2012. július 8., vasárnap

Boltmustra: Biosarok Veszprém Dornyai B. u. 4. az Intersparban

Ez a kis üzlet a népszerű magyar gyógynövényszaküzlet-lánc, a Herbária tagja, amely az Intersparban található, a bejárattal majdnem szemben. A veszprémi Interspar amúgy kint van a halálban, ahová már a helyi tömegközlekedés sem visz ki, szóval direkt az autósoknak építették a helyet, merthogy kocsival viszont kitűnően megközelíthető az Almádi útról és a várost körbevevő körgyűrűről, sőt még elég nagy parkolója is van! Mindez különösen azoknak előnyös, akik a Balatonra mennek, vagy onnét jönnek. Ha busszal mennél, akkor az utcában  - mármint a Dornyai Béla utcában - megáll a 8-as busz, meg azt hiszem a 7-es is, a Cholnoky lakótelepről a városba jövet, csak onnét sétálni kell egy kicsit.
Na, szóval a helyet mindenképpen meg fogod ismerni az eléggé széles gyógypapucsválasztékáról, miután kirakat és bejárati ajtó hiányában remekül belátni az üzletbe.
Ha már a gyógypapucsokat említem, ezeket a Dr. Batz, illetve a Berkemann gyártja, de vannak még Stadfor gördülőtalpas cipők is. Mindegyik fajta lábbeli kiváló a lúdtalp megelőzéséhez és kezeléséhez, különösen a gördülőtalpas modellek, amelyek remekül megdolgoztatják a láb összes izmát, sőt a gerincet is.
A boltban egy középkorú, szemüveges, barátságos eladónő szolgált éppen akkor ki, bár olyan rettenetesen nagy tömeg nem volt, mindössze egy idősebb hölgy próbálgatta a különböző gyógypapucsokat az eladónő segítségével.
Az üzletet direkt úgy alakították ki, hogy ne legyen önkiszolgáló, ami azt jelenti, hogy a gyógypapucsos-és cipős állványokat a reformélelmiszeres-és kozmetikumos polcok elé állították, így az árut nem lehet csak úgy levenni onnét, hanem kérned kell az eladótól. Szerencsére, -mint mondtam- a hölgy kifejezetten barátságos, köszön a betérőnek,illetve a segítségét is automatikusan felajánlja, úgyhogy ezzel már nem lesz probléma.
Az áruválaszték az gyakorlatilag ugyanaz, mint a többi Herbária üzletben, szóval gyógypapucsok, gyógyteák, D'Oliva kozmetikumok, sokféle gyógykenőcs és Steinberger ivólé, na meg a reformélelmiszerek.
A bolt kínálatának nagy részét a bejárattól balra, illetve szemben hátul a pult mögött helyezték el, bejárattól jobbra már csak a sokféle szálas tea kapott helyet, amelyeket a  Herbária Patikája, a Mama Gyógynövényei, az Adamo-Fitt és a Fitodry forgalmaz. Mondjuk a Fitodry-ból nincs olyan sok, de az előző két márka választéka elég erős.
Az üzletben a Herbária Patikája teaválasztéka a legerősebb, teljesen mindegy hogy a szálas, vagy a filteres változatáról beszélünk. Mondjuk a szálas változatot már a bejárattól balra helyezték el, míg a filtereseket pedig a kassza mögötti polcokra. A Herbária Patikája amúgy még darabos gyümölcsteákat is gyárt, amelyeket szintén ugyanide tettek, az összes Pannonhalmi filteres teakeverék társaságával egyetemben.
Az egzotikusabb teafajtákat a filteres rooibos, illetve az ugyancsak filteres kínai teák képviselik, bár ezekből nincs olyan széles választék.
Az italok közül még meg kell említenem a sokféle Dr. Steinberger ivólevet a bejárattól balra hátul, illetve a kasszás pult alatt a Füredi literes lúgos vizet.
Élelmiszerek közül csak magvak és lisztek (tönköly, rozs, búza, durum, köles, hajdina, sárgaborsó, zabpehely) kaphatók.
A kozmetikumok és gyógytermékek választéka ezzel szemben jóval szélesebb, például vannak fogkrémek (Dabur, Lacalut, Naturland, Weleda), samponok (Herbária Patikája, Revalid, Varga) , a D'Oliva termékcsalád összes tagja (samponok, tusfürdők, testápolók, napvédőszerek, bőrápoló krémek) és sokféle gyógykenőcs (leginkább Biomed és Naturland, de van Herbária Patikája is) is. Ezek a termékek is jórészt a bejárattól balra találhatók.
Vannak még táplálékkiegészítők a kassza mögötti polcokon, például vitamin-és ásványi anyag tabletták, illetve különböző gyógynövények kivonatai tabletta formájában is. Ezekből elég sokféle van, de nem láttam pontosan, hogy milyen márkájúak, de többnyire olyanok, amelyeket a Herbária üzletlánc boltjaiban kapni.
A hely nyitvatartása igazodik az Intersparéhoz, csak egy órával korábban zárnak, vagyis hétfőtől szombatig este nyolcig, míg vasárnap este hatig vannak nyitva. Önálló honlapjuk nincs, helyette nézd meg a Herbária üzletlánc központi honlapját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése