2012. szeptember 30., vasárnap

Boltmustra: Herba Box gyógynövény-drogéria Salgótarján Rákóczi út 20.

Ez a hely a város legnépszerűbb ilyen üzlete, ami nem is csoda, hiszen gyakorlatilag a Fő téren van, ahol azért elég sokan jönnek-mennek hétköznaponként. Van, amikor hárman-négyen is betérnek a boltba, de majdnem mindenki céltudatosan vásárol, úgyhogy a nem kell sokat várni a kiszolgálásra. Miután a város központjában van, a távolsági buszpályaudvar és a központi vasúti megálló nincsen messze, mindössze pár perc sétával megközelíthető.
A bolt nem túl nagy, egy hosszúkás folyosóból áll, létét cégtábla jelzi, illetve van kirakat is, sőt bizonyos termékeket csak a kirakatban helyeztek el, mint például a Palette hajfestékeket, Superwell vitaminkeverékeket, kókusztej-port, többféle Naturland gyümölcsteát, továbbá olyan speciális teákat, mint például a lapacho, a maté, vagy a zöld tea. A pult mögött egy középkorú, mackós testalkatú fickó szolgálja ki a vevőket. Különösebb gond nincs vele, mert barátságos és segítőkész.
A bolt nemcsak biotermékeket árul, hanem például az országos drogérialáncolatokban kapható termékeket is, mint például az előbb említett Palette hajfestékek, de rengeteg parfüm is van a bejárattól balra levő sarokban egy vitrinben bezárva. A parfümök között sok az olcsó gagyi termék, de vannak márkásak is, mint például Nina Ricci, Naomi Campbell és Mexx.
A parfümös vitrin felett sokféle Scitec Nutrition táplálékkiegészítő van, amelyek testépítők számára készültek. Itt a boltban közepes és brutálisan nagy kiszerelésben kaphatóak. Utóbbiak mérete nagyobb, mint a fejem. Miután elég nagy az üzlet belmagassága, ezért ezeket a termékek már csak létra segítségével érhetők el. A testépítők vásárolhatnak még itt Biotech Usa táplálékkiegészítőket is, de azokat a pult mögötti polcokra helyezték el, tehát ezek is csak eladói segítséggel vásárolhatók meg. Ezekből a termékekből is elég sokféle van, többnyire közepes kiszerelésben.
A parfümös vitrin alá helyezték el a sokféle Dr. Steinberger ivólevet, amelyek szabadon elérhetők és kivehetők, nem kell az eladó segítsége hozzá.
A bolt jelentős része azonban nem önkiszolgáló, hiszen a legtöbb termék vagy az eladói pult mögötti polcokon található, vagy nagyon magasan van, vagy bezárták.
Amik szabadon elérhetők azok az Íz-Isz darabos gyümölcsteái, pár fajta növényi alapanyagú pástétom, magvak, pár fajta lekvár, illetve reformlisztből sütött kenyerek a Piszkei Öko-tól. A Dr. Steinberger ivóleveket és az ablakban elhelyezett termékeket már az előbb említettem. Mondjuk reformélelmiszereket itt nem nagyon találsz, sokkal inkább kozmetikumokat, illatszereket, de a teaválaszték is egész figyelemre méltó.
Én úgy láttam, hogy csak filteres gyógyteák vannak a pult mögött, például sokféle Herbária Patikája, pár fajta kínai, illetve Klember tea, továbbá PH Bázis lúgosító teakeverék is van. Az ablakban látható teákról fentebb már megemlékeztem.
Higiéniai és kozmetikai termékekből is elég korrekt a választék, például samponok (Varga, Dr. Immun, bojtorján, illetve Bánfi hajszesz is), dezodorok (sokféle Dr. Oganic golyós és Nívea golyós+fújós), fogkrémek, szájvizek (cserszömörcés), a hajfestékekről pedig már beszéltem. 
A pultba bezárva pedig különböző kézzel készített szappanokat láthatsz.
A bolt úgy emlékszem hétköznaponként délután ötig, míg szombatonként délig tart nyitva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése