2012. szeptember 9., vasárnap

Boltmustra: Lyl Fitotéka-Bioház Budapest XII. Kékgolyó u. 12. az Onkológiai Intézet teherportájával szemben

Mostani versenyzőnk meglehetősen közel van a Déli pályaudvarhoz alig pár lépésre, de a Moszkva - bocsánat Széll Kálmán - tér sincs messze, alig tíz perc.
A hely elsősorban táplálékkiegészítőket, gyógyteákat és kozmetikai termékeket árul, reformélelmiszereket kevésbé. Mindez azért érdekes, mert a bolt éppen az Országos Onkológiai Intézettel szemben helyezkedik el, ahol közismert, hogy daganatos betegségeket diagnosztizálnak, illetve kezelnek. Ha esetleg nálad vagy valamelyik hozzátartozódnál már megállapították az elváltozást, akkor ebben az üzletben találsz segítséget a különböző táplálékkiegészítők formájában, de egészséges életmóddal kapcsolatos könyvek is kaphatók. Persze a legjobb megelőzni a betegség kialakulását.
A boltot gyógyszerészek alapították és üzemeltetik azóta is, úgyhogy valódi szakemberektől kaphatsz felvilágosítást ha eljössz, ugyanis minden héten kedden és csütörtökön gyógyszerészeti szaktanácsadás várja a vevőket a boltban. Mindezt a kirakatüvegen láttam kitéve, mint ahogy azt is, hogy CoD tea és Varga Gábor gyógygombái is kaphatók az üzletben.
Maga az üzlethelyiség közepes méretű, a termékek jelentős részét viszont elzárták a vevők elől, úgyhogy az eladótól kell kérned őket. A kiszolgálás kifejezetten udvarias: egy középkorú, ősz hajú fickó áll a pult mögött, aki köszön és a segítségét is felajánlja. Mondjuk vevők sincsenek sokan, csak egy hölgy van még rajtam kívül, aki valamilyen tablettát vásárol.
A bejárattól balra levő polcokon vannak a Dr. Steinberger ivólevek, a len-és tökmagolajok, továbbá  táplálékkiegészítők közepes választékban. Ez utóbbiak elsősorban gyógynövények kivonatai, vitaminok közül én csak C-és B-vitaminokat láttam. Lúgosító és fogyókúrás termékekből is van kínálat, csak eléggé szűkös. A rákbetegség enyhítésén kívül ezek a termékek még a mozgásszervi problémákat, az emésztést, a vérkeringést, erősítik, illetve enyhítik a megfázás tüneteit, de vannak altatók is. A Varga gyógygombák közül az összes kapható, de ezeket már az eladói pultba zárták be.
Ugyancsak az eladói pultba zárták be a teák egy részét is, például a London Fruit&Herb gyümölcsteákat, továbbá a Naturland és Pannonhalmi gyógytea-keverékeket. Egyik fajtából sincs egyébként valami sokféle. Ugyanitt van a Diabess cukorbetegség kezelésére szolgáló teakeverék, amelyet Szabó György bükkszentkereszti füvesember fejlesztett ki, ezért Györgyteának is szokták nevezni. A CoD teát is ugyanide helyezték el, ami szintén magyar találmány: Dr. Dávid Tamás fejlesztette ki, és méregteleníti a szervezetet.
A teával, illetve a rákkal kapcsolatban a professzor könyvet is írt, amely szintén kapható itt az üzletben több más, egészséges életmóddal kapcsolatos könyvvel együtt, amelyeket az eladói pulton találsz. Ezek önkiszolgálóak, úgyhogy bele tudsz lapozni, mielőtt megveszed.
A gyógyteák jelentős része leghátul az eladói pult mögött kapott helyet. Leginkább Herbária Patikája termékek vannak filteres és szálas változatban, de láttam filteres Csala és Malmos Varázs fogyasztóteákat, illetve szálas Mama Gyógynövényei teákat is sárga zacskóban, úgyhogy van bőven választék.
A bejárattól jobbra találhatóak a különböző reformélelmiszerek, amelyek önkiszolgálóak, de - mint említettem - nincs valami sokféle belőlük. Leginkább magvak és lisztek(tönköly, zabpehely, kukorica, gluténmentes) kaphatók, de vannak zsírok és főzőkrémek vegetariánusok részére, illetve dobozos rizsitalporok is.
A kozmetikai termékek jó része ugyancsak nem önkiszolgáló, kivéve az eladói pulton látható kézzel készített szappanokat, illetve a lapos tégelyes Apotheker gyógykenőcsöket.
Ez utóbbi fajtát eddig még kevés helyen láttam, legalábbis vidéken. A márka onnét kapta a nevét, hogy gyógyszerészek fejlesztették ki, illetve gyártják (apotheke=gyógyszertár), úgyhogy nem véletlenül árulják ezeket a kenőcsöket gyógyszertári tégelyekben. Itt az üzletben kétféle kiszerelésben kapható: az előbb említett lapos tégelyek önkiszolgálóak, és nincs belőlük valami sokféle, míg a nagyobb tégelyekből sokféle kapható, viszont ezek már a pult mögötti polcokon vannak, úgyhogy kérni kell őket.
Ugyanide tették a sokféle Henna Plus hennatartalmú hajfestékeket, továbbá a Dr. Immun és Varga samponokat, meg a bojtorján hajszeszt.
A bolt kizárólag hétköznaponként tart nyitva délután öt óráig. Ha ez az időpont nem felel meg, akkor a bolt honlapján található webáruházból tudsz online rendelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése