2012. február 5., vasárnap

Boltmustra: Édesvíz ezoterikus könyvesbolt Pécs Bajcsy-Zsilinszky u. 9. Új Forrás Üzletház II. emelet

Az Új Forrás Üzletház gyakorlatilag a város kereskedelmi központjában található a buszpályaudvar és az Árkád szomszédságában. Sőt, az utóbbival folyosó köti össze, úgy át tudsz sétálni egyikből a másikba, anélkül hogy kimennél az utcára. Persze az üzletházba az utcáról is be lehet menni...
A könyvesbolt fenn van a második emeleten egy sarokban. Elég könnyen megismerni, mert kékre festették a bejáratot, amely tele van ragasztgatva hirdetésekkel. Kirakat amúgy nincs, de cégér az van. Az üzlet elé kitettek egy válogatást a boltban kapható meditációs cd-k választékából egy vitrinbe. Ugyancsak felirat hirdeti, hogy érvényes diákigazolvány felmutatásával kedvezményt kapsz az árakból. Most hirtelen nem emlékszem, hogy 5 vagy 10% kedvezmény, de ki van téve a diákigazolvány piktogram és a kedvezmény mértéke a bejárati ajtóra.
Meglehetősen nagy üzlet ez, amit a hófehér színű könyvszekrények még nagyobbnak mutatnak. A boltban éppen egy idős bácsi vásárol, emiatt a vörösesszőke, hosszú hajú eladónő nem vesz észre, de aztán oda lép hozzám, üdvözöl és felajánlja a segítségét is, de én csak nézelődöm. Később egy középkorú úr érkezik határozott vásárlási szándékkal, de a férfiak már csak ilyenek. Ők nem bámészkodnak, hanem célirányosan vásárolnak.
Miközben nézelődöm, azon tűnődöm, hogy ez az üzlet vajon az Édesvíz Kiadó hivatalos könyvesboltja-e, mint Pesten a Teréz körúti üzlet. Aztán miközben nézelődöm, rá kell jöjjek, hogy nem: itt nincsenek könyvújdonságok, meg állandó vásárlási kedvezmény, bár elég sokféle könyv van itt is.
Elsősorban a népszerűbb ezoterikus könyveket kapni itt, pl. Osho összes, A. J. Christian, Müller Péter összes, Kurt Tepperwein összes, Balogh Béla, hogy csak pár nevet említsek a sok közül.
Az asztrológiával, mágiával, angyalokkal, tarot-val és spiritizmussal kapcsolatos könyveket címke jelzi a polcokon. Nem mindegyik könyvet címkéztek azonban fel, mert ezek nem tartoznak egyik kategóriába sem, úgyhogy összeömlesztették őket.
Így jártak az Agykontrollos könyvek is például, amelyeket nem jelez címke a polcokon, de legalább egy helyre rendezték őket. Szinte az összes Agykontrollos könyv megvásárolható itt.
Ha már José Silva módszerét említem, nemcsak könyvek kaphatók Agykontroll témában, hanem cd-k is, az eladói pult mellett balra. Ezekből is csaknem az összes fajta kapható itt, akárcsak  Kövi Szabolcs zenéiből.
A cd-k mellett helyezték el Doreen Virtue angyalos és tündéres jóskártyáit is, de kapható Arany Tarot és Symbolon jóskártya is. Mondjuk utóbbi kettő már a tarot-val kapcsolatos könyvek között szerepel, mert mindkét fajta jóskártyához tartozik könyv is.
Nemcsak könyvek és cd-k kaphatók az Édesvízben, hanem füstölők, angyalszobrok és gyertyák is, igaz ezekből már nincs különösebben széles választék.
A füstölőket a bejárat mellett jobbra találod. A népszerű Hem füstölők mellett aromaterápiás Prema és Goloka márkájú füstölőpálcikák is kaphatók lapos dobozban. Ez utóbbi kettő fajta jóval drágább, mint a Hem, ami még viszonylag tűrhető árban van.
Az angyalszobrok és gyertyák a bolt hátuljában kaptak helyet, bár angyalszoborból van a bejárat mellett jobbra eső területen is.  A szobrok többnyire fehér színűek, kerámiából készültek, és nagyon szépek, de nincs belőlük túl sok fajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése