2012. július 29., vasárnap

Boltmustra: Fitotéka gyógynövényszaküzlet Szombathely Thököly u. 35.

A város egyik legforgalmasabb helyén található az üzlet az Isis Centerrel és a Városházával szemben, a buszmegálló mellett. Ez a város talán legrégebbi ilyen jellegű boltja, amelynek helyét tábla jelzi bolt felett, de van egy kis kirakata is. Egyébként elég nagy területű üzletről van szó, amely alapvetően gyógyteákat és táplálékkiegészítőket árul, de vannak kenőcsök is. Élelmiszerek és kozmetikai termékek viszont nem nagyon vannak, úgyhogy ennek tudatában térj be ide.
A hely elég forgalmas, úgyhogy a középkorú, szemüveges eladónő nem vesz észre azonnal, de később azért üdvözöl és kérdi, hogy mit segíthet. Ez mondjuk jogos kérdés, mert a hely kínálatának nagy részét szekrényekbe zárták, tehát gyakorlatilag majdnem mindent úgy kell kérned a személyzettől, kivéve a liszteket, amelyek közül rozs-, rizs-, kukorica-, zabpehely-és gluténmentes liszt kapható a bejárattól balra.
A hely élelmiszerkínálata ezzel ki is merül, de ez amúgy is inkább gyógynövényszaküzlet, mint biobolt.
Úgyszintén a bejárattól balra helyezték el a táplálékkiegészítőket, amelyeknek a legnagyobb része gyógynövényekből készül, és az Interherb gyártja őket. A termékeket a jellegzetes zöld-fehér színű dobozaikról lehet megismerni és elég sokféle van belőlük.
Természetesen lehet kapni vitamintablettákat is, de azt már nem ettől a cégtől, és ezekből nincs is akkora kínálat.
Ha már a táplálékkiegészítőkről beszélek, akkor meg kell említenem a Bálint-cseppeket is, amelyek hidegen sajtolt növényi olajok, amelyekből étkezés előtt kell bevenni pár cseppet. Itt a boltban meglehetősen sokféle kapható az eladói pult mögött, úgyhogy ezek az olajok a test szinte minden problémáját gyógyítják, csak érdeklődj az eladónőtől, hogy a te problémádra melyik való.
Árulnak még itt a boltban kifejezetten testépítők számára kifejlesztett táplálékkiegészítőket Scitec Nutrition megnevezéssel, amelyekből szintén elég sok kapható, főképpen kisebb kiszerelésben, de láttam olyan nagy méretűeket is, mint a fejem. Szóval kedves testépítők, itt be tudjátok ezeket szerezni. A bejárattól jobbra helyezték el őket az eladói pulttól nem messze.
Az üzletben sokféle gyógykenőcsöt is láttam a bejárattól balra hátul, amelyeket a Biomed és a Naturland gyárt, de a Naturstartól is láttam pár fajtát. Ezek a kenőcsök elsősorban mozgásszervi panaszok és bőrgyulladások, sebek kezelésére valók.
A bejárattól jobbra helyezték el a gyógyteák jelentős részét, kivéve a kínai teákat, mert azok a másik oldalon vannak. Ez utóbbiakból elég sokféle van, egy részük kifejezetten fogyókúrás termék.
A gyógyteák közül csak filtereseket láttam, szálast nem. Kétféle márka kapható: a Herbária Patikája és a Herbatrend. Utóbbiból csak monoteák vannak, míg a Herbária Patikájából teakeverékeket is kapni. Mindkét teamárkából széles választék áll rendelkezésre, tehát biztosan megtalálod azt, amit keresel.
Hölgyek részére elég sokféle hennatartalmú hajszínező és D'Oliva krémek kaphatók az eladói pult mögött. Sajnos ez nem a teljes kínálat, de ez is valami.
A hely hétköznaponként délután ötig, szombatonként pedig délig tart nyitva. Önálló honlapjuk nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése