2012. szeptember 23., vasárnap

Boltmustra: Ezerjófű gyógynövény-és gyógycipő szaküzlet Budapest VIII. József krt. 15. a Blahától nem messze

Valójában az üzlet megnevezése egy kicsit pontatlan, ugyanis a hely nem is annyira gyógycipőket árul sokkal inkább gyógypapucsokat, abból viszont meglehetősen sokféle van.
A bolt a város egyik legforgalmasabb részén van, a József körúton, a Blahától nem messze, tehát tudsz jönni busszal, villamossal és metróval is. Miután késő délután érkezem, elég nagy kinn a forgalom, amelyből az üzletbe is jut: legalább 3-4 vevő van odabenn, ami azért elég jónak számít. A pult mögött egy vörösesszőke hajú, szemüveges fiatal nő állja a sarat, és igyekszik mindenkinek felajánlani a segítségét.
A boltba belépve rögtön a gyógypapucsokba botlik az ember, amiből elsősorban a Dr. Batz márkával találkozhatsz itt, de a Prego-tól is vannak itt papucsok, csak abból jóval kevesebb van. Bevallom, ez utóbbi márkát nem ismerem, a Batz papucsokkal viszont országszerte lehet találkozni a hasonló üzletekben.
Ha esetleg nem kapsz a méretednek megfelelő papucsot, akkor szólj az eladónak, aki szerez majd a raktárból.
A papucsok szomszédságában helyezték el a hennatartalmú hajfestékeket, továbbá a Varga, Dr. Chen és Dr. Immun samponokat. A hajfestékekből egész sokféle van, bár nincs meg az összes fajta.
A bejárattal szemben a bal oldalon gyógykenőcsök is vannak a Biomedtől és a Naturlandtól, de egyikből sincs túl széles választék. Ugyanide helyezték el a liszteket is, amelyek közül búza-, tönköly-, zab-, köles-, hajdina- és lenmagliszt kapható.
A bolt közepén van két darab szigetszerű polc, ahová a különböző nassolnivalókat, magvakat, tönkölytartalmú tésztákat, illetve egészséges életmóddal kapcsolatos könyveket helyezték el. Mondjuk a könyvekből és a tésztákból nincsen valami széles választék, viszont a különböző egészséges nassolnivalókból bőven tudsz válogatni.
Nagyon sokféle müzliszelet, magvak, illetve aszalt gyümölcs található a polcokon, továbbá a cukorbetegek részére többféle spanyol keksz, rajtuk sin azúcar felirattal, ami azt jelenti, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Az ablak mellett van egy külön polc, ahol többféle Brita vízszűrő kancsó látható, amelyekhez cserélhető szűrőbetét is kapható. Mindez arra jó, hogy csökkentse a víz klórtartalmát, és eltünteti a vízben levő ólom és réz szennyeződéseket, szóval a használatával tényleg tiszta vizet önthetsz a pohárba. :) Egy kancsó ára közel tízezer forint itt a boltban.
A bejárattól jobbra levő polcsoron nagyon sokféle szálas és filteres tea kelleti magát. A szálas teák közül elsősorban a Herbária Patikája és a Mama Gyógynövényei van jelen a boltban, de kapható Adamo-Fitt és Mecsek is, csak ebből a márkából kevesebb van. A filteres teák közül szintén a Herbária Patikája az uralkodó teamárka, továbbá kínai teából is egész sokféle van, de a Klember teakeverékekből csak nagyon kevés fajta van. Nemcsak gyógyteák kaphatóak, hanem meglehetősen sokféle gyümölcstea is, a London Fruit&Herb-től, illetve a Teekanne-tól. Utóbbiból különösen sokféle van, sőt még fekete teákat is láttam a Clippertől, de azt nem tudom, hogy ezek is filteresek-e vagy szálasok, mert nem ismerem annyira ezt a márkát.
A teáspolc tetején elég sokféle Dr. Steinberger ivólé található, míg alul Tündérvíz, illetve Dr. Szalay lúgos vizek láthatók. Az utóbbi extra nagy kiszerelésben kapható, csak bírd hazavinni. :)
Az üzlet leghátsó részében van kassza, amely mögött elég sokféle táplálékkiegészítő található, amelyek csak eladói kiszolgálással vásárolhatók meg. A különböző tablettákat elsősorban a Vitaking forgalmazza, és szinte mindenféle termékük kapható itt a boltban legyen az vitamin-és ásványianyag-tabletta, vagy valamilyen gyógynövénytartalmú kivonat kapszula formájában.
A hely egyúttal a Dr. Chen Patika referenciaüzlete is, ami azt jelenti, hogy itt a boltban az összes termékük kapható. Bővebb információért nézd meg a weboldalukat.
Az üzlet hétköznaponként délután hatig, míg szombatonként délután egyig tart nyitva. Önálló honlapjuk nincs. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése