2011. december 17., szombat

Boltmustra: Natur Patika és Természetgyógyászati Rendelő Sopron Várkerület 13.

Sopron barokk belvárosa olyan, mint egy kis ékszerdoboz: szinte minden házon műemléket jelző tábla, a Várkerületen belül található történelmi belváros pedig egy anakronizmus, ahol megáll az idő. Oda még az autók zaja sem nagyon hatol be, nem mintha amúgy a város olyan forgalmas és zajos lenne. Sopronban az a jó, hogy viszonylag csendes, bár szombat délelőtt azért elég sokan járnak a Várkerületben, de itt, a Natur Patikában alig van forgalom, igaz, hogy több gyógynövényszaküzlet is található a Várkerületen, úgyhogy eloszlik a forgalom.
Mostani versenyzőnk Várkerület-Ógabona tér - Lackner Kristóf utca sarkától pár lépésre található az egyik ódon házban. Nekem újdonság, hogy nincs cégér, hanem felfestették zöld festékkel a feliratot a falra, hogy mégis milyen üzlet ez. Sopronban mindez megszokott, de én meglehetősen messze lakom innét egy modern nagyvárosban, ahol ez nem szokás.
A belső tér hasonló a többi barokk házhoz: viszonylag nagy belmagasság, boltíves mennyezet, és van egy hátsó alkóv, ahol a bioélelmiszereket és italokat tartják. Innét az alkóvból nyílik a természetgyógyászati rendelő is.
A hely amúgy nagyon hasonlít egy "normális" gyógyszertárhoz, csak éppen itt nem árulnak vényköteles gyógyszereket, csak táplálékkiegészítőket, gyógynövényes termékeket, gyógyteákat, bio-és reform élelmiszereket.

Érkezésemet kis harang jelzi a bejáratnál, mire a hátsó alkóvból melírozott szőke hajú hölgy siet elő fehér köpenyben, tisztára mint egy igazi gyógyszertárban. A hölgy meglehetősen barátságosan üdvözöl, és kérdi hogy mit segíthet. Mondom, hogy csak nézelődni jövök, mert még nem jártam itt.
A bejárattól balra mindjárt érdekességeket fedezek fel, ugyanis a falba épített zárt vitrinben többféle ezüstből készült ingát, illetve Prema és Masala márkájú lapos dobozos füstölőt látok. Mindez azért meglepő egy gyógynövényszaküzletben... Ugyanebben a vitrinben többféle zöld dobozos Aromax illóolaj is kapható 900-1100 forintos árakon. Kiszolgálásukhoz kérd az eladónő segítségét.
Mellette egy ugyancsak zárt, de kisebb vitrinben D'Oliva termékek kaphatók, de ez nem a teljes választék, csak a hidratáló krémek kerültek ide, amelyek nagyjából 2500-3700 forint között mozognak, attól függően, hogy melyik területet ápolják.
Egyébként a boltban az összes D'Oliva termék kapható, csak a samponokat, tusfürdőket hátrébb helyezték, így szabadon elérhetők. A termékcsalád elnevezéséből kiderül, hogy olívaolajat tartalmaznak, amely remekül hidratálja a bőrt, tehát megakadályozza a kiszáradást és az öregedést.
Az üzlet elülső részében kaphatók a táplálékkiegészítők és a kozmetikai- és gyógytermékek. Beszéljünk először a táplálékkiegészítőkről!

Ezeket a bejárattól balra, az eladói pult mögött találhatod meg, tehát a vásárlásukhoz az eladó segítségét kell kérned.  A táplálékkiegészítők és vitaminok kínálata lényegében ugyanaz, mint amit a patikákban, illetve az országos drogérialáncokban is látsz(Béres, Revalid, Strepsils, Bionet, búzafűlé, cápaporc kapszula, Culevit, Dr. Herz termékek, ginzeng, Vitaking termékek, stb. )
Ami újdonság, és eddig még soha sehol nem láttam, azok a LaKota  termékcsalád, amely az észak-amerikai indiánok által használt gyógynövényeket tartalmazza. Megalkotójuk, a kanadai Rick Stewart szintén indián származású, aki mélyen kötődik a gyökereihez, és az ősi gyógyító hagyományokat szintén átvette tőlük.
A készítmények kapszula és rol-on stift formájában kaphatók, utóbbi termékek a bőrt hűsítik, nyugtatják.
A stifteket mozgásszervi panaszokra lehet használni, mint pl. ízületi gyulladások sportsérülések.
A kapszulák közül van olyan, amelyik kifejezetten férfiak számára készült, de van kollagéntabletta is. Jelen pillanatban a Natur Patika ezeknek a termékeknek a kizárólagos forgalmazója, ezért nem találkoztam velük más üzletekben.
Ha érdekelnek ezek a termékek, de messze laksz Soprontól, akkor figyelmedbe ajánlom az üzlet webáruházát, ahol a Natur Patika összes terméke  megrendelhető.

A bejárattal szemben kétféle hennatartalmú hajfesték kapható, egyikük kisebb kiszerelésben, a másikuk, a Henna Plus nagyobb kiszerelésben kapható többféle árnyalatban (szőke, barna, vörös, fekete). Utóbbi drágább, 3500 forint.
Mellettük csalánsampon és Bánfi hajszesz kapható, amelyek a gyorsan zsírosodó fejbőr, illetve kopaszodás problémáját orvosolják.
A bejárattól jobbra találhatók a kozmetikai-és gyógytermékek. Ezek közül a D'Oliva termékcsaládot már említettem.
Az üzlet ayurvédikus termékeinek a választéka meglehetősen széles, fogkrémek, samponok,hajolajok, hajkrémek, hajpakolás, szappanok, arckrém, szemránckrém, hidratáló krém, éjszakai krém. Mindezeket Dabur márkanév alatt keresd.
Sokféle gyógykenőcs kapható, pl. Kobralgin, Naturland kenőcsök, Luna Dr. Kelen sósborszesz gélek visszérproblémákra, masszázskrémek, lóbalzsam, bőrpuhító krém, sarokbalzsam, tyúkszemirtó, lábspré, Naturstar kenőcsök, stb. Ezek egy része mozgásszervi problémákat enyhít.

Az üzlet hátsó részéből kis alkóv nyílik, amelyben a bioélelmiszerek és italok találhatók. Rögtön az alkóv elején Oximix vizek láthatók, amelyek nagyon hasonlítanak a szikvizes palackokra, de ez nem szóda, hanem oxigénnel dúsított víz, amelynek fogyasztása javítja a test oxigénellátását.
A kirakatban tábla, hogy a már meglévő, de kifogyott Oximix palackok utántöltését 150 forintért vállalják.
Az alkóv bal oldalán, a vevők által is nyitható vitrinben találhatók a bioélelmiszerek, vagyis a magvak, tészták, nassolnivalók és kókuszolaj.
 Magvakból úgy láttam, hogy nincs valami sokféle, gluténmentes élelmiszerekből Cornito tésztát, kenyérport és lisztet láttam.
Igazából persze ez nem is annyira élelmiszerbolt, inkább drogéria, ahol inkább a gyógytermékek vannak hangsúlyban.

A teaválaszték viszont meglehetősen széles: többféle forgalmazótól ( Naturland, Naturstar, Malmos Varázs, kínai termékek, Mama Gyógynövényei) kaphatók filteres és szálas teák egyaránt. Ezek közül a Naturland, a Naturstar, a Malmos Varázs és a kínai termékek filteresek, míg a Mama Gyógynövényei csak szálas.
Naturland teából csaknem az összes fajta kapható, amelyek elsősorban keverékek. Naturstar teákból viszont jóval kevesebb van.
Érdekesség, hogy a szálas teákat, jókora fehér fiókos szekrényekben tárolják az alkóv jobb oldalán.
A fiókokon láthatók a gyógynövények fotói és a megnevezései. Mindez nagyon ötletes, ilyet én még nem is láttam sehol.

A természetgyógyászati rendelő innét az alkóvból nyílik, az ajtón pedig feltüntették a vizsgálatok árait.
Az általános  természetgyógyászati tanácsadás, illetve vizsgálat 3500, míg a kineziológia kezelés 7000 forintba kerül. Az üzlet bejárati ajtajáról kiderül, hogy a kezeléseket Somogyi Zsuzsanna természetgyógyász-kineziológus végzi az üzlet nyitvatartási ideje alatt hétköznap 10-17 óráig. Hétvégén a doktornő nem rendel, de az üzlet nyitva van, délután fél kettőig. A természetgyógyászati rendelés előjegyzéshez kötött, amelyet az üzletben is el lehet intézni, de ha interneten jelentkezel, akkor 10% kedvezményt kapsz a kezelés árából!
Az üzlet honlapját itt találod. Ha természetgyógyászati szolgálatatások érdekelnek, akkor kattints a mandalára jobb oldalon fent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése