2012. február 19., vasárnap

Boltmustra: Angyalos Bolt ezoterikus-és ásványbolt Székesfehérvár Fő u. 3.

Ez az üzlet csak nemrégiben nyílhatott meg, mert amikor utoljára jártam Fehérváron kb. 2 hónapja, még nyoma sem volt, ráadásul még az interneten sem találhatod meg őket. A városban volt már korábban hasonló jellegű üzlet a Várkörúton, de az már évekkel ezelőtt megszűnt, akárcsak a Béke Szigete elnevezésű ásványbolt a Kossuth Lajos utcai Belváros Üzletházban.
A boltot egy téli délutánon keresem fel, amikor is a Fő utca meglehetősen kihalt, és már erősen sötétedik.
Az is igaz, hogy tél van, és az emberek inkább a plázába mennek vásárolni, mert ott mindent megtalálnak egy helyen, és van fűtés. Mondjuk a városnak ez a része amúgy is kihalt, amióta a plázát megépítették, szóval a Fő utcai üzletek egy része megszűnt, vagy átalakították.
Így született meg ez a bolt is az egyik ódon háznak a földszintjén, a színháztól nem messze. Cégér nincs, csak az ajtón egy fehér színű felirat, úgyhogy majdnem elsétálok mellette, de szerencsére észreveszem a kirakatot, ahol gyönyörű fehér angyalszobrok láthatók.
Nosza, be is lépek a boltba, ahol három hölgy társalog, akik közül a pult mögött álló dundi szőke hölgy biztosan a személyzethez tartozik. A másik két nő lehet, hogy csak baráti csevegésre ugrott be, nem tudni. Mindenesetre barátságosan üdvözölnek, és a szőke nő még a segítségét is felajánlja, de én csak nézelődni jöttem.
A bolt csak részben árul angyalokkal kapcsolatos dolgokat, az üzlet másik profilja az ásványkereskedés, vagyis a marokkövek, medálok és ásványékszerek árusítása.
Az angyalszobrokat mindjárt a bejárat mellé tették balra. Egy részük fehér, más részük színes, és többnyire kerámiából készültek.
Ugyancsak a bejárattól balra helyezték el a az ásványékszereket és a medálokat. Utóbbiak kis fach-okban kaptak helyet, és elég olcsók, míg a láncok felettük lógnak. Ásványékszerek közül én csak láncokat láttam, ezekből viszont van elég sokféle.
Az üzlet leghátsó részében igazi érdekesség várja a látogatót, ami azt jelenti, hogy a saját láncodat összeállíthatod gyöngyszerű ásványokból. Többféle ilyen gyöngy is kapható, pl. hematit, rózsakvarc, türkiz, szóval ilyen népszerűbb kövek. Természetesen damilok is kaphatók hozzájuk, amelyekre fel lehet fűzni a gyöngyöket.
A bejárattól jobbra található az eladói pult, amelyre a különböző marokköveket helyezték. Ezek sajnos elég drágák, úgy kb. 1000 forint darabja. Elég sokféle van belőlük, és elsősorban népszerűbb kövek kaphatók, mint pl. hegyikristály, rózsakvarc, türkiz, hematit, krizopráz, lapisz lazuli, tigrisszem, achátok, jáspisok, kalcitok, holdkő, kalcedon, borostyán, malachit, stb.
Az eladói pult alatt gyertyák és füstölők találhatók, de ezekből nincs olyan sokféle. Utóbbiakból Hem, Goloka és Prem márkájúak kaphatók.
Közvetlenül a bejárat mellett jobbra angyalos csomagolópapírok kaphatók többféle változatban, azért, hogy az ajándékozás is angyali élmény legyen.
A bolt minden hétköznap este hatig tart nyitva, önálló honlapjuk egyelőre nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése