2012. július 22., vasárnap

Boltmustra: Natúr Shop Bio és Reform ABC Sopron Színház u. 4.

A hely Sopron belvárosában található egy ódon házban, közel az Ógabona tér-Lackner Kristóf utca-Várkerület kereszteződéshez. Egy  közepes méretű üzletről van szó, amely szombat délelőtt, amikor betérek éppen tök üres, viszont legalább az eladónő barátságos, és a bolt választéka elég széles, akár az élelmiszerekről, akár a szépségápolási termékekről van szó. A vitamintabletták-és egyéb táplálékkiegészítők választéka viszont elég gyenge, bár lúgosító termékek azért kaphatók.
Ami viszont érdekesség, és Sopronon kívül még nem igazán találkoztam vele, az a LaKota indián eredetű táplálékkiegészítők és golyós stift. Korábban, amikor a soproni Natur Patikáról írtam itt a blogban, akkor már említettem ezt a termékcsaládot, miután ez az üzlet a kizárólagos magyar forgalmazó. Ha érdekelnek a LaKota termékek, akkor nézd meg a hivatalos weboldalukat és tájékozódj.

A reformélelmiszereket a bejárattól jobbra helyezték el, és mint említettem elég széles választék található belőlük, akár a magvakat, akár a diétás élelmiszereket nézzük, egyszóval ha diétázol, akkor érdemes ide mindenképpen benézned.
Közvetlenül a bejárat mellett jobbra van egy kis hűtő, amelyben kókuszzsír és többféle tönkölyből készült felvágott, továbbá növényi pástétomok vannak a vegetariánusok számára.
A cukorbetegek részére Diabestar tészta és pár fajta diabetikus édesség, például csoki, keksz, nápolyi kapható, a candidásoknak pedig a számukra kifejlesztett kenyérpor áll a rendelkezésükre. A cukorbetegek használhatják a xilit és nyírfacukor édesítőszereket is a diétájuk során.
A lisztérzékeny vásárlók ebben az üzletben igazán jól járnak, ugyanis meglehetősen sokféle élelmiszert be tudnak itt szerezni, például kenyérlisztet, süteménylisztet, Barbara sütiket, a Mester Család készételporait (levesporok, pudingporok, milánói mártás por), de többféle egész gluténmentes kenyeret is lehet kapni, na meg csokikat és tésztákat is. 
Ha nem diétázol, akkor választhatsz a magvak, az élesztőmentes kenyerek és a burgonyaliszt közül, de nagyjából ennyi az élelmiszerek kínálata.

Innivalók közül Dr. Steinberger ivóleveket, bio kakaóport, rizsitalt és különböző gyógyteákat kapni.
Igazából ezek közül leginkább a teákról érdemes beszélni, mert ezekből van a legszélesebb választék, főleg a filteres változatból, de szálas teák is vannak azért.
A filteres teákat a bejárattól jobbra helyezték el a polcok tetején, tehát elég magasan vannak, ami azért érdekes mert egy ilyen ódon házban nagy a belmagasság, ezért a vásárlásukhoz az eladónő segítségét kell kérned, főleg ha alacsony vagy. A filteres teákat a Naturstar, a Naturland, a Sonnentor és a PH Bázis szállítja ide az üzletbe, de van filteres fehér tea is.
A szálas teákat a bejárattól balra, az eladói pult mellett helyezték el, és a Herbatrend, meg a Naturland forgalmazza őket. Bónuszként kapható még néhány fajta filteres Teekanne gyümölcs-és zöld tea, na meg szálas lapacho tea is.

A különböző kozmetikai és gyógytermékek vagy a bejárattól balra, vagy pedig a bejárattal szemben leghátul kaptak helyet, és elég sokféle van belőlük.
A bejárattól balra egy zárt üvegvitrinben dekorkozmetikai termékek (magyarul sminkszerek), pár fajta Biola kozmetikai termék, illetve férfiak számára arcvizek vannak. Ezeket kérni kell az eladótól, de a többi kozmetikai termék önkiszolgáló.
Háromféle kozmetikai termékmárka kapható az üzletben: Logona, Weleda és Tulasi. Mindegyik elég széles választékban kapható, például a Weleda fogkrémekkel, samponokkal, krémekkel, a Logona hennás hajfestékekkel és arctisztítókkal, a Tulasi pedig samponokkal és tusfürdőkkel van jelen a helyen. Ezek a termékek már a bolt leghátsó részében kaptak helyet, akárcsak a kézzel készített szappanok, amelyekből szintén elég sok van.

Ahhoz, hogy egészségesebb életet élj, szükséged lehet némi segítségre is, például különböző egészséges étrendekkel kapcsolatos könyvekre, amelyeket itt a Natur Shop-ban is megvásárolhatsz, bár olyan sok nincsen belőlük, de kezdetnek azért nem rossz ez sem.
Végezetül pedig essék szó, a különböző ökotisztítószerekről is, amelyek szintén kaphatók itt az üzlet leghátsó részében. Leginkább az Alma-Win, az Ecover és a Sonett márkák forgalmazzák őket, és mosószer, öblítő, üvegtisztító, wc tisztító, na meg általános tisztítószer kapható.
A bolt hétköznaponként délután ötig, szombatonként pedig délig tart nyitva. Van önálló honlapjuk is, ahonnét már online is lehet rendelni. Mindössze két gond van ezzel: az egyik, hogy a termékkínálatot csak akkor láthatod, ha regisztrálsz és bejelentkezel az oldalra, a másik probléma viszont az, hogy nem töltötték fel még az összes terméket a webshopba. Mindenesetre ha 3000 forint feletti összegben vásárolsz, akkor Sopron területén a kiszállítás díjmentes


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése