2011. szeptember 11., vasárnap

Boltmustra: Szebb Életért Központ Budapest VIII. Fiumei út 4. az Agykontroll kiadványok központi elárusító helye

Az Agykontroll Kft. központi irodája sokáig az I. kerületi Hattyú utcában volt, a Hattyúház épületében, a Moszkvától (bocs, Széll Kálmán tér) pár percre. Itt lehetett megvásárolni az Agykontroll kiadványokat, illetve a tanfolyamokra a jegyeket. Csakhogy az évek során az Agykontroll Kft. tevékenységi köre kibővült: már nem csak a Silva-módszerrel foglalkoznak, hanem időközben Eckhart Tolle és  Brandon Bays kiadványokat is elkezdtek forgalmazni, illetve elkezdtek jegyeket árulni a Szalay Ádám vezette Sikerkód tanfolyamra is.
Szó, ami szó az Agykontroll-iroda kinőtte a régi helyet, ezért újat kellett keresni.
Így született meg a Szebb Életért Központ ötlete, amely már nemcsak az egykori Agykontroll-iroda funkcióit látja el, hanem ennél jóval többet nyújt: gyakorlatilag egy ezoterikus központ, amely könyveket, meditációs cd-ket, dvd-ket, biotermékeket, gyertyákat, füstölőket, táplálékkiegészítőket árul, illetve ezoterikus programokat szervez, amelybe  beletartozik az Agykontroll klub és a tanfolyamok is.
Az üzlet egy jellegzetes józsefvárosi környéken kapott helyet a Keleti pályaudvartól nem messze, a Fiumei úton, egy öreg bérház földszintjén. A cégér meglehetősen feltűnő, a kirakatokat viszont plakát fedi, amelyeken a jellegzetes Agykontroll kiadványok láthatók.
A boltba belépve egyből megfog a barátságos környezet, a falakat ugyanis fehérre, illetve narancssárgára meszelték, a könyvek  és cd-k pedig sötétbarna színű fából készült polcos szekrényeken kaptak helyet.
A Szebb Életért Központ lényegében egy 2 in 1 üzlet ugyanis a könyves-és a biobolt élesen elválik egymástól: a két boltnak még a személyzete is más, tehát vásárlás esetén mindig az adott helyen kell fizetni.
A bejáraton belépve egyből a könyvesbolti részbe jut a látogató, de ugyanitt lehet jegyeket vásárolni a különböző programokra is. A programokról ezen a linken tudsz tájékozódni, de még jobb ha feliratkozol az üzlet hírlevelére, vagy az Agykontroll oldal hírlevelére, és akkor a postaládádba érkeznek egyenesen az információk.

A pultnál szőke hölgy fogad mosolyogva, és kérdezi, hogy mit segíthet. Mondom csak nézelődni jöttem.
A könyvesbolt rész lényegében hasonló a többi könyvesbolthoz, csak itt kizárólag Agykontrollos, és ezoterikus kiadványokat lehet kapni.
A bejárattól balra helyezték el az agykontrollos kiadványokat, amelyek közül az összes kapható, akár cd-ről, akár könyvről van szó. Ha nem vagy pesti, és szeretnél hozzájutni valamelyik Agykontroll kiadványhoz, az sem gond, mert az Agykontroll hivatalos oldalán a  webáruház -ból is meg tudod rendelni a termékeket, amelyeket házhoz szállítanak. Az Agykontroll webáruháza a Szebb Életért Központ weboldaláról is egy kattintással elérhető.
A bejárattól jobbra helyezték el az ezoterikus és egészséggel kapcsolatos könyveket eléggé összevissza.
Ami biztosan kapható: Osho összes könyve, Kurt Tepperwein könyvek, angyalos könyvek, Kryon-sorozat, jógával,  masszázzsal, táplálkozással, pszichológiával kapcsolatos könyvek. Ezeket a köteteket viszont már nem lehet a webáruházból megrendelni.

A biobolt a könyvesbolt hátsó részén található alkóvból nyílik, amelynek a bejáratára rá is festették a biobolt feliratot feketével, nehogy eltévedj. Mint említettem, itt külön személyzet fogad, egy barátságos eladónő személyében, aki szintén felajánlja a segítségét. Miután mondom, hogy csak nézelődnék, hamarosan eltűnik, úgyhogy egyedül maradok.
A biobolt kínálata eléggé szegényes, bioélelmiszereket például nem  kapni, ha erre vágysz, akkor találsz bőven ilyen üzleteket a fővárosban. Viszont az itteni biobolt olyan termékeket árul, amelyeket máshol nem igazán kapsz meg, pl. Moksa elixír, Holt-tengeri kozmetikumok és táplálékkiegészítők, Orgon-terápiás készülék, Alfavíz-technológiás készülék, anionos intimbetét hölgyeknek, Tiffany üvegből készült angyalszobrok, mandala öröknaptár és erőt adó mandalafestmények. Ezen kívül a biobolt kínál néhány fajta füstölőt és gyertyákat.

Utóbbiak közül Tádé gyertyák is kaphatók, amelyeknek égetése a testen, illetve a fülben oldja a különböző blokkokat. A fülgyertyák például a hallás problémáin segítenek, de megfázásra, arcüreggyulladásra is jók.
A mandalafestmények és hűtőmágnesek annyira újdonságok, hogy ilyet én még alig láttam, pedig rengeteg ezoterikus, meg feng shui üzletet kerestem fel. Ezeknek a képeknek az a lényege, hogy egy bizonyos életterület energiáját erősítik fel, pl. bőség, szerelem, karrier, stb. Medál formában is kaphatók ezek a képek, áruk nagyjából 1500 forint.
Az Orgon-terápiás készülék egy magasabb rezgésszámú energiát tartalmaz, amely a beteg szerv energiáját visszaállítja egészséges szintre, ugyanis a készülék meg tudja különböztetni az egészséges és a beteg szervek energiáit egymástól. Mindez persze csak fizikai kezelés, tünetenyhítés céljából jó, emellett a betegség lelki okait is fel kell tárni, és azt is kezelni kell a betegség megszüntetéséhez. Az Orgon-készülék ezenkívül a földsugárzásból eredő problémákat is képes helyreállítani, tehát érdemes befektetni rá. Az ára egyébként 140000 forint.
Többféle víz-ionizáló berendezés is kapható, amellyel az egyszerű csapvíz is lúgos kémhatásúvá változtatható, amely ráadásul kimossa a szervezetből a méreganyagokat, ezzel ellenállóbbá teszi azt a betegségekkel szemben. Manapság egyre több szó esik a lúgosításról, amellyel elsősorban Robert O. Young mikrobiológus könyvei foglalkoznak. A szervezet ideális működéséhez lúgos kémhatás szükséges, de a boltokban kapható élelmiszerek, illetve italok jórészt savas kémhatásúak. Ezzel az a baj, hogy a savas környezet tönkreteszi a szervezet védekezőképességét, és könnyebben megjelennek a betegségek. Tudósok kimutatták, hogy a daganatos betegségek kizárólag a savas kémhatású szervezetben alakultak ki.
A víz-ionizáló készülékek segítenek megelőzni a betegségeket, úgyhogy a sima csapvizet antioxidánssá, energetizáló hatásúvá varázsolják, amely fiatalítja is az emberi testet.
Ha már a fiatalítást említem, akkor itt az üzletben elérhető a Holt-tengeri iszapot tartalmazó Dr. Nona termékcsalád, amely hidratálókrémet, borogatást, testápoló tejet, szájvizet, teát és többféle étrendkiegészítőt tartalmaz. A Holt-tengeri iszap gyógyító hatásának a lényege, hogy képes megkülönböztetni a helyesen és helytelenül működő sejteket. Előbbieket felerősíti, regenerálja, utóbbiakat lefékezi, ezért szervátültetett betegek nem használhatják.
Ha már a regenerálásról, antioxidáns hatásról esik szó, meg kell említenem a Love Moon anionos női tisztaságbetétet is, amely pontosan ilyen hatással rendelkezik, ráadásul környezetkímélő hatása is van.
Az anionok elősegítik a sejtanyagcserét, növelik az étvágyat és az életerőt, továbbá nyugtatják az idegeket. Az anionos betétek rendezik a petefészek hormonális problémáit is, semlegesíti a kellemetlen szagokat, és nagyobb védelmet nyújt az altesti fertőzések ellen is. Egy 30 darabos csomag ára 2300 forint, ami végül is elég korrekt.
Ha már betegségről, gyógyulásról esik szó, meg kell említenem egy 100%-ig magyar találmányt, a Moksa Elixírt, amelyet Dr. Márkus István orvos és Bencze Ilona homeopata fejlesztett ki. Ez a homeopátiás elven működő folyadék az emberiség egyetemes tudását tartalmazza, és nemcsak a fizikai testre, hanem a tudatalattira is hat, vagyis felismeri a negatív programokat és át tudja alakítani azokat pozitív energiává. Kiválóan használható allergia, félelem, szorongás, depresszió és kapcsolati nehézségek esetén is. Egy üveg ára 6255 forint.
Kaphatóak még Nesti Dante kézzel készített szappanok is többféle illattal, pl. gyümölcsös, zöldséges, virágillatú, gyógynövényes és csokoládés. Ezek mindegyike ápolja és regenerálja a bőrt, illetve nyugtatja az idegeket.
Ha még részletesebb információkat szeretnél a biobolt termékeiről, akkor kattints ide  .  A bolt minden hétköznap este hétig tart nyitva, szombaton viszont délután háromig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése