2012. július 22., vasárnap

Boltmustra: Kamilla gyógynövény Sopron Selmeci út 15-17. az Intersparban

A soproni Interspar valójában a Lackner Kristóf utcán található, a távolsági buszpályaudvartól 10 percre az országhatár felé, de a hivatalos cím, az mégiscsak a Selmeci úton van. A lényeg az, hogy ha bemész az Intersparba, akkor az üzletsoron megtalálhatod ezt a boltot is.
A hely nem túl nagy, ezért széles választékra ne számíts, viszont azt jó ha tudod, hogy a bolt a magyar Herbária üzletlánc tagja, ezért itt a Kamillában is a már ismert Herbária választékkal találkozhatsz, például gyógypapucsok, D'Oliva termékek, illetve a Herbária Patikája termékek.
A hely már messziről felismerhető a bejáratnál kirakott sokféle Dr. Batz és Berkemann gyógypapucsokról-és cipőkről, de közelebb lépve megállapítom, hogy jadeköves masszázspapucs is kapható, benne eredeti kövekkel.
Miután egy hipermarketben található az üzlet, ezért nincs bejárati ajtó sem, egyszerűen csak lépj be a helyre. Engem egy középkorú, barna hajú eladónő fogad, aki kifejezetten barátságos és segítőkész, de én nem veszek semmit. Különösebben nagy forgalom nincs a helyen, pedig szombat délelőtt, amikor érkezem elég sokan szoktak járni ilyen hipermarketekbe.
A már korábban említett D'Oliva krémeket egy zárt vitrinbe tették a bejárattól balra. Úgy láttam, az összes termékük kapható, árak nagyjából 1100-3800 forint között van. Ugyanitt víztisztító kanna is van közel egy tízesért.
Az élelmiszer-választék kifejezetten gyenge: csak kukorica-, rizs-és tönkölyliszt, napraforgóolaj, stevia cseppek, xilit, nyírfacukor, és a lisztérzékenyek számára készült élelmiszerek (lisztkeverék, kenyér-süteményliszt, tészta, és pudingpor) kaphatók. Mondjuk a gluténmentes élelmiszerek kínálata még egész korrektnek mondható.
A kozmetikai-és gyógytermékek közül a D'Oliva termékcsaládot már említettem, ezenkívül van még lóbalzsam, továbbá Herbária Patikája termékek (csalánsampon, bojtorján hajszesz, Bánfi sampon és hajszesz). Mindez megintcsak nagyon kevés.
Ezzel szemben a gyógyteák választéka kimondottan széles, akár a filteres, akár a szálas változatot nézzük.
A filteres teák közül kapható az összes Herbária Patikája és Pannonhalmi, míg a szálas teák közül a Mama Gyógynövényei egyszerű sárga zacskós teáit tudod itt megvenni. Sokféle van belőlük is, de ezeket már csak az eladó segítségével tudod megvenni, mert a pult mögötti polcokon vannak.
A hely nyitvatartása igazodik az Interspar nyitvatartási rendjéhez, azaz hétfőtől szombatig este nyolcig, vasárnap pedig este hatig mindenképpen nyitva áll. Önálló honlapjuk nincs, kizárólag a Herbária üzletlánc központi honlapján tudsz tájékozódni a jelenlegi termékekről és akciókról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése