2011. december 17., szombat

Boltmustra: Táltos ezoterikus bolt Sopron Árpád u. 4.

Az Árpád utca a Várkerületből ágazik le Győr irányába. Csendes, lényegében kertvárosi utcáról van szó, ahol autó-és emberforgalom nem nagyon van. Az üzlet alig pár lépésnyire van a Várkerülettől egy több emeletes bérház aljában, az Ikva Áruház mellett. Miután a bolt nem közvetlenül az utcafronton van, hanem be kell kanyarodni, ezért nem veszem elsőre észre, de aztán mégiscsak meglelem a sötétzöldre festett bejáratot.
A bolt tulajdonosa semmit nem bíz a véletlenre, ugyanis a kínálat egy részét kirakta a bolt bejárata elé is, hogy a leendő vásárlók lássák, mi is kapható itt és esetleg betérjenek az üzletbe vásárolni.
Az egyik nagyobb állványon bizsuk széles választékát láthatod a láncoktól kezdve a csatokon át a fülbevalókig, szóval ezek ilyen csajos dolgok.
Mellette az egyik alacsony fapolcon különböző fából faragott szobrokat láthatsz, pl. elefánt, ló, különböző istenségek szobrai és keresztek.
Egy másik alacsony fapolcon részben illóolajok, részben pedig kerámiából készült bögrék láthatók közepes választékban.
A harmadik fából készül polcon pedig elég sokféle Hem füstölő kapható 20 darabos kiszerelésben.
No, ez volt az üzlet kinti kínálata, most lássuk, hogy mi van odabenn!

Az ajtón belépve orromat megcsapja a füstölő átható illata, amit egy ezoterikus boltban szinte már kötelező égetni. Az üzletben rajtam kívül nincs vásárló, de ez szombat délelőtt zárás előtt nem is olyan meglepő.
Az eladó-és egyben tulajdonosnő éppen egy ismerősével beszélget, de barátságosan üdvözöl, és felajánlja a segítségét is, de én csak nézelődöm. Egyébként kellemes, rokonszenves hölgynek tűnik.
A kinti kínálat alapján már sejtheted, hogy mit is árulnak idebent, de ez csak töredéke a bolt benti készletének.
A kint látható bizsukon, illóolajokon és füstölőkön kívül ugyanis könyveket, gyertyákat, feng shui és más egyéb szobrokat, továbbá ajándéktárgyakat is kapni.
Szobrokból már említettem, hogy lehet különböző állatfigurákat, továbbá istenségek szobrait kapni, de a feng shui és angyalszobrokról még eddig nem beszéltem.
Igazából a feng shui szobrokból csak kevés fajta kapható én elefántot, teknőst, lovat láttam a bejárattól jobbra elhelyezett polcokon.
Az angyalszobrok a feng shui szobrok mellett találhatók, ezekből sincs túl széles választék. A szobrok közepes méretűek és fehér kerámiából készültek.
Ha már említem az angyalokat, akkor elmondanám, hogy itt angyalgyertyákat is tudsz venni, amelyek egyszerű szálas fehér gyertyák, amelyekre angyalokat festettek.
Ha már említem a gyertyákat, akkor horoszkópos és mágia gyertyák is kaphatók itt. Előbbiek is fehér színű szálas gyertyák, amelyekre ráfestették az adott csillagjegy szimbólumát. Szerepük az, hogy az adott csillagjegy jelenlétét felerősítsék. Ezek 380 forintba kerülnek az angyalos gyertyákkal együtt.
A mágia gyertyák is szintén szálas gyertyák, csak a többi gyertyafajtától eltérően kevésbé hosszúak, és sokféle színben kaphatóak. Mindezek a mágiában használatos szertartások elvégzéséhez szükségesek.
Az üzletben rengeteg ajándéktárgy kapható, például sokféle szobor, gyertyatartó, illetve bizsuk, de ezeket már a kinti kínálatnál említettem.

Illóolajokból és füstölőkből meglehetősen korrekt választék van, ezek a bejárattól balra találhatók.
Az illóolajok egyszerű, csomagolás nélküli üvegcsében kaphatók ár száz forintért.  Füstölőkből elsősorban a 20 darabos Hem füstölőket tartanak, de van lapos dobozos Goloka füstölő is, de utóbbi drágább.
Az üzlet leghátsó sarkában vannak a könyvek, de ezekből megintcsak nincs túl széles választék. Ha a legújabb ezoterikus könyveket keresed itt, akkor csalódni fogsz, mert inkább régebbiek vannak, szóval ez egy ilyen antikvárium jellegű hely. Népszerű ezoterikus könyveket nem nagyon láttam, inkább komolyabb filozofikus, illetve keleti vallásokkal meditációkkal foglalkozó könyveket vettem észre.
A bolt minden hétköznap 17 óráig, míg szombaton 13 óráig tart nyitva. Önálló honlapjuk nincsen, viszont a Paradigmán van elérhetőség, illetve fotók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése