2012. február 26., vasárnap

Boltmustra: Öreg Tölgy Kincsesbolt ezoterikus, feng shui és ajándékbolt Budapest VI. Andrássy út 86.

Ez az üzlet már régóta megvan a Kodály körönd szomszédságában, de eddig valahogy mindig kihagytam a látogatását. Na, de most a Boltmustra keretein belül végre sort kerítettem erre is. A bolt, mint említettem a körönd mellett van az Andrássyn, egy picit vissza kell gyalogolni a Teréz körút felé, ha földalattival, esetleg a 4-es, vagy a 105-ös busszal jössz.
Az üzletet már messzíről is elég jól megismerni a két darab világosszöld színű cégérről, amely fennen hirdeti az üzlet szolgáltatásait. Korábban azt is olvastam, hogy az üzlet boszorkánykellékeket is árul, sőt a gyakorló boszorkányoknak kifejezetten a figyelmébe ajánlották a helyet.
Hát, ha a boszorkánykellékeken a füstölőket, az illóolajokat, a tarot kártyákat és a gyertyákat értjük, akkor az üzlet valóban árul ilyeneket, méghozzá korrekt választékban!  Ezenkívül még kaphatók könyvek, feng shui kellékek és ajándéktárgyak is.
A meglehetősen pici helyiségben kétfős női személyzet fogad, egy fiatal, hosszú, barna hajú nő és egy idősebb hosszú, szőke hajú nő személyében. A barna hajú nő hamar eltűnik a raktárhelyiségben, de a pult mögött álló szőke nő barátságosan üdvözöl és a segítségét is felajánlja, de én csak nézelődöm. Mellesleg más érdeklődő az üzletben rajtam kívül nincsen.(Később sikerült kiderítenem az interneten, hogy a szőke nő igazi boszorkány, de erről majd később. )
Mindjárt legelöl a bejárat mellett balra láthatók a könyvek, amelyek értelemszerűen az ezotéria és a spiritualitás témaköréből kerülnek ki, és elsősorban a Mandala-Véda,  illetve a Hermit Kiadó adja őket ki, de vannak Édesvíz kiadványok is. Mint említettem ez egy boszorkányellátó üzlet, ezért az okkultizmussal foglalkozó könyvek sem hiányozhatnak innét. Olyan széles könnyválaszték persze nincsen, mint amit a nagyobb boltokban találsz.
A könyvek mellett kaptak helyet a feng shui tárgyak és az illóolajok, bár utóbbiak már az eladói pult mögött vannak egész korrekt választékban, de a vásárlásukhoz elaói segítség szükséges. Ezzel szemben a feng shui kellékekből szűkösebb a kínálat. Elsősorban szobrokat vásárolhatsz innét, mint például nevető Buddha, Ganésa az elefántfejű isten, háromlábú béka, stb.
A füstölők ugyancsak a bejárattól balra kaptak helyet egy kartondobozban a földön. Elsősorban Hem füstölők kaphatók korrekt választékban.
A boszorkányok gyakran használnak tarot kártyákat is a jövő fürkészéséhez, illetve döntések hozatalához.
Itt a boltban meglehetősen sokféle kapható belőlük, de semmiféle népszerű tarot paklira (pl. Rider, Crowley, Kazanlár) ne számíts, mert ilyet nem árulnak.
Kaphatók viszont ilyen régisulis tarot-ritkaságok, amelyeket máshol nem igazán találsz meg, pl. Atlantisz Tarot, Kelta Tarot, Boszorkány Tarot, Ramszesz fáraó Tarot, Érzéki Wicca Tarot, A Vámpírok Örök Éjszaka Tarot-ja, A Titkos Erdő Tarot-ja, A Tündék Tarot-ja, Favole Tarot, Indián Tarot, Sárkány Tarot, Manara Tarot, Liber T - Az Örökéltű Csillagok Tarot, Universal Wirth Tarot, Angyali Tarot, Druida Tarot, Új Látomás Tarot, Marseilles Tarot, Fradella Tarot, Arany Tarot és Az Álmodó Naplója Tarot.
Ezeken a kártyákon többnyire manók, tündérek, sárkányok, boszorkányok és középkori motívumok láthatók. Ha gyűjtöd a különböző tarot paklikat, akkor érdemes ide benézned.  A tarot kártyákat a bejárattól jobbra helyezték el az eladói pult mögé, tehát csak eladói segítséggel veheted meg.
Ugyanitt eredeti kristálygömbök is kaphatók, amelyekkel a boszorkányok úgyszintén a jövő titkait kutatják. Manapság már ez előtted sem lehet akadály...
A boszorkányok egyes szertartásokon borral is áldoznak, amelyet kehelyből fogyasztanak el. Ilyen kelyheket itt is lehet kapni, a bejárattal szemben az eladói pult mögött, csak kérned kell. A kehelyre egy pentagramma motívumot is rajzoltak, hogy szerencsét hozzon a szertartások elvégzése után.
Egyébként a bejárattól jobbra többféle ajándéktárgy is kapható, amelyekre szintén odarajzolták ezt a jelet.
Az Öreg Tölgy Kincsesbolt széles választékban kínál ajándéktárgyakat is, például angyal-, tündér-, manó- és boszorkányszobrokat is többféle méretben. Ezeknek a nagy része a bejárattal szemben van(de a bejárattól balra és jobbra is tettek belőlük) a pult mögött, tehát megintcsak eladói segítséggel vásárolhatod meg, mert eléggé értékesek és drágák.
Ugyancsak érdekesség, hogy az üzletben kapható még ouija tábla, vagy más néven szellemtábla, és eredeti rúnakészlet is rúnazsákban.
Az ouija tábláról már korábban írtam itt a blogon, most legyen elég annyi, hogy ez egy olyan tábla, amelynek a segítségével kapcsolatba léphetsz a szellemvilággal, ezért is nevezik szellemtáblának. Persze ez veszélyes dolog, úgyhogy felkészületlenül ne fogj bele. Itt az Öreg Tölgy-ben egyelőre nyolcszögletű ouija táblát lehet kapni, de úgy egyébként sokfajta ilyen tábla született az elmúlt 150 év alatt Európa-szerte.
A rúnák pedig egy ősi írásfajta, amelynek az évek során több változata is kialakult. Ennek az ősi rovásírás - fajtának a betűi, azonban jóval többek, mint egyszerű írásjelek, ugyanis varázserővel bírnak. Nem véletlen, hogy a boszorkányok bizonyos varázslatokban  rúnajeleket is használtak.
A rúnák elsődleges szerepe viszont a jövendőmondás volt, ami azt jelentette, hogy a boszorkányok kavicsokra felfestették a különböző rúnajeleket, majd betették őket egy direkt erre a célra szolgáló zsákocskába, feltették a kérdésüket, majd húztak három kavicsot, amelyek megmutatták az adott kérdésnek a múltját, jelenét és jövőjét.
Manapság már nem kell festékkel meg kavicsokkal bajlódnod ahhoz, hogy kipróbáld a rúnajóslást, mert eredeti rúnakészlet is kapható itt az üzletben. 
Ha szeretnél bővebb információt kapni az üzletről, akkor nézd meg az Öreg Tölgy Kincsesbolt honlapját . Innét a honlapról kiderül, hogy van egy másik oldaluk a Facebook-on is, a Kelta-Wicca Mágia , amelynek a fotóiból kiderül, hogy az üzletben látott szőke hölgy egy valódi boszorkány, aki szertartásokat vezet.
Persze ez még nem minden, mert a hölgy egyéni horoszkópkészítést, továbbá kártyajóslást is vállal! Részletekért lásd fentebb az üzlet honlapját.
Jó hír a vidéken élőknek, hogy a boltban kapható tárgyak egy részét már a webshopból is megrendelhetik, például a kártyákat, vagy az ouija táblát. A többi terméket csak később fogják feltölteni.
A bolt minden hétköznap este hétig várja a vásárlókat, de szombatonként is nyitva tart 14 óráig, a nyári időszakot kivéve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése