2012. szeptember 6., csütörtök

A Kazanlár Tarot

A Kazanlár Tarot világszerte az egyik legnépszerűbb tarotfajta a Rider- és a Crowley-féle paklik mellett, ami különösen nagy büszkeség lehet nekünk magyaroknak, hiszen ez az egyetlen magyar származású tarot-csomag, amely a készítőjéről dr. Kazanlár Aminollah Emilről kapta a nevét.
A félig perzsa, félig magyar nyelvész-tolmács-újságíró több, mint 20 éve foglalkozik ezoterikus festészettel, illetve a tarot oktatásával Budapesten. Ha szeretnél tanulni a mestertől és budapesti vagy, akkor nézd meg az aktuális időpontokat és jelentkezz a honlapon! Ugyanitt kártyacsomagot is tudsz vásárolni, illetve mindent megtudhatsz mesterről és a kártyákról is.
Saját kártyáinak a megalkotásakor az volt a célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az öt nagy világvallást, de a kártyákon egyéb mitológiai alakok is láthatók, például a magyar legendák szereplői, ha már egyszer félig magyar származású a szerző. :)
Éppen ezért ökumenikus tarot-nak is nevezik a Kazanlárt, amely kifejezés a különböző vallások egységét jelenti, ami azért fontos, mert minden ember - meg úgy egyáltalán minden létező fogalom - az Egységből, vagy a Forrásból (mindegy hogy nevezzük) keletkezik, illetve tér vissza.
A Nagy Arkánum lapjain elsősorban a Közel-és Távol Keleti motívumok jelennek meg, míg a Kis Arkánum lapjai jelenítik meg az egyéb más vallások, legendák alakjait, például a botok lapjai az indiai Mogul dinasztiára utalnak, a kelyhek lapjai ábrázolják a magyar legendárium alakjait, a kardok mutatják az ókori egyiptomi legendák és istenek figuráit és végezetül pedig érmék ábrázolják a szerző másik hazájának Perzsiának, illetve az Ezeregyéjszaka meséinek alakjait.
Ha szeretnéd ingyen kipróbálni Kazanlár Tarot-t, akkor itt van ez a szerelmi jóslás a Zsozírisz Jósdában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése