2012. július 29., vasárnap

Boltmustra: Naturatéka gyógynövény Szombathely Szent Márton u. 15. a sétálóutcán

A hely a Szent Márton utca sétáló részén található, a barokk belvárosban, pár lépésre a Borostyánkő Áruháztól és a Fő tértől. Hétköznaponként elég sokan megfordulnak errefelé, ráadásul a forgalomból ide az üzletbe is bőven jut. Amúgy a hely meglehetősen nagy, és főként teákat, meg táplálékkiegészítőket árul, az élelmiszer-kínálat viszont nem számottevő.
A kiszolgálással különösebb probléma nincs, a középkorú, vörös hajú eladónő elég barátságosnak tűnik, de ha sokan jönnek-mennek, akkor nem mindig jut mindenkire akkora figyelem, mint ami szükséges.
Rögtön a bejárat mellett jobbra helyezték el az öko tisztítószereket, amelyek közül héjas és folyékony mosódiót, folyékony mosószert, fürdőszobai tisztítószert, mosogatószert, mosószódát és fehérítő port láttam, szóval elég széles a választék.
A tisztítószerek mellett kapott helyet a teaválaszték jelentős része, vagyis a gyümölcs-és gyógyteák. Bátran mondhatom, hogy nagyon sokféle kapható belőlük, akár a filteres, akár a szálas változatot nézzük. ( Mondjuk gyümölcsteákból nincsen akkora választék, pár fajta darabos Mecsek, illetve néhány fajta Naturland filteres gyümitea van csak, de gondoltam megemlítem ezeket is).
A gyógyteák közül leginkább a Herbatrend filteres és szálas egyszerű gyógyteáit kapni, amelyekből rengeteg van, de a Naturland gyógyteakeverékeinek a választéka is elég erős. A Naturstar és az Apotheke teáinak a választéka viszont meglehetősen gyenge. Van még filteres lapacho, maté, fehér és zöld tea is a Naturlandtól.
A teák mellett helyezték el a sokféle Biomed és Naturland gyógykenőcsöt és a pár fajta masszázsolajat, na meg a Superwell vitaminkeverékeit. A Superwell termékekből kapható az összes, amelyek szabadon elérhetők, viszont a többi vitamintablettát és táplálékkiegészítőt bezárták szekrényekbe a bejárattól balra. Elég sokféle van ezekből is, például főleg az Interherb gyógynövényeket tartalmazó tablettáit elég széles választékban árulják, de persze vannak egyszerű vitamin-és ásványi anyag tabletták is a Vitakingtől is.
Szintén a bejárattól balra helyezték el a sokféle filteres kínai teát is, amelyeknek egy része fogyókúrás hatású, de vannak meridiánteák is. A magvak szintén ugyanitt vannak.
Ami viszont igazi érdekesség, és máshol ilyet még nem nagyon láttam azok a Pödör étolajok, amelyek tulajdonképpen csúcsgasztronómiai termékek, ezért inkább delikáteszekben, illetve szakboltokban árulják őket és nem bioboltokban. (Eddig egyedül egy békéscsabai bioboltban találkoztam ezzel a márkával).
Itt a Naturatékában gyakorlatilag az összes termékük kapható, például földimogyoró-, mogyoró-, földimandula-, mandula-, sárgabarackmag-, repce-, napraforgó-, szőlőmag-, dió-, bogáncs-, szezámmag-, argán-, pisztácia-, fenyőmag-, olívaolaj. A Pödör olajokat nagyon szép míves üvegeikről már messziről fel lehet ismerni, csak egy baj van velük, hogy meglehetősen drágák. Az olajok egyébként a bolt közepén található szigetszerű polcon kaptak helyet.
Ugyanezen a polcon vannak a reformélelmiszerek is, például elég sokféle diabetikus csoki, illetve nassolnivaló, továbbá rizsliszt is.  Ugyanitt sokféle kézzel készített szappan is megtalálható.
Az eladói pult mögötti polcokon helyezték el a D'Oliva krémeket és a hennatartalmú hajfestékeket, amelyeket a személyzettől kell kérned.
A hely hétköznaponként délután ötig, szombaton pedig délig tart nyitva. Önálló honlapjuk nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése