fő utcáján, a Piac utcán található, a Nagyállomás és a Kistemplom (Piac u.-Széchenyi u. -Kossuth u. kereszteződés) között. Annak ellenére, hogy a város legforgalmasabb utcáján található az üzlet, mégis kevesen térnek be ide, talán azért mert nem az utcafronton található, hanem egy bérház udvarán.
Mind az utcafronton, mind az udvarban jól látható cégér jelzi az üzlet létezését, a bejárati ajtóból pedig két oldalt kis kirakatot különítettek el, amelyben látható az üzlet kínálata.Az ajtón névtábla tünteti fel az üzlet tulajdonosát: Kató K. Attila ékszerkészítő.

Belépve az ajtón, majdhogynem az eladói pulttal találom magam szemben, ahol fiatal, szőke lány fogad, és szerényen kérdezi, hogy mit segíthet. Mondtam, hogy csak nézelődni térek be.
Az üzletben kaphatók marokkövek, ásványékszerek, masszázskövek, energiapálcák, ásványgolyók, ásványokból készült ajándéktárgyak és nyers ásványok.
A bejárattól balra található rész hosszan elnyúlik: itt helyezték el a marokköveket, az ezüstözött fülbevalókat és nyakláncokat, illetve masszírozóköveket, kristálygolyókat és ajándéktárgyakat.
Mindenféle marokkő kapható itt a legnépszerűbbektől az egészen ritkaságokig, viszonylag nagy méretben.
A köveket pici dobozokba helyezték, amelyeken jól látható piros felirat jelzi a kövek neveit. Ezek a kövek elég drágák, úgy nagyjából 1000 forint körüli árban vannak, de a ritkaságok még többe kerülnek.
Az ezüstfoglalatban levő láncokat a marokkövek fölötti polcokon nyakat ábrázoló szobrokra tették, a fülbevalókat pedig a marokkövek dobozai mögé.

A leghátsó részbe kerültek a masszírozókövek, ásványgolyók, és az ajándéktárgyak.
A hosszúkás rúd alakú masszírozókövek hegyikristály, rózsakvarc, ametiszt és obszidián változatban kaphatók, míg az ásványgolyók közül a hegyikristályt és a rózsakvarcot ismerem fel.
Az ajándéktárgyak közül többféle kristályból készült állatfigura, illetve márvány-obszidiánból készült pohár közül lehet választani.

A bejárattól jobbra helyezték el a nyers ásványokat, geódákat, illetve az olcsóbb nyakláncokat és karkötőket. Található itt egy zárt vitrin is, amelyben a legdrágább ékszereket őrzik, pl borostyánból , rubinból, zafírból, gyémántból készült csodákat.
A kisebb méretű nyers ásványokat a marokkövekhez hasonlóan dobozkákba helyezték, amelyeken jól látható a felirat is, hogy ez éppen milyen ásvány. Kaphatóak nagyobb méretű achát-lapok, pirit, fluorit (zöld), akvamarin, ametiszt, kvarcfélék. malachit, krizokolla, vanadinit, cölesztin, hegyikristály, prázem, rodokrozit, turmalinfélék és gipszkristály.

Geodákból szintén kapható kisebb, nagyobb és egészen óriási is. A geódák üreges kőzetek a belsejükben ásványréteggel, amely remekül használható különböző marokkövek feltöltésére, energetizálására. Meglehetősen kevés fajta geóda létezik, itt az üzletben, pl. achát, citrin, ametiszt, kalcedon és kvarcgeóda kapható.
Kicsit hátrébb helyezték el az olcsóbb nyakláncokat, karkötőket és fülbevalókat. Ezek nagyjából 1000-2000 forint körüli árakon mozognak, és azért ilyen olcsóak, mert nincs bennük ezüst, - arany, - vagy gyémántfoglalat.
Az üzletben egyéni ékszerkészítést, illetve ékszerjavítást is vállalnak. További bónusz szolgáltatás, hogy legalább 1000 forintos vásárlás felett ingyen szerencsekövet adnak ajándékba a pénztárnál elhelyezett kosárkákból.
Bővebb információ a kínálatról és a szolgáltatásokról az üzlet honlapján található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése